לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה




מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2007    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2007

על גאווה ודיעה שפויה


הצבעתי למרצ בבחירות האחרונות. חשוב לי שתדעו לפני שאני בכלל מתחיל.

 

מצעד גאווה בירושלים. כבר היינו בסרט הזה לפני שנתיים ושנה, וכל פעם מחדש נראה שההפסד גדול מהרווח. לפני שנתיים דקירה, לפני שנה טררם תקשורתי שנגמר בעצרת עלובה, והשנה עוד טררם תקשורתי, בזבוז משאבים ותשומת לב מגורמים שמוטב להם אילו היו מרוכזים בדברים אחרים, וזה עוד לפני שכף רגלו של לובש-התחתונים-הורודים-בלבד-לגופו הראשון דרכה על אדמת ירושלים. גם אם נניח ששום ארוע טראגי לא יקרה במהלך המצעד עצמו, כוח אדם של 7000 שוטרים ו"כוחות היחידה המיוחדת ללוחמה בטרור" כבר יבוזבז. אבל זה בסדר, כי אין לנו מקורות אחרים של טרור שצריך להקצות להם משאבים.

 

אתם עדיין זוכרים שהצבעתי למרצ ואני גם לא מתחרט על כך, נכון? יופי. דעתי בקשר לכל הפארסה הזו שנקראת מצעד הגאווה בירושלים לא פופולרית בקרב מצביעיי מרצ ודומיהם, למרות שהיא בסך הכל נותנת עדיפות לעקרון אחד על פני עקרון אחר שבשניהם הם מאמינים: בנסיבות הנוכחיות, עקרון "קדושת חיי האדם" יותר חשוב מ"קדושת חופש האדם".

 

לפני קצת יותר מחודש, באותה ירושלים, שלושה בני אדם נפצעו קשה ובנס לא קרה אסון גדול יותר כאשר המשטרה החליטה לא לפתוח מראש את השערים המובילים מהיציע למגרש ולתת לאוהדיי בית"ר ירושלים לרדת לכר הדשא בסיום המשחק ולחגוג אליפות עם שחקני קבוצתם. החלטה שמתיישבת היטב עם החוק שאומר שאסור לקהל לרדת למגרש, ועם זה שבמדינות נאורות ותרבותיות הקהל חוגג אליפות של הקבוצה שלו (אפילו אם הוא חיכה לאליפות הזו 9 שנים. אפילו 50) ביציע, בצורה הגיונית ומכובדת. הדבר היחיד שקברניטיי משטרת מחוז ירושלים שכחו באותו ערב הרה-גורל הוא שאוהדיי קבוצות הכדורגל בארץ בכלל ואוהדיי בית"ר ירושלים בפרט הם לא קהל אירופאי, אלא ברובו קהל מהסוג שכשהוא עומד ליד כלוב הקופים בגן החיות, האדם הממוצע יתקשה להחליט לאיזה צד של הסורגים לזרוק את הבננה. השערים נפתחו רק כשהיה כבר ברור שקורה אסון, במקום לקבל מראש ועוד לפני המשחק החלטה שתהיה מנוגדת לכל מדינה נאורה, אך יהיה לה אספקט אחד שמנצח נאורות: הצלת חיי אדם.

 

באנלוגיה למצעד הגאווה, יש מקרים שבהם לעמוד ולצעוק "שוויון זכויות" ו"חופש הביטוי" לא כל כך תופס. שבהם המטרה לא מקדשת את האמצעים. אלה בדיוק המקרים שבהם חיי אדם מונחים על כף המאזניים.

 

וגם אם נניח לרגע ששווה למות בשביל חופש הביטוי. היכן ה"שווה" הופך להיות ל"מיותר"? לערוך מצעד גאווה בירושלים תחת איומיי טרור ואבטחה של אלפי שוטרים הרי לא יהווה הישג אמיתי לקהילה ההומו-לסבית. מצעד כזה לא ילמד את אותו גרעין קשה של תושביי ירושלים לקבל את השונה, אולי רק להיפך. במקום להתרכז בהמשך קבלת הלגיטימציה שלהם בכל מקום אחר בארץ ועל הגלובוס (וממש לא רק בת"א), הם בוחרים להיאבק עד חירוף נפש לקבלתה דווקא במקום האחד במדינה הזו, אם לא במדינות המערביות כולן, שבו זה לא יקרה ולא אמור לקרות. דווקא במקום האחד שאפשר לוותר עליו מראש, ובלי הרבה צער על כך.

