איל פרידמן, קוואמי (קואמי?) דה לה פוקס הוא משהו מיוחד.
זה התחיל בטלמייסר של העייסק וזה ממשיך בהטפות ראפריות מפוכחות מציאות ומלאות פוזה מזויפת שנועדה להמחיש את הפוזות המזויפות.
קוואמי דה לה פוקס זה כינוי לבן אדם שנחשב לקוטנר הבא (או הקוטנר שלא שכח כלום). הוא משדר ברדיו, עוזר, מפיק ומקליט בסצינה המקומית.
קוואמי נשמה, איש טוב לב, קיבל הודעה או אפילו שתיים ממפקד* גלגלצ שגומרות לי את היום –
א. לא לא. את כל אותם שירים ואמנים שאף אחד לא שמע עליהם, לא תוכל יותר להשמיע בתוכניתך 'הקצה', למען יחשבו כולם ששרית חדד היא היא הזמרת היחידה בעולם.
ב. לא לא. מכיוון שכבר הקלטת בסצינה המקומית, נשללת ממך הזכות לדבר עליה ברדיו. פאשיזם.
בושה וחרפה. בזמן האחרון יוצא לי להגיד את זה יותר מדי, אבל זה נכון – אני לא אוהבת לצאת לסתם מלחמות ו/או עצומות. אבל כשזה חשוב – אני בעד.
כאן יש עצומה. תחתמו עליה אם יש לכם מושג על מה דיברתי. אם לא אז תקציר:
הרדיו שלכם עושה כסף. כל הכסף מועבר ממי שרוצה למכור תקליטים למי שמוכן לקבל כסף. משם הכסף עובר כמה ידיים בערוץ 24, טלויזיה אולי אפילו אודטה ומיכל זוארץ. משם אתם שומעים כתבות. משם אתם שומעים על נינט 15 פעמים בשעה. משם אתם ניזונים. משם בתת מודע גלגלצ קובע לכם את הטעם. משם אמנים (שהיו יכולים להיות) גדולים נעלמים. משם אמנים שנכנסו לרשימה, מפחדים לדבר. משם כל יומיים יש חידוש לשיר שעשו לו חידוש שלושה ימים קודם לכן. הגיע הזמן להודות – הפלייליסט של גלגלצ זה חרטא, רמאות, שחיתות וחול בעיניים.
אל תתנו להם את הגולן!! א...ההה...זה משהו אחר...לא משנה...
TheRaveN
* למנחיתי פקודות קוראים מפקד לא מנהל. מנהל היה מזמין צוות חשיבה ואת קוואמי. מנהל היה מתייעץ עם גורמים בתעשיה. מנהל היה מנהל. מפקד פוקד. כן המפקד! העיקר שהראית שיש לך כוח...
קוואמי דה לה פוקס - לפני, אחרי ובאמצע (מישהו אמר לירון תאני שיק?)
קצרצרים:
*אגב...יש פה אולי....מהנדל?
*חשבתי לכתוב על הבחירות, אבל נכנסתי לראות ממה בדיוק מורכבת הממשלה והזדעזעתי עוד יותר. החלטתי שלא לכתוב על זה שאין כמעט שר אחד מתאים לתפקידו. רק לפני ארבעה חודשים נתבסרנו שאוראיל עוזב את המרכז לטובת אריק, כדי לשמש בתפקיד חייו - שר החינוך. אז זהו שאולמרט זה לא זה. במקום הוא שם היפית או אחת שחושבת שהיא היפית. פרופסורית מיושנת עם דעות של חציל רקוב. אל תעלבי, זה לא אישי, אבל גברתי שרת החינוך - בתור פורעת חוק ותיקה, את פשוט לא ראויה ואת, אולי כמעט רק את יודעת על מה מדובר.