באחד מימי חופשת הפסח, צפיתי בתכנית בוקר שבה גיליתי את המתכון לאפיית לחם לפסח . מתאים מאד למי שנמנע מאכילת גלוטן ולכן טוב גם ליתר ימות השנה.
השוס הגדול הוא הזמן הקצר וההשקעה המזערית הנדרשת להכנתו. אז נכון פסח כמעט כבר מאחורינו, אבל שווה לנסות ולשמור על המתכון הנהדר הזה.
הקרדיט למתכון הוא לדי אלמלה והרי המתכון הקל והמושלם:
6 כפות טחינה
2 כפות דבש/סילאן
4 ביצים
כפית אבקת אפייה
מעט מלח. (אגב כשהעתקתי את המתכון משום מה הופיע לי 44 ביצים והמלח נעדר ממנו, אז טוב שבדקתי, כי אחרת הייתם "אוכלים" אותי במקום )
מערבבים הכל ואופים בתבנית אינגליש קייק משומנת קטנה 180 מעלות 18-20 דקות. עד שהקיסם שננעץ יוצא יבש.
למי שתוהה במתכון הזה אין קמח מכל סוג שהוא ובכל זאת יוצא לחם יפיוף שאני מקווה שאצליח להכניס לכא תמונה שלו.