חיי אדם הם מחיר כבד מדיי בשביל הנסיון להפוך את ירושלים, עיר שממילא אבדה תקוותה בכל הנוגע לשפיות, לעיר נורמלית ליום אחד באמצעות מצעד גאווה של 500 מטר ברחובותיה.

 

הצעות החוק המיועדות למנוע את קיומו של המצעד שחברי הכנסת של ש"ס והמפד"ל הניחו על שולחן הכנסת הן כמובן שערורייתיות. אישורן בקריאה טרומית הוא שערורייתי עוד יותר. ביטול המצעד לא צריך לבוא מצד יוזמות אנטי-דמוקרטיות כגון אלה, אלא דווקא מצידם של אנשי "הבית הפתוח", ודווקא עכשיו, כשמלבד הוכחה נוספת לכך שהארגונים הימניים הקיצוניים הם במידת הצורך ארגוניי טרור (ולא צריך אפילו טרור בשטח, מספיק רק תהליך ההתחמשות שמתנהל כרגע בשביל להוכיח זאת), הוכח לכל שגם הכנסת מכירה בכך שירושלים היא מקום בעל "צביון מיוחד שעדיף להימנע מקיום ארועים מסויימים הפוגעים בו", או במילים אחרות עיר שחורה משחור שכל קילומטר המפריד בינה לבין תל אביב הוא אלף שנות אור במונחיי נאורות. דווקא עכשיו זה הזמן שבו ראשיי הקהילה ההומו-לסבית צריכים להגדיר מחדש את המושג "גאווה" ולהצהיר ש"אנחנו ניסינו, אולם הראיתם לנו שאין תקווה לעיר הזו, נחסוך את הקורבנות בנפש ואת העצבים לשני הצדדים, תמשיכו להתבוסס בחושך שלכם, שלום ותודה".

 

בימים אלה, שבהם הומניות היא הדבר האחרון שמאפיין אותה, המדינה שלנו זקוקה נואשות להחלטה והצהרה מעין זו. ליברליזם יש לנו מספיק במקומות הנכונים, עכשיו הגיע הזמן לתת לו להוריד את הראש לשניה אחת לטובת טיפה של הומניזם.

 

נכתב על ידי , 17/6/2007 14:25  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



תחקיר מעמיק במסווה של פוסט תמונות של צפוניות כוסיות


כבר מזמן מסתובבת במערכת שמועה שהמוסד הלימודי בעל רמת הנקבות הגבוהה ביותר הוא הבינתחומי בהרצליה (טוב, זה הרבה יותר הגיוני מאשר אם היתה מסתובבת שמועה שזה המקום בעל, נניח, תנאיי הקבלה הגבוהים ביותר או שכר הלימוד הנמוך ביותר). ביום הסטודנט של המוסד הנ"ל כתבינו יצאו לבדוק את השטח ולנסות לאמת או להפריך תאוריה זו. הנה חלק מן התוצאות:










כפי שניתן לראות ההכרעה בנושא קשה. אולי כדאי היה לקיים גם שלב בגדיי ים.


והערה חשובה לסיום: אם מישהי זיהתה את עצמה או מישהי שהיא מכירה פה והפרסום הנלוז של תמונתה פוגע בה כך שברצונה להוריד את התמונה, המערכת מבקשת למסור את ההצהרה הבאה:

"צחוקים איתך. תגידי תודה שלא פרסמנו את זה באתריי סקס עם גוף מודבק של שחקנית פורנו. אבל את יכולה בכל מקרה להשאיר את פרטייך במערכת"

 

נכתב על ידי , 9/6/2007 19:54  
1900 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



הגיגים ספונטניים של אמצע לילה נטול-שינה


לא ערוך ולא חתוך, כפי שנכתב על ידי בלילה האחרון

 

השעה 4:38.

ואני מוצא את עצמי כותב. לא כדי להגיד שכתבתי משהו באמצע הלילה ושזה יישמע מגניב, אלא כי אני לא מצליח להירדם וזה משהו שיכול להעסיק אותי.

כרגע אני אפילו לא יודע אם מה שאכתוב יהיה בכל ערך כתיבתי סביר מספיק כדי לפרסם את זה כפוסט. מצד שני זה ישראבלוג, רוב האנשים פה לא מצליחים לכתוב משהו בעל ערך כתיבתי גם כשהם נורא משתדלים ולא באמצע הלילה.

 

כשאתה לא מצליח להירדם בלילה, מספיק שמחשבה אחת טורדנית נכנסת לראש וזה מוביל לתגובת שרשרת של מחשבות טורדניות אחרות, ופתאום אתה מוצא את עצמך מקונן על כמה שהחיים שלך בזבל. ואז, גרוע מזה, אתה מתחיל לכתוב על זה ובסוף עוד ייצא מזה פוסט.

