לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

testing



Avatarכינוי:  life-tester

בן: 34

MSN: 





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2007    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
12/2007

דמוקרטיה My ass


כבר הזכרתי כמה אני שונא את הבית ספר ? אז זה הגיע לשיאים חדשים בזמן האחרון.

 

בבית ספר שלי, אלדד, יש נטייה לזיין לכול העולם [אבל בעיקר לערייה ולמשרד החינוך] על כך שזה בית ספר דמוקרטי שמשתף את התלמידים בהחלטות שלו ונותן במה וחופש ביטוי. ושוב, הצביעות פשוט נשפכת מהסיר הזה שנקרא 'הנהלת בית הספר' ...

זה דבר אחד כשלא אומרים לך כלום על ניהול בית הספר, ז"א, לא אומרים אם זה דמוקרטי או לא ... אבל למה לעזאזל לספר לכולם שאתה דמוקרטי כשאתה בכלל פאשיסט ?

 

שיתוף בהחלטות: זה הזיון שכל הכי גדול. למה ?

כשהגעתי לבית הספר הזה, בכיתה ז', היה מלא בלאגן מסביב לעניין התלבושת, ואני חושב שזאת קונספירציה. המורות הנוזלות ממש לא אהבו לראות תלמידות מסתובבות עם חולצות בטן ומחשוף מפה ועד לסין, כשימי צעירותן שלהן רחוקים בערך כמו הירח. הן החלו להתלונן וכך הגיע עניין התלבושת. מה שיותר מוזר לי, זה שעשו הצבעה, וההפרש בין אלו שרצו תלבושת לבין אלו שלא היה משהו כמו 50 [!!!!] קולות, אפילו פחות. אז ההנהלה הזאת באה בעצם להגיד לי שמתוך משהו כמו 1600 תלמידים, בסביבות ה 850 הצביעו בעד תלבושת כשבתכלס היה אפשר לספור על יד אחת את מספר הילדים בכול שכבה שתמכו ברעיון ?

זה גם לא היה זיוף תוצאות, זה היה המצאת תוצאות. דיי ברור שהמורים לא היו מוכנים לוותר על הזכות להיכנס בכול תלמידה שמראה את אוצרותיה לעולם כשלמורה האוצרות האלו לשעבר נמצאים איפה שהוא ברצפה.

 

בכול אופן, העניין עבר כמו כלום כי כמות התלמידים שהתקוממה נגד העניין הייתה דיי קטנה. השאר פשוט ישבו והסתכלו, ולא הנידו עפעף בשביל לשנות משהו.

 

כשחזרנו מהשביתה התבשרנו שבית הספר, ברוב טובו, החליט לקיים את הבגרות באנגלית כסדרה - 15/1/08. זה דמוקרטיה ? החליטו בשבילנו לעשות לנו בגרות חודש אחרי שיצאנו מהשביתה, כשבתכלס גם שבועיים לאחר סיום השביתה אף אחד לא באמת התאושש. המורה באנגלית, עם מעט הטמטום שיש בה, הייתה המבשרת, ועצם העובדה שזאת היא הרתיחה אותי עוד יותר. למה לעזאזל מחליטים בשבילנו דברים כאלו?!

 

אבל, ועכשיו הגעתי לדובדבן שבקצפת - הדבר שהכי מראה כמה שהבית ספר הזה דיקטטורי [ואפילו פאשיסטי] הוא המעקף החדש. בנו מעקף כזה כדי שאזרחים ואנשים שלא לומדים באלדד יוכלו להגיע לבית הספר נורדאו ולשכונות הקרובות יותר בקלות, מה שיצא מצב שאלדד עכשיו סגור לחלוטין. אם קודם היה אפשר לצאת הרי שעכשיו הכול נעול בשלשלאות ברזל. השומר יושב בבודק'ה שלו, תלמידים שרוצים לאכול לא יכולים, והמצב הזה נותן הרגשה של מתקן כליאה [גטו מישהו ? ]. זה ממש ממש מעצבן אותי, ומעולם לא הייתי עדיין עצבני על ממסד כושלהו. אני בהחלט לא שולל את האפשרות של לבנות מעין 'סולם' בגדר לטובת כול אותם תלמידים שיירצו לצאת בהפסקות לאכול או להתאוורר, אם אני אשיג קאטר. אני ממש מחכה כבר לשיעור חברה עם המורה שתתחיל לספר לנו על כול הדברים האלו, כדי לנצל את ההזדמנות ולהכנס בה על כמה שההתנהלות בבית ספר הזה דפוקה וכמה שהצביעות נשפכת ממנו.

כמובן שאני יודע גם טוב מאוד בפני מה אני עומד ואני יודע שאם אני אתחיל לפתוח את הפה יותר מידי יכולים להעיף אותי מבית הספר [דמוקרטיה כבר אמרתי ? ]. אז אני אשתדל לשמור על טונים נמוכים ... לעת עתה.

 

טוב עד כאן לענייני הבית ספר. הפוסט הזה היה יותר פריקת זעם ואני לא ממש מצפה שמישהו ייקרא אותו [חוץ מהאנשים שלומדים איתי אולי כמו אולגה].

 

אני חייב גם להודות לאלה שדיי 'פתחה' לי את העיניים בתגובה אחת בפוסט הקודם ובזכותה כול הפוסט הזה נכתב.

 

וזהו.

 

המ. אני שמח. וטוב לי. ואני לא רוצה שזה ייפסק. I Cant Get Enough. וזה מעולה. 3>

נכתב על ידי life-tester , 23/12/2007 10:12  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Dkatz ב-24/12/2007 18:56



12,280

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לlife-tester אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על life-tester ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)