לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הבלוג של אורי הייטנר

מאמרים בנושאי פוליטיקה, חברה, תרבות, יהדות וציונות. אורי הייטנר, חבר קיבוץ אורטל, איש חינוך ופובליציסט

כינוי:  הייטנר

מין: זכר





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


10/2014

תוספת לצרור הערות 25.10.14


* אני תומך בביקורו של נשיא המדינה בכפר קאסם ביום השנה לטבח, ואף בכך שהוא יתנצל בשם מדינת ישראל.

 

בכפר קאסם נעשה אחד הפשעים החמורים בתולדות המדינה, ובניגוד לפיגועים דוגמת הטבח במערת המכפלה, הוא לא נעשה בידי מחבל בודד, אלא בידי לובשי מדים שפעלו על פי פקודה. פקודה שעליה מתנוסס דגל שחור של בלתי חוקית בעליל (על האירוע הזה נקבעה הלכת פקודה בלתי חוקית בעליל), אבל פקודה.

 

אין זה לכבודנו, שבמשך 57 שנה נציג רשמי של המדינה טרם התנצל, ומן הראוי שריבלין יעשה זאת.

 

* על ריבלין לנצל את הבמה כדי לקרוא גם לערביי ישראל לבחור בדרך של שלום אזרחי, על אף הסכסוך הלאומי; להשתלב במדינה, לשרת שירות אזרחי ולבחור מנהיגות פרגמטית ומתונה, להבדיל מהלאומנים הקיצונים המייצגים אותם בכנסת.

 

* בראיון לנחום ברנע, ציפי לבני התנתה את היכולת לנצח את דאעש בהסדר עם הפלשתינאים. מוטב ששרת המשפטים תהיה קצת יותר אחראית על המשפטים היוצאים מפיה. משפטים הזויים ומזיקים.

 

* ההתלהבות שגורם דאעש בעולם האסלאמי, מלבד האופי הרצחני שלו, הוא מהמסר של חליפות אסלאמית עולמית, ומחיקת מדינות הלאום הערביות – עיראק, סוריה ולבנון תחילה וכל השאר בהמשך. לכן, צריך להיות אידיוט באופן קיצוני, כדי לחשוב שהקמת מדינת לאום פלשתינאית היא שתרגיע את הסופה הזאת.

 

* ההתנהגות הילדותית של הממשל האמריקאי בביקורו של יעלון אינה סימפטית, אולם כדאי לזכור שעוד שנתיים זה יגמר.

 

* "חדשות בן עזר"

נכתב על ידי הייטנר , 25/10/2014 08:56   בקטגוריות היסטוריה, חברה, חוץ וביטחון, משפחה, פוליטיקה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להייטנר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הייטנר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)