 ריקודים, אלכוהול ומשחק בשיער |
| 10/2003
צמחונות וג'לטין
אזהרה אם אתם צמחונים אובססיביים כמוני, פוסט זה עלול לגרום לכם להפסיק לאכול סוגים מסויימים של אוכל! אז אם אתם לא רוצים להתעצבן, הפסיקו לקרוא עכשיו!
עדיין איתי? יופי!
אתם מכירים את הג'לטין? זה חומר שקוף כזה שמופיע בצורת אבקה והוא משמש בשביל להפוך חומרים נוזליים לחומרים צמיגים - ממש כמו ג'לי (מעניין שבג'לי בזק רגיל אין ג'לטין). כל זה טוב ויפה. הבעיה היא שהוא עשוי מעצמות של חיות. בחו"ל זה עשוי מעצמות חזיר. כאן זה כנראה עשוי מדגים.
ואני שונא לאכול חיות!!!! למה אתם שמים ג'לטין?? אפשר להשתמש באגר-אגר (שעשוי מאצות) במקום זה. למה לעצבן אותי כל-כך?!
אזהרה מס' 2 עכשיו תבוא רשימה של מוצרים עם ג'לטין. תתכוננו לידיעה שמבחינה אתית אסור לכם לאכול אותם יותר, אם אתם צמחוניים!
הדבר הכי בולט הוא מילקי. ואני לא שמתי לב לזה עד שהסתכלתי על הרכיבים במקרה. וזאת כזו בעסה כי אני מאוד אהבתי מילקי. חשבתי שאני אוכל לאכול ג'ננה במקום, אבל גם בג'ננה יש רכיבי דגים - רק שהם לא כותבים את זה ברכיבים!!!!
ויש עוד הרבה מוצרים, לדאבוני. למשל דניאלה, וכמעט כל מעדן חלב מוקצף אחר (דנונה מוקצפת, וגם דנונה מוקצפת עם פירות, ששם הגדילו היצרנים לעשות וכתבו שהיא מכילה "ג'לטין דגים"). וגם מרשמלו, ומנטוס, ויש גם הרבה עוגות שיש בהן ג'לטין (בדרך כלל אלה עם האוכמניות למעלה).
יש הרבה גלולות שמכילות ג'לטין. הדוגמא הכי בולטת זה אדויל (טיפ: אפשר להשתמש בנורופן במקום: זה מכיל את אותו רכיב). במקרה הזה צריך להפעיל פיקוח נפש - לא הייתי רוצה להיות אחראי למוות של מישהו שלא רצה לקחת תרופה בגלל שהיא מכילה ג'לטין! אבל אני בהחלט מאמין שצריך להפעיל לחץ על יצרני התרופות כדי שלא ישתמשו בג'לטין.
אני אוסיף לכאן עוד דברים כשאני אזכר בהם.
עדכון: שימו לב - במתכונים בהם כתוב שצריך ג'לטין, אפשר להשתמש באגר-אגר במקום, באותה כמות. אפשר לפעמים למצוא אגר-אגר בחנויות טבע. האמת שעוד לא ניסיתי אבל אני הייתי שמח לנסות. למשל עם העוגת פינה-קולדה הזו שיש בספר "עוגת השבוע" של פרנסיין-פסקל-פרץ-רובין.
עדכון מס' 2:
תודה לקטנטונת שסיפרה לי על אשמ"ש ומאבקו בג'לטין. עכשיו יש לי גם את הכפתור הראשון שהוא לא שלי.. (אולי אני אשנה לו את הגודל כדי שהוא יהיה מתאים לגודל של הכפתורים האחרים?)
עדכון מס' 3: (05.02.2005) נצחון! אין יותר ג'לטין במילקי!
| |
|