היום אזרתי אומץ והחלטתי לאפות עוגה. מדובר באירוע חגיגי עבורי כיוון שאני אמנם בשלנית אבל ממש לא אפיינית. לאור האירוע החגיגי צילמתי את כל התרחשות העניינים (מצלמה חדשה, כבר הזכרתי?), ממש מהרגע בו רכשתי את המצרכים במכולת השכונתית ועד לרגע בו נלעס התוצר הנימוח בפי, ואפילו צירפתי הוראות הכנה בגוף הסרט.
אז קבלו את המייקינג אוב של העוגה/גיות שהן חצי מתכון של אמא שלי חצי אילתור חצי מהאינטרנט:
עוגיות ממולאות מבצק שק"ם
אז מה זה בצק שק"ם? ש=שמנת ק=קמח מ=מרגרינה.
1 שמנת לבישול, 1 שקית קטנה (2.5 כוסות קמח תופח מעצמו, 1 חבילת מרגרינה של 200 גר').
מדובר בבצק הכי קל בעולם להכנה שאמי היקרה לימדה אותי להכין. היא מכינה אותו עם יוגורט דנונה כי היא תמיד בדיאטה. ואני, לעומת זאת, החלטתי ללכת על הגירסה המשמינה - וגם שמתי חמאה במקום מרגרינה כדי שיצא עוד יותר טעים.

לשים הכל ביחד לקבל בצק אחיד (ולא דביק!) ושמים לחצי שעה במקרר

בינתיים אפשר להכין מילוי מעניין לעוגיות. אני הכנתי משהו נחמד ומושקע מתפוחי עץ:
2 תפוחים
מקל קינמון
תמצית וניל משובחת/מקל וניל
כ-3 כפות סוכר חום
מעט קורנפלור/קמח
מקלפים את התפוחים וחותכים לחתיכות דקות ולא גדולות (נו, בשביל מה צילמתי....), מבשלים בסיר עם מעט מים רותחים, סוכר, מקל קינמון ומעט תמצית וניל או עם הבפנוכו של מקל וניל למשקיענים (והעשירים) שביננו.
את כל הסיפור הזה מצמצמים על אש נמוכה כמה דקות (בערך 15 דקות) ובסוף מוסיפים מעט קורנפלור מומס במים כדי להסמיך את הנוזלים - אמור להתקבל משהו עם מרקם סמיך וקטיפתי.
*אפשר ורצוי להוסיף למילוי צימוקים או אגוזים שלא יהיה משעמם

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים ומשטחים לצורה כזאת:

על הבצק מורחים איזה מילוי שמתחשק. אפשר לשים ריבה טעימה עם אגוזים (יוצא מצוין!) או ממרח תמרים, או להכין מילוי מושקע כמו שהכנתי. פה בצילום זה ריבת חבושים מעורבבת עם מילוי התפוחים שהכנתי. אל תמרחו יותר מדי אחרת זה ינזל באפייה. מגלגלים את הבצק ומקפלים בקצוות:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך כ-35 דקות. מוציאים, חותכים לפרוסות ומפזרים למעלה אבקת סוכר וזה מה שוצא (תענוג!!!):
