מרק בטטות
היום הכנתי מרק בטטות מ-ד-ה-י-ם לפי מתכון של אמא שלי (היא אמרה שאפילו אבא שלי שלא אוהב בטטות אמר שזה טעים).
אז הנה המתכון:
מצרכים: 3 בטטות גדולות, 3 גזרים בצל גדול, תפוח אדמה גדול, שום כתוש, אבקת מרק עוף, יין לבן, עלי דפנה, מלח, פלפל שחור.
איך עושים?
חותכים את כל הירקות לקוביות (גסות). מטגנים בסיר גדול את הבצל והשום (בערך כפית שום). לאחר שהבצל נעשה שקוף מוסיפים את הירקות האחרים. שמים כף אבקת מרק עוף מלח ופלפל לפי הטעם, 6 כוסות מים 1/2 כוס יין לבן ו4 עלי דפנה. מביאים לרתיחה ולאחר מכן חצי שעה על אש נמוכה.
לאחר חצי שעה, לכבות את האש ואת הירקות לרסק בבלנדר בלי המים. מגישים חם...
לי בהתחלה זה הזכיר אוכל של תינוקות, אבל תאמת היה לי טעים לאללה...
נשתמע...