מטרת על
הגשמת חזון המתנ"ס.
מטרות
1. העצמת המהות הקהילתית של המתנ"ס באמצעות הגברת מעורבות הציבור בקביעת המדיניות של המתנ"ס.
2. חיזוק שלוחות המתנ"ס.
3. הקמת מערכת מאוחדת לחינוך הבלתי פורמלי מא'-י"ב.
4. שיפור איכותי וכמותי של הפעילות התרבותית בגולן.
5. עליית מדרגה בשיתוף עם בתי הספר במסגרת המתחמים המשותפים.
6. התחדשות יהודית וציונית בקהילה.
7. העצמת צוות המתנ"ס וגיבושו סביב ערכי שליחות חברתית ומצויינות.
יעדים
יעדים למטרה 1
א. פעילות סדירה ושוטפת של ועדות ההנהלה הציבורית שעל הקמתן החלטנו (בנוסף לוועדת כו"א / כספים וו' ביקורת הוותיקות): חינוך בלתי פורמלי, ספורט, תרבות וחוגים, מבוגרים, שיווק וגיוס כספים.
ב. הקמת עוד שתי ועדות חדשות בתש"ע: בעלי צרכים מיוחדים, ספריה.
ג. ליווי מקצועי של יורי הישפלד מן החברה למתנ"סים לכל הוועדות, שיכלול לפחות סדנה אחת לכל ועדה.
ד. חיזוק הנהלת הקונסרבטוריון למוסיקה וצירוף שני נציגי הורים.
ה. חיבור הנהלת המתנ"ס לצוותי ההיגוי של תחום הזהות היהודית ישראלית בגולן.
ו. בכל שלוחה - פורום מנהלי קהילות פעיל ומשמעותי.
ז. בכל שלוחה – פורומים פעילים של ועדות חינוך וועדות תרבות.
ח. תכניות המטרות והיעדים של המחלקות השונות תיבננה בשיתוף מירבי של הוועדות הציבוריות, ושל השלוחות – בשיתוף של פורום מנהלי הקהילות.
ט. ליווי ועדות החינוך ביישובים בידי מחלקת החינוך הבלתי פורמלי וועדות התרבות בידי רכזות התרבות השלוחתיות ומרכז החגים.
י. קיום שלושה מושבים של ועידת ועדות הנוער בגולן.
יעדים למטרה 2
א. עם ביטול ההסעות לחוגים – תוספת תקציב משמעותית לכל שלוחה, בניהול ישיר של מנהלת השלוחה.
ב. הכנסת מנהל/ת חדש/ה לשלוחת בני יהודה בליווי אישי צמוד שלי ובנוסף לכך ליווי מקצועי חיצוני, על מנת להביא לשינוי והזנקה של השלוחה.
ג. הקמת מערך חוגים פעיל ומשמעותי אחה"צ בשלוחת "אביטל", עם ביטול "תוסס".
ד. הקמת מיני שלוחת חוגים בבי"ס "ברנקו וייס", עבור יישובי מעלות הגולן.
ה. ביצוע חוגים ביישובים – לפחות חוג אחד בשלושה יישובים.
ו. הרחבת פעילות ביה"ס למחול לשלוחת "אביטל", במטרה לקדם את איחוד ענף המחול בכל השלוחות תחת גג אחד, כענף מצויינות מועדף בגולן.
ז. הגדלת צוות שלוחת חספין בחצי משרה.
יעדים למטרה 3
א. איחוד מחלקת הנוער ומחלקת הילדים ליחידה מקצועית האחראית על כל החינוך הבלתי פורמלי בגולן, לגילאי א'-י"ב.
ב. הפניית תקציב הפעימה השלישית של אמנת הנוער לאיחוד המחלקות ותוספת תקן נוסף במחלקה.
ג. שינוי מבנה מחלקת החינוך הבלתי פורמלי למבנה הממוקד בליווי אישי של כל מערכות החינוך הבלתי פורמליות היישוביות בידי חברי הצוות, לצד תפקידי רוחב עליהם יהיו אחראים.
ד. איחוד תפקיד רכזת גרעין שנת השירות ורכזת בני עקיבא לתפקיד אחד במשרה מלאה, לקיחת אחריות מלאה של המתנ"ס על גרעין בנות השירות ושילובן בצוותי ההדרכה ביישובי הגולן.
ה. העמקת החינוך הערכי של הנוער בגולן, בתחומי הזהות היהודית ישראלית ואיכות הסביבה.
ו. חיזוק פעילות תנועת הנוער ביישובי הגולן, ביצוע והטמעת מסקנות הצוות הציבורי שעסק בנושא ועיקרן – העצמת תפקיד המד"ץ ושיפור משמעותי ביותר של הכשרת המד"צים.
ז. הצלחה בתכנית "קהילה מובילה שינוי" ביישובי דרום הגולן, והפעלתה (אחרי הפקת לקחים) בשתי השלוחות האחרות.
יעדים למטרה 4
א. הפניית תקציבים מהסעות החוגים למנהלות השלוחות, תאפשר הגדלה משמעותית של הפעילות התרבותית בגולן.
ב. מימוש תכנית תרבותית גולנית מגוונת – רובה במסגרת השלוחות ומיעוטה כלל גולני, שנמצאת כעת בשלבי בניה.
ג. חיזוק משמעותי של הקשר עם ועדות התרבות היישוביות, הן בשיתופן בקביעת הרפרטואר האזורי והן בליווי פעולתן ביישוב.
