* שלג – כל פעילויות שלוחת "אביטל" בימי השלג בוטלו, וטיול אופני ההרים במסגרת "בכל אופן גולן" נדחה בשבוע. כן נדחה טיול ארצי של תנועת בני המושבים, אותו אמורים היינו לארח בסופשבוע האחרון. שמחת השלג גברה על האכזבה מביטול הפעילויות.
* ילדים – הוקמה יחידת ילדים במתנ"ס, האחראית על פעילות ילדי א'-ו'. בשלב זה מדובר על תכנית "הבית שלנו" ועל קייטנות הקיץ, אולם בכוונתנו להרחיב את הפעילות למחלקה של ממש, בסגנון מחלקת הנוער, בשנים הבאות. רותי לבנון, שריכזה עד כה את תכנית "הבית שלנו" ואת הקייטנות תנהל את היחידה.
* "הבית שלנו" – התכנית פועלת ביישובי הגולן, זו השנה השלישית. ביישובי שלוחת "אביטל" התכנית עובדת במתכונת המקורית – ביום ו' בבוקר. מאחר ובית הספר "מצפה גולן" עבר לשישה ימי לימודים בשבוע, הפעילות ביישובי שלוחת בני יהודה נערכת ביום ג' אחה"צ, במתכונת קצרה יותר. הנושא השנתי המרכזי של הוא 60 שנה למדינת ישראל. החל מהשבוע הבא, תפעל התכנית בימי ו' בביה"ס "מצפה גולן". אחת לשבועיים יפעילו מד"צים ומד"ציות, תלמידי כיתות י'-י"א, פעילות על מעגלי הזהות: אני, המשפחה שלי, היישוב שלי, הגולן שלי ו-60 שנה למדינה. הפקנו חוברת הדרכה ובה ההפעלות. אחת לשבועיים נערכת פגישה של המדריכות בהנחיית רותי לבנון, רכזת יחידת הילדים. כל המדריכים הם גם מד"צים בתנועה (או לפחות היו מד"צים). בשנה הבאה בכוונתנו להפעיל את התכנית גם ביישובי שלוחת חספין.
* ט"ו בשבט – במועדון אליעד נערך סדר ט"ו בשבט מרכזי של שלוחות בני יהודה וחספין, בהשתתפות למעלה מ-80 איש, חילונים ודתיים. בוג'ה ממכון "שיטים" ואני הנחינו את הסדר וארחנו את עזריה אלון שהרצה על שבעת המינים. אירית ישראלי הובילה את השירה. הסדר המרכזי של שלוחת "אביטל", שאמור היה להתקיים באורטל בהנחיה של עופר גביש ושלי, התבטל בשל השלג. המתנ"ס ובית ספר "אביטל" ערכו סדרים לילדי כיתות ז' והוריהם (כל כיתה בנפרד). אני הנחיתי את הסדרים ואת השירה הובילו המורה למוסיקה תמי אלון ואהובה – מזכירת בית הספר. חגיגת ט"ו בשבט לכל המשפחה נערכה בקיבוץ אל-רום, בשיתוף עם מכון "שיטים", מכון החגים הקיבוצי, בהנחיית שולמית וזאב קיציס מקיבוץ מעלה גלבוע ובהובלת הגננות של אל-רום. השתתפו כ-200 הורים וילדים מיישובי צפון הגולן. במועדון "שרשרת הזהב" נערכה חגיגת ט"ו בשבט. אירוע משותף של מתנ"ס הגולן, מתנ"ס קצרין והמרכז לזהות יהודית ישראלית בגולן נערך בקצרין, ובמרכזו – הרצאתו של אלידע בר שאול על הנושא: "גיבורי כוח עושי דברו" – סיפור דבקותם של חלוצי מזכרת בתיה בשנת השמיטה תרמ"ט (1889). הזמר יוסי מצליח, מעקורי נצר חזני, הנעים בשירה בציבור. בשל שנת השמיטה לא התקיימו השנה נטיעות.
