פראסה, למי שמכיר בשמה הישראלי, היא כרישה. ולכבוד עונת החגים הבלתי נגמרת החלטתי לצ'פר אתכם במתכון קליל ומשובח לקציצות פראסה נ-פ-ל-א-ו-ת וגם ובעיקר לבקש סליחה ומחילה מכל מי שפגעתי בו אי פעם בלי או עם כוונה (רשימה חלקית, מצונזרת ובלתי ממצה בעליל...):
-ממך, על שאני כועסת עליך יותר מדי.
-וממך, על שאני מתקשה לקבל אותך מבלי לנסות לשנות.
-וגם ממך, על שלא יכלתי להישאר.
-ואת, שאמרתי לך כל מיני דברים. אני לא בטוחה אם את מבינה שזה מתוך אהבה.
-וממך, אני לפעמים חושבת שאני לא לגמרי מבינה מה עובר עליך. אבל באמת מנסה.
-ואתה, שלא תמיד הבנת ורצית וביקשת שזה יהיה אחרת, אבל באמת באמת שזה היה מאהבה ודאגה. אי אפשר היה אחרת.
-וגם ממך על הרבה דברים שאני לא אומרת לך. יש דברים שקשה לשנות.
ומתכון לקציצות פראסה אלופות
לוקחים כמה ענפי כרישה יפים דקים ולבנים (3-5 תלוי בגודל)
את החלק הירוק חותכים וזורקים,
את החלק הלבן פורסים לאורך לארבעה חלקים.
שוטפים טוב טוב ומבשלים במי מלח
מסננים, סוחטים את כל המים וקוצצים.
מערבבים את הפראסה עם:
בשר בקר טחון (בערך 350 גר'), ביצה, פירורי לחם, אגוזי מלך קצוצים, מלח ופלפל.
התערובת צריכה להיות לא נוזלית ולא יבשה (תתמרנו עם הביצה ופירורי הלחם...)
זהו- כל מה שנשאר זה ליצור קציצות ולטגן בשמן.
זה טעים גם חם וגם קר. מעדן אמיתי.