לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הבלוג של אורי הייטנר

מאמרים בנושאי פוליטיקה, חברה, תרבות, יהדות וציונות. אורי הייטנר, חבר קיבוץ אורטל, איש חינוך ופובליציסט

כינוי:  הייטנר

מין: זכר





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


1/2007

חזית אוטו-אנטישמית אחת


יעקב לזר הצליח להפתיע אותי. דומני, שדבריו בגנות "הרב" וייס, איש "נטורי קרתא" שהשתתף בוועידת מכחישי השואה באיראן ("איש חביב ומבין עניין"), היו הפעם הראשונה שבה הוא ירד על יהודים אוטו-אנטישמים (או כפי שהם נוהגים לכנות עצמם, בשפה מכובסת – "אנטי ציונים" או "אנטי ישראלים").

 

מה קרה? הקול קול יעקב, אך התוכן... שמא לזר התבלבל. אולי חזר בתשובה.

 

אך לא. באותו מדור יצא בפירגון ובהגנה על סייעת המחבלים, המשתפ"ית של רב המרצחים מג'נין, טלי פחימה ("טלי והשב"כ"). אגב, לזר שכח, כנראה, שלא השב"כ שלח את פחימה לכלא, אלא בית המשפט הישראלי.

 

כנראה שלזר תייג את וייס כ"דתי", כביכול. והרי "הדתיים" הם אצלו תמיד במחנה אותו יש להוקיע, ולכן הוא יצא נגדו בעוון ידידותו עם אחמדניג'אד. מן הסתם, כך היה כותב עליו גם אילו נפגש עם זביידה, ולפחימה היה מפרגן גם אילו סייעה לאחמדניג'אד.

 

האמת היא שאין הבדל משמעותי בין פחימה לווייס. שניהם מייצגים אותה תופעה נלוזה ונקלית – אוטו-אנטישמיות. שניהם חלק מאותה חזית של שנאת ישראל בקרב יהודים.

 

אין אנטישמיות שאינה מעוררת סלידה, אך הנחותה מכל סוגי האנטישמיות, היא האנטישמיות העצמית.

 

* "הדף הירוק"

נכתב על ידי הייטנר , 13/1/2007 16:28   בקטגוריות ציונות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להייטנר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הייטנר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)