כשאתה לא מצליח להירדם כל הבעיות שלך מקבלות פתאום הגבר עצום. זה מה שקורה כשיש לך יותר מדיי זמן לעצמך.

ובכן, אין לי בעיות אמיתיות. בטח לא כאלה שמצדיקות כתיבה יבבנית באמצע הלילה : אז נכון, אני הולך לבוא בברית נישואין ארוכת טווח עם הצבא בקרוב, והולך להרוויח על זה עד גיל 25 סכומים שבקושי מספיקים לכסות את הוצאות הדלק שלי בחודש ממוצע. אבל בדארפור יש רצח-עם.

נכון, הולך לי רק עם בחורות שלא אכפת לי מדיי אם ילך או לא ילך לי איתן. והבחורה היחידה שבאמת באמת רציתי במשהו כמו שלושת רבעיי השנה האחרונה חושבת עכשיו שאני אידיוט מושלם, כי דווקא איתה דאגתי לצאת כזה, וכנראה שאין דרך חזרה. אז מה, יש אנשים שחולים במחלות סופניות.

הבעיות שלי לא שוות את הנייר שאני כותב עליו. תכף אני עוד אתחיל לבכות שקשה לי בלימודים. אולי לא מספיק קשה לי בלימודים הסמסטר הזה וזו הסיבה שיש לי זמן לכתוב את השטויות האלה.

 

אבל אני באמת לא מבין בחורות, יותר ממה שלא הבנתי אותן אי פעם בחיי. אני שונא את זה שרובן כל כך מתוסבכות, מתוסבכות בקטע רע, בקטע שיוצא עלינו, והן מצפות שנבין הכל ונאהב את זה. הן גם חושבות שרק להן מותר להיות בעייתיות. שונא את זה שלכל אחת ואחת מהן יש את הפאק שלה ביחס לבנים.

או שאולי זה רק ביחס אליי?

אני שונא את זה שאני מחפש להמשיך לכתוב בנימה פומפוזית מה אני עוד שונא ואין לי כלום. אפילו הפסקה הקודמת על המין הנשי היתה מאולצת משהו. אני שונא את זה שאפילו באמצע הלילה אני לא מסוגל לכתוב זיוניי שכל עמוקים מספיק. אני שונא את זה שהכל כך כל אפור.

אני שונא את עצמי על זה שאני יודע שבבוקר אני אשנא את מה שכתבתי עכשיו. ועל כך שלמרות זאת אני בטח אעשה מזה פוסט. פוסט שאני - ניחשתם נכון - אשנא שנאה תהומית. ולמרות זאת לא אמחוק אותו לעולם, כי למחוק פוסטים אחרי פרסומם זה לחלשים.

אני בעיקר שונא את זה שאני נשמע עכשיו כמו טינייג'ר מפגר, ואני שונא את זה שאני אנסה לייפות את מה שכתבתי כדי לצאת פחות טינייג'ר מפגר, בכך שאפרסם את זה תחת איזו כותרת כמו "הגיגים ספונטניים של אמצע לילה נטול שינה". ואנשים עוד יקנו את זה ויחשבו שזה יצא אותנטי ויפה, במקום פיסת החרא על נייר שזה.

 

<פיהוק>

אולי הצלחתי לשעמם את עצמי מספיק כדי להירדם.

החרא הזה שכתבתי ייראה כל כך גרוע בבוקר. זה יאבד אפילו את טיפת הסקס-אפיל שיש לו עכשיו, כשאני רוכן על ערימת הדפים האקראית (נדמה לי שזה תרגיל בית בקורס כלשהו) שאני משרבט את זה עליה ביושבי על הספה בסלון החשוך לאורה של הטלווויזיה בלבד, ואפילו לא ממש מסוגל לראות את מה שאני כותב. זה סקס-אפיל שנוצר על ידי האווירה בלבד, שום דבר מעבר לזה. כמו בחורה שבילית איתה את הלילה בלי לדעת יותר מדיי על איך היא נראית או אילו דברים מעניינים יש לה להגיד, עד שאתה מגלה את האימה בבוקר.

אפרופו, עכשיו כבר כמעט בוקר.

השעה 5:07.

אין לי אפילו משפט סיום בומבסטי לסגור איתו.

חרא.

 

נכתב על ידי , 7/6/2007 11:59  
21 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 

בן: 40

MSN: 

תמונה




18,999
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , סטודנטים , 20 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לArt Vendelay אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Art Vendelay ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)