לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הבלוג של אורי הייטנר

מאמרים בנושאי פוליטיקה, חברה, תרבות, יהדות וציונות. אורי הייטנר, חבר קיבוץ אורטל, איש חינוך ופובליציסט

כינוי:  הייטנר

מין: זכר





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


11/2010

האם המצור אכזרי?


21 ארגוני "זכויות אדם" פרסמו דו"ח המגנה את ישראל על "המצור האכזרי" שהיא מטילה על רצועת עזה.

 

הגיעה השעה לחשוף את השקר והתרמית של אותם ארגוני "זכויות אדם", שלמעשה לוחמים בעיקר נגד המדינות הדמוקרטיות המתגוננות מפני טרור, שהוא הפגיעה הקשה האמיתית בזכויות האדם.

 

אהיה צנוע יותר, ואסתפק בהתייחסות לשקר "המצור האכזרי". הרי השם הפרטי ושם המשפחה "מצור אכזרי" הנם שניים שהם אחד ואין אפשרות להפריד ביניהם. אמרת "מצור" ושכחת להוסיף "אכזרי" – יצאת מהמשחק! אופס...

 

אז... האם המצור על רצועת עזה באמת אכזרי?

 

כאן יש בעיה. כדי שהמצור יהיה אכזרי, צריך שיהיה מצור. האם יש מצור על עזה?

 

כאן השקר – לא זו בלבד שאין מצור "אכזרי", כלל אין מצור על עזה.

 

לפני למעלה מחמש שנים, ישראל נסוגה מרצועת עזה. היא נסוגה מכל השטח, עד המילימטר האחרון. היא עקרה את כל הישראלים שחיו בגוש קטיף, עד היהודי האחרון. אם ב"זכויות אדם" עסקינן – ראוי לצטט את דבריו של פרופ' ידידיה שטרן, חבר ועדת החקירה הממלכתית שבדקה את הטיפול בעקורי גוש קטיף, שהגדיר את ההתנתקות כפגיעה הקשה ביותר בזכויות האדם בתולדות המדינה. אין לצפות מארגוני זכויות האדם להתייחס לכך, שהרי מדובר בזכויות אדם של יהודים.

 

מרגע שישראל נסוגה, אין לה כל אחריות לנעשה ברצועת עזה. בינה לבין רצועת עזה ניצב גבול, כמו בינה לבין שאר שכנותיה. בדיוק כפי שהגבול הסגור בין ישראל לסוריה – אין משמעותו "מצור" סורי על ישראל או ישראלי על סוריה, הוא הדין בגבול הסגור בין ישראל לרצועת עזה.

 

האם ראוי שהגבול בין ישראל לרצועת עזה יהיה סגור? סביר להניח, שאילו היה זה גבול שקט, הוא היה פתוח. יתר על כן, סביר להניח שישראל הייתה עושה רבות כדי לסייע לרשות הפלשתינאית בפיתוח כלכלי של הרצועה. אבל, כזכור, הנסיגה מהרצועה נעשתה תחת אש, ואחריה - רצועת עזה הפלשתינאית הייתה בסיס לפשע מתמשך נגד האנושות; ירי יום יומי מכוון של טילים על אוכלוסיה אזרחית ישראלית. הפשע הזה חייב את מדינת ישראל לממש את זכותה להגנה עצמית, ולאחר שנים רבות של הבלגה היא עשתה כן במבצע "עופרת יצוקה". ברור שאין כל סיבה לכך שישראל תפתח את גבולה עם ישות (ולמעשה מדינה לכל דבר) תוקפנית הלוחמת בה ופוגעת באזרחיה. במצב כזה, ברור שהגבול יהיה סגור. במצב כזה, אין מדינה בעולם שלא הייתה סוגרת את הגבול שלה באופן הרמטי. גבול סגור אינו מצור.

 

אך הגבול בין ישראל לרצועת עזה אינו סגור. ההיפך הוא הנכון, לאורך כל התקופה, גם בעיצומם של ימים בהם עשרות טילים נחתו על יישובים אזרחיים בישראל – יצאו מידי יום מאות משאיות אספקה מישראל לרצועת עזה, זרם שגדל באופן משמעותי לאחר המשט. לאורך כל התקופה, המשיכה ישראל לספק את החשמל לרצועת עזה, גם כאשר הפלשתינאים עשו כל מאמץ לפגוע בטיליהם בתחנת הכוח המספקת להם את החשמל.

 

מצור?!?! בדיחה מרושעת, שקר וכזב.

 

אין ברצועת עזה כל משבר הומאניטרי. הטענה הזאת היא שקר. אם יש מצוקה ברצועת עזה – האחראית לה היא אך ורק ממשלת חמאס, שבמקום לבנות מדינה היא משקיעה את משאביה בפשעי מלחמה נגד אזרחי ישראל. ואם יש בעיה של גבול פתוח לרצועה, יש להפנות את האצבע המאשימה למצרים – מצרים היא מדינה ערבית, אזרחיה לא נפגעו לאורך שנים מירי טילים... שמצרים תסייע לעזתים.

 

נכון, יש סגר ימי על רצועת עזה, כדי למנוע אספקת טילים ואמל"ח אחרים לעיר, וממנה – לשדרות ויישובי הנגב המערבי.

 

אבל... מצור?! אכזרי?! שקר!  

 

****

 

... ואפרופו המשט – מדוע ישראל אינה דורשת את התנצלותה של ממשלת תורכיה על המשט, ותשלום פיצויים לפצועים הישראלים?

 

* "חדשות בן עזר"

נכתב על ידי הייטנר , 30/11/2010 09:17   בקטגוריות היסטוריה, חוץ וביטחון, פוליטיקה  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להייטנר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הייטנר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)