ד. המתנ"ס יהיה בית ובמה לאמני הגולן ויחזק את היצירה הגולנית: 3 ערבי "על טהרת הגולן", תערוכות לאמני הגולן בכל השלוחות, תיאטרון קהילתי בשלוחת "אביטל", חבורת "קול ברמה", מקהלת "פרחי הגולן", הקמת להקת נוער בהנחיית אירית ישראלי, הרכבי מוסיקה וקבוצות תיאטרון ילדים ונוער בשלוחות ובקונסרבטוריון, שיתוף פעולה עם פורום אמנויות הבמה ועם הרכבי אמנות גולניים הפועלים מחוץ למתנ"ס.
ה. אירוע מרכזי גדול ביום העצמאות ובמרכזו מופע גדול של ילדי הגולן, בזמר, מחול ותיאטרון.
ו. הספריה – חלק ממערך התרבות המתנ"סי. בניה משותפת של תכניות התרבות השלוחתיות עם צוות הספריה.
ז. פרסום שנתון של המתנ"ס ובו תכנית האירועים השנתית והפצתו לכל בית בגולן.
יעדים למטרה 5
א. תהליך מובנה לשיפור עבודת המתחמים המשותפים, הן בתחום החינוכי והן בתחום המנהלי, וחיזוק שיתוף הפעולה בין המתנ"ס ובתי הספר.
ב. הפעלת מספר חוגים בביה"ס "גולן" בידי המתנ"ס, כפיילוט לקראת הפעלת מערך חוגים בביה"ס.
ג. המשך הפעלת חוגי ההעשרה ב"מצפה גולן" ושינוי החלטת מנהלת ביה"ס להכניס את תכנית קרב לחינוך המוסיקלי במקום הקונסרבטוריון.
ד. הצלחה בהפעלת תל"ן בביה"ס "אביטל" במטרה להרחיבה בתשע"א.
ה. החלטה במוסדות ביה"ס "אביטל" על הכנסת חינוך מוסיקלי בתשע"א.
ו. ביצוע תכנית הטורנירים הבית ספריים בתחום הספורט וחיזוק העבודה המשותפת עם מורי החנ"ג בבתיה"ס.
ז. הכנסת לפחות תכנית אחת של המתנ"ס לביה"ס "נופי גולן".
יעדים למטרה 6
א. עם קבלתנו לתכנית "בית", שהנה עתירת משאבים – בנייה מחדש של תחום ההתחדשות היהודית במתנ"ס, בשיתוף עם המרכז לזהות יהודית ישראלית, בליווי תכנית "בית" ובמימון קרן אבי-חי.
ב. הפעלה מוצלחת של מרכז החגים, בליווי תכנית "בית" – כמרכז פעיל שייתן מענה למשפחה, ליישוב ולאזור בתחום החגים וטקסי מעגל החיים.
ג הפעלת תכנית "חגים בקהילה" באמצעות מרכז החגים: ערב עיון בימים הנוראים. טקס ביום השנה לרצח רבין, בשיתוף עם המכינה הקד"צ במיצר. שלושה סדרי ט"ו בשבט. פורים – קריאה מונחית במגילה בעשרה יישובים לפחות. פסח – סדנה לקראת ליל הסדר בשני יישובים. עצמאות – אירוע חשיפה לוועדות התרבות ביישובים על חוברת יום העצמאות של החברה למתנ"סים. שבועות – תיקון ליל שבועות, בשיתוף עם המכינה במיצר. תשעה באב – ערב שיח וחשיבה בנטור.
ד. פתיחת מחזור שלישי של סדנת פעילי התרבות "הקהילה במעגל השנה", בהשתתפות 15 פעילים מן היישובים השונים והקמת פורום קבוע של בוגרי שתי המחזורים הראשונים. צירוף לפחות 6 יישובים חדשים לסדנה.
ה. 11 מפגשי "חברותא" – חילונים ודתיים לומדים יחד במקורות ישראל, בהשתתפות 15-35 איש בכל מפגש, בנושא: המשפחה.
ו. העמקת הפעילות בנושא הזהות היהודית ישראלית בקרב הנוער, עם כניסת בנות השירות לצוותי החנב"פ ביישובים. ביצוע תכנית "מתבגרים לחיים", בשיתוף עם המרכז לזהות יהודית ישראלית, ב-12 יישובים לפחות. ביצוע קבלות שבת עם "בראשית" במרבית יישובי הגולן. חיזוק משמעותי של מעורבות המד"בים בתכנית "מתבגרים לחיים".
ז. חידוש תכנית מקו"ם.
יעדים למטרה 7
א. שני מושבים של פרלמנט הצוות במהלך תש"ע. תוצאות מוכחות בשטח לתוצרי הפרלמנט.
ב. חונכות וליווי מקצועי אישי לפחות לשני חברי צוות.
ג. הכשרת חברי הצוות לעבודה עם הוועדות הציבוריות.
ד. כל עובדי המתנ"ס ישתתפו בהשתלמות אחת לפחות.
ה. הגדלת משרת רכזת המבוגרים.
ו. צוות מחלקת חנב"פ יקבל הנחייה קבועה ומקצועית ממכון פיר"ם.
ז. בנוסף למפגשי הפרלמנט – 3 מפגשים חברתיים של הצוות, להעשרה וחוויה, כולל השתלמות עובדי המועצה. לפחות יום צוות אחד לכל אחד מצוותי המחלקות והשלוחות.