לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מסעותיי בארץ הפלאות




מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


10/2005

מתכון וסליחה


פראסה, למי שמכיר בשמה הישראלי, היא כרישה. ולכבוד עונת החגים הבלתי נגמרת החלטתי לצ'פר אתכם במתכון קליל ומשובח לקציצות פראסה נ-פ-ל-א-ו-ת וגם ובעיקר לבקש סליחה ומחילה מכל מי שפגעתי בו אי פעם בלי או עם כוונה (רשימה חלקית, מצונזרת ובלתי ממצה בעליל...):

 

-ממך, על שאני כועסת עליך יותר מדי.

-וממך, על שאני מתקשה לקבל אותך מבלי לנסות לשנות.

-וגם ממך, על שלא יכלתי להישאר.

-ואת, שאמרתי לך כל מיני דברים. אני לא בטוחה אם את מבינה שזה מתוך אהבה.

-וממך, אני לפעמים חושבת שאני לא לגמרי מבינה מה עובר עליך. אבל באמת מנסה.

-ואתה, שלא תמיד הבנת ורצית וביקשת שזה יהיה אחרת, אבל באמת באמת שזה היה מאהבה ודאגה. אי אפשר היה אחרת.

-וגם ממך על הרבה דברים שאני לא אומרת לך. יש דברים שקשה לשנות.

 


 

ומתכון לקציצות פראסה אלופות

 

 

לוקחים כמה ענפי כרישה יפים דקים ולבנים (3-5 תלוי בגודל)

את החלק הירוק חותכים וזורקים,

את החלק הלבן פורסים לאורך לארבעה חלקים.

שוטפים טוב טוב ומבשלים במי מלח

מסננים, סוחטים את כל המים וקוצצים.

מערבבים את הפראסה עם:

בשר בקר טחון (בערך 350 גר'), ביצה, פירורי לחם, אגוזי מלך קצוצים, מלח ופלפל. 

התערובת צריכה להיות לא נוזלית ולא יבשה (תתמרנו עם הביצה ופירורי הלחם...)

זהו- כל מה שנשאר זה ליצור קציצות ולטגן בשמן.

זה טעים גם חם וגם קר. מעדן אמיתי.

 

 

 

נכתב על ידי , 12/10/2005 00:27   בקטגוריות בישולים  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



כינוי: 

בת: 49

תמונה




הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , יצירתיות , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לדארלינג אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על דארלינג ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)