כינוי:
בן: 39 MSN:
פרטים נוספים:
אודות הבלוג
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
אוקטובר 2009
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
הבלוג חבר בטבעות: | 10/2009
הטירוף הלאומי סביב סוגיית גלעד שליט באמת שנמאס לי כבר להיכנס לויכוחים עם תומכי עיסקת שליט. כל ויכוח כזה מגיע באיזשהו שלב למבוי סתום, עם משפט בסגנון "אבל גלעד עדיין חי, והוא בשבי. המדינה חייבת לעשות הכל כדי לשחרר אותו", או "עזוב, זה ויכוח מיותר. אני חושב משהו אחד, ואתה חושב משהו אחר", כאילו שאלה טיעונים רציניים שיכולים לסכם ויכוח.
עוד אמירה נפוצה שעולה היא: "ואם אתה היית אבא שלו?". אם אני הייתי אבא שלו, הייתי מוכן שבתמורה לשחרורו מדינת ישראל תחזור לגבולות 48, תתפרק מנשק גרעיני, כל אזרח ישלם 20,000 דולר והמס שהוא משלם כל חודש יעלה ב-30%, וכל האסירים הפלסטינים שכלואים בבתי כלא ישראליים ישוחררו. אז אני מאוד מקווה שראש הממשלה לא חושב כמו שחושב אבא של גלעד שליט.
למען הסר ספק, אני חושב שהעיסקה המסתמנת היא איומה ונוראה והסכמה אליה היא בכיה לדורות. אני חושב שאחד ההישגים הגדולים של אהוד אולמרט במסגרת כהונתו כראש ממשלה, הוא אי כניעה לטירוף הלאומי סביב סוגיית גלעד שליט, למרות שלקראת סוף כהונתו היה נדמה שהוא הולך להוציא עיסקה ברגע האחרון על מנת לצבור פופולריות בציבור. בעיניי זו הייתה עדות לכך שאולמרט הוא קודם כל אדם נבון, בעל מצפון, שרצה בטובת המדינה.
בנסיון נואש אחרון לשכנע מי מהמצדדים בעיסקה שאני צודק ואתם טועים, אני אנסה להטיח בכם כמה שאלות (וגם עובדות, על הדרך) (כולל כמה מטיעוניו המצויינים של רביב דרוקר):
1. האם לדעתכם גלעד שליט שווה יותר מישראלים לא ידועים אחרים שיהרגו כתוצאה ישירה ועקיפה מעיסקה רק בגלל שבניגוד אליהם, אתם מכירים את סיפורו של גלעד שליט וראיתם את תמונותיו, ושמעתם את משפחתו האומללה, וצפיתם בסרטון קורע לב שלו מהשבי?
2. מה אתם חושבים שעיסקה שבמסגרתה ישוחררו 1,000 מחבלים, כשבינהם כמה מהרוצחים הכי מתועבים שידעה מדינת ישראל, תעשה לפופולריות של חמאס בעזה ובגדה? האם זה לא ישדר לפלסטינים שאנחנו מבינים רק כח, ושדרך הטרור וחטיפת חיילים היא הדרך להשיג מאיתנו דברים?
3. האם שחרור רוצחים מתועבים לא משדר לטרוריסטים שאם הם ירצחו יהודים, הם לא ישלמו מחיר מלא על מעשיהם?
4. מה אם בעתיד יחטפו חלילה 5 או 10 חיילים? האם תתמכו בשחרור של 5,000 ו-10,000 מחבלים? הרי בדיוק על זה דיבר חאלד משעל בעקבות "עסקת הקלטת" המבישה. הוא אמר שהם יחטפו "שליט ועוד שליט ועוד שליט" עד שישוחררו כל האסירים מבתי הכלא הישראליים.
5. נגיד ובתמורה לשחרור שליט חמאס היה דורש גם את שחרורו של יגאל עמיר, גם אז הייתם תומכים בעיסקה? הרי הסיכוי שיגאל עמיר יסכן מישהו בעתיד הוא קלוש, לעומת זאת הסיכוי שהמחבלים שישוחררו יסכנו ישראלים הוא עצום. כמו כן, יגאל עמיר כבר יושב בכלא 14 שנה, ואילו ברשימה שהחמאס דורש יש כמה אסירים ששפוטים לעשרות מאסרי עולם וישבו רק שנים ספורות.
6. האם זה לא בעייתי, שמרוואן ברגותי, זה שישראל תולה בו תקוות כי ינהיג בעתיד את הפלסטינים למדיניות מתונה שתוביל לשלום, יהיה חייב את חירותו לחמאס ולדרך הטרור?
וכמה עובדות לסיום:
- באף עיסקה קודמת ישראל לא התקרבה אפילו לשחרור האסירים המטורף שדורש החמאס אם לשפוט לפי זמן כולל בכלא שנגזר על המחבלים, ורמת המסוכנות שלהם. מי שחושב אחרת פשוט טועה. בעיסקה הנוכחית, אם תצא לפועל ישוחררו רבי-מחבלים שרצחו עשרות אנשים, ריצו שנים ספורות בלבד מתוך עשרות מאסרי עולם שנגזרו עליהם, וכמעט בוודאות יחזרו לעסוק בטרור.
- אם נבחן את עיסקת ג'יבריל, שכאמור לא מתקרבת בחומרתה לעיסקת שליט הפוטנציאלית, הרי שתוצאותיה היו הרות אסון. עפ"י נתוני מערכת הביטחון יותר מ-60% מהמשוחררים בעיסקה ההיא חזרו לעסוק בפיגועים והביאו ישירות לרצח של ישראלים. שר הביטחון דאז, משה ארנס הודה שהעיסקה הייתה טעות. עיסקה זו הייתה הדלק העיקרי שהביא לפריצת האינתיפאדה הראשונה.
| |
|