אמא שלי עשתה השבוע מרק בצל, משהו ממש טעים (גם אין בזה כ"כ הרבה קלוריות למי שסופר). אז הנה המתכון:
מצרכים:
6 כוסות מים, 2 כפות אבקת מרק עוף, 2 גזרים, 2-3 גבעולי סלרי + עלים, 10 גבעולי פטרוזיליה, 6 בצלים ביינוניים, 50 גרם חמאה, 3 כפות שמן, 1 כפית מלח, 1 כפית סוכר, 3 כפות קמח רגיל, 1/2 כוס יין לבן, 100 גר גבינה צהובה (לא חייב).
איך עושים:
1. להכין מרק מהגזר, סלרי ופטרוזיליה עם 2 כפות אבקת מרק עוף. לבשל אותו כ-30 דקות (6 כוסות מים בלבד).
2. לפרוס את הבצל לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון אם יש את הסכין המתאים). לטגן בתערובת של שמן וחמאה במחבת גדולה כ-20 דקות. הבצלים צריכים להתרכך ולהשחים מעט. יש לערבב בעת הטיגון שלא יישרפו. בדקות האחרונות של הבישלו להוסיף מלח וסוכר.
3. לזרות 3 כפות קמח על הבצל, לערבב ולטגן 3 דקות.
4. להוציא את הירקות מהמרק ולהוסיף לו את הבצלים המטוגנים ולבשל כ-15 דקות ולבחוש מדיי פעם ניתן להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
5. לפני ההגשה להוסיף בערך 1/2 כוס יין לבן ולהרתיח.
6. את הגבינה הצהובה לפזר על צלחות הסועדים (לדעתי זו לא חובה כי המרק יוצא מדהים גם בלי זה).
מומלץ בחום!