* מגילה בקהילה – בי"ב באדר ב' 19.3 בשעה 18:30 יערך בחד-נס ערב "מגילה בקהילה". במרכז האירוע קריאה במגילת אסתר מפי בעל קורא, ולימוד המגילה בהנחיית הרב אביה רוזן, ראש המכינה הקדם צבאית במיצר ואני. האירוע הוא לכל המשפחה. לילדים נפתחת פינת יצירה. זו השנה השביעית שאנו עורכים את האירוע, המתקיים מידי שנה ביישוב אחר.
* "הקהילה במעגל השנה" – מזה חודשים אחדים נערכת במרכז פיסג"ה סדנה לפעילי תרבות ביישובים, בנושא מעגל השנה העברית – חגי ומועדי ישראל, טקסי חיים ועוד. הסדנה משותפת למתנ"ס ולמרכז לזהות יהודית ישראלית בגולן, כחלק מהקמת המרכז לחגים וטקסים בגולן. את הסדנה מנחה בנימין יוגב – בוג'ה, חבר קיבוץ בית העמק ואיש מכון החגים הקיבוצי "שיטים". הסדנה מוצלחת מאוד והמשתתפים בה – חילונים ודתיים כאחד, שבעי רצון מאוד. החומר הנלמד כבר מיושם בחגים, ביישובים ששלחו פעילים לסדנה. לאחרונה החל לפעול צוות היגוי של הסדנה, בהשתתפות פעילים המשתתפים בה.
בשנה הבאה נקיים מחזור נוסף. כמו כן בכוונתנו להפעיל, במתכונת שתקבע בידי צוות ההיגוי, בית מדרש לחגים של בוגרי הסדנה.
* "חברותא" – המפגש החמישי של החוג השנה, ארח את בארי צימרמן, גבעת חיים איחוד, מחנך ומשורר, מרצה במכללת "עלמא", שהנחה לימוד בנושא: "להתפלל עם עמיחי" - "פתוח סגור פתוח" כסידור תפילה. חלק ניכר מן המפגש נעשה בלימוד בחברותות מצומצמות. המפגש הבא יתקיים במרכז פיסג"ה ביום ב' ה' באדר א' 11.2. הנושא: "ה', נקרעו לי הנעליים. עזור לי!" - תפילתו של ר' נחמן מברסלב. מנחה: הרב איתמר אלדר, יונתן.
* חוג מורשת ישראל – המפגש האחרון של החוג הוקדש לנושא שנת השמיטה. יאיר פרקש מחספין הרצה על הנושא: מה מסתתר מאחורי השביעית – על אחריות לעולם ולאדמה, על שוויון ועל דאגה לזולת.
* חידון התנ"ך - מתנ"ס קצרין ארח השנה את חידון התנ"ך המחוזי לנוער, במסגרת אירועי 30 שנה לקצרין ו-40 שנה להתיישבות בגולן. באירוע הופיעו מקהלת הילדים של מתנ"ס הגולן "פרחי הגולן" ותלמידי הקונסרבטוריון למוסיקה המשותף לשני המתנ"סים.
* חידון הספרים – חידון הספרים של בתי הספר בגולן, הנערך מידי שנה, יקרא מעתה על שמה של ורדינה שנורמן ז"ל, המנהלת הראשונה של ספריית "אביטל", שהיתה שותפה פעילה בחידון במשך שנים רבות.
* ספריית הגולן – קהל רב מאוד גדש את ספריית בני יהודה, והאזין להרצאתו המרתקת של הסופר מאיר שלו על ספרו "יונה ונער".
בשתי שלוחות הספריה פועלת משחקיה – משחקי קופסה, משחקי אסטרטגיה ועוד. ילדים רבים בגיל עשר ומעלה נוהרים לספריה כדי לשחק. המשחקיה פועלת בכל שעות הפעילות. בספריית "אביטל" תיערך פעילות מובנית סביב המשחקיה, בהנחיית הספרניות אסנת וענת. אחת לשבועיים ענת תנחה שעת סיפור.
* "ספרות בטעם של דבש" – מפגש ספרותי ומוסיקלי חווייתