לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה




מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2004    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2004

מתכון חדש מ-ד-ה-י-ם!


 

אמא שלי עשתה השבוע מרק בצל, משהו ממש טעים (גם אין בזה כ"כ הרבה קלוריות למי שסופר). אז הנה המתכון:

 

מצרכים:

6 כוסות מים, 2 כפות אבקת מרק עוף, 2 גזרים, 2-3 גבעולי סלרי + עלים, 10 גבעולי פטרוזיליה, 6 בצלים ביינוניים, 50 גרם חמאה, 3 כפות שמן, 1 כפית מלח, 1 כפית סוכר, 3 כפות קמח רגיל, 1/2 כוס יין לבן, 100 גר גבינה צהובה (לא חייב).

 

איך עושים:

1. להכין מרק מהגזר, סלרי ופטרוזיליה עם 2 כפות אבקת מרק עוף. לבשל אותו כ-30 דקות (6 כוסות מים בלבד).

2. לפרוס את הבצל לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון אם יש את הסכין המתאים). לטגן בתערובת של שמן וחמאה במחבת גדולה כ-20 דקות. הבצלים צריכים להתרכך ולהשחים מעט. יש לערבב בעת הטיגון שלא יישרפו. בדקות האחרונות של הבישלו להוסיף מלח וסוכר.

3. לזרות 3 כפות קמח על הבצל, לערבב ולטגן 3 דקות.

4. להוציא את הירקות מהמרק ולהוסיף לו את הבצלים המטוגנים ולבשל כ-15 דקות ולבחוש מדיי פעם ניתן להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

5. לפני ההגשה להוסיף בערך 1/2 כוס יין לבן ולהרתיח.

6. את הגבינה הצהובה לפזר על צלחות הסועדים (לדעתי זו לא חובה כי המרק יוצא מדהים גם בלי זה).

 

מומלץ בחום!

 

נכתב על ידי , 11/1/2004 23:48   בקטגוריות אוכל!  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בעל ואשה חרדים ב-9/2/2004 15:27




Avatarכינוי: 

בת: 44




הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , סטודנטים , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לn_lee אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על n_lee ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)