לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מסעותיי בארץ הפלאות




מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

חציל חרמן אחד


ואני

 

 

 

פגשנו אחד את השני.

מבט אחד בעיניים

נגיעה קלה בלחיים 

וניגשנו ישר לעניינים.

 

מכה טובה של חום לוהט 

ואז עזרתי לו להתפשט

בנחת הוא שקע באמבטיה מפנקת

משכשך את תוכו וממתין.

 

 

והמתכון לחציל חרמן ביוגורט עיזים

 

2-3 חצילים (שיהיו קלים, צרים ומבריקים או "באלאדי" למי שמכיר)

שמן זית

לימון

שום

יוגורט עיזים

פטרוזיליה

מלח גס

 

את החצילים קולים בתנור בחום גבוה למשך כשלושת רבעי שעה (אחרי שמנקבים בהם נקב כדי שלא יתפוצצו לכם כמו שקרה לי....) או שאפשר על הגז למי שיש סבלנות וכוח לנקות אח"כ. "מפשיטים" את החציל כך שיצא רק תוכו הלבן בשלמותו (חתך רוחבי אחד למעלה ואחד למטלה ועוד חתך אנכי לאורכו ופותחים בעדינות. זהירות חם חם!). את תוכו מניחים בצלחת הגשה, בוזקים מיץ לימון (טרי!!), שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה, מסביב יוגורט עיזים, כמה שהחציל רוצה, ועל היוגורט שמן זית. מלח לפי הטעם.

*אפשר להחליף את הפטרוזיליה בטימין טרי ואפשר גם לאפות שיני שום בתנור עטופות בנייר כסף ואז להחליף את השום הטרי בשום אפוי, שזה עוד יותר טעים ופחות מסריח בפה אח"כ

 

שיהיה חג שמח לכולם!

נכתב על ידי , 11/4/2006 00:36   בקטגוריות בישולים  
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קבלו את


 

הסלט החתיך שלי:

 

נכתב על ידי , 15/3/2006 11:25   בקטגוריות בישולים  
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות מבצק שק"ם


היום אזרתי אומץ והחלטתי לאפות עוגה. מדובר באירוע חגיגי עבורי כיוון שאני אמנם בשלנית אבל ממש לא אפיינית. לאור האירוע החגיגי צילמתי את כל התרחשות העניינים (מצלמה חדשה, כבר הזכרתי?), ממש מהרגע בו רכשתי את המצרכים במכולת השכונתית ועד לרגע בו נלעס התוצר הנימוח בפי, ואפילו צירפתי הוראות הכנה בגוף הסרט.

 

אז קבלו את המייקינג אוב של העוגה/גיות שהן חצי מתכון של אמא שלי חצי אילתור חצי מהאינטרנט:

 

 

עוגיות ממולאות מבצק שק"ם

 

אז מה זה בצק שק"ם? ש=שמנת  ק=קמח  מ=מרגרינה.

1 שמנת לבישול, 1 שקית קטנה (2.5 כוסות קמח תופח מעצמו, 1 חבילת מרגרינה של 200 גר').

מדובר בבצק הכי קל בעולם להכנה שאמי היקרה לימדה אותי להכין. היא מכינה אותו עם יוגורט דנונה כי היא תמיד בדיאטה. ואני, לעומת זאת, החלטתי ללכת על הגירסה המשמינה - וגם שמתי חמאה במקום מרגרינה כדי שיצא עוד יותר טעים.

 


 

 

לשים הכל ביחד לקבל בצק אחיד (ולא דביק!)  ושמים לחצי שעה במקרר

 



 

בינתיים אפשר להכין מילוי מעניין לעוגיות. אני הכנתי משהו נחמד ומושקע מתפוחי עץ:

2 תפוחים

מקל קינמון

תמצית וניל משובחת/מקל וניל

כ-3 כפות סוכר חום

מעט קורנפלור/קמח
מקלפים את התפוחים וחותכים לחתיכות דקות ולא גדולות (נו, בשביל מה צילמתי....), מבשלים בסיר עם מעט מים רותחים, סוכר, מקל קינמון ומעט תמצית וניל או עם הבפנוכו של מקל וניל למשקיענים (והעשירים) שביננו.

את כל הסיפור הזה מצמצמים על אש נמוכה כמה דקות (בערך 15 דקות) ובסוף מוסיפים מעט קורנפלור מומס במים כדי להסמיך את הנוזלים - אמור להתקבל משהו עם מרקם סמיך וקטיפתי.

*אפשר ורצוי להוסיף למילוי צימוקים או אגוזים שלא יהיה משעמם

 


 

 

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים ומשטחים לצורה כזאת:

 




על הבצק מורחים איזה מילוי שמתחשק. אפשר לשים ריבה טעימה עם אגוזים (יוצא מצוין!) או ממרח תמרים, או להכין מילוי מושקע כמו שהכנתי. פה בצילום זה ריבת חבושים מעורבבת עם מילוי התפוחים שהכנתי. אל תמרחו יותר מדי אחרת זה ינזל באפייה.  מגלגלים את הבצק ומקפלים בקצוות:

 



 

 

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך כ-35 דקות. מוציאים, חותכים לפרוסות ומפזרים למעלה אבקת סוכר וזה מה שוצא (תענוג!!!):

 



 

 

 

נכתב על ידי , 12/1/2006 22:33   בקטגוריות בישולים  
13 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 

בת: 49

תמונה




הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , יצירתיות , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לדארלינג אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על דארלינג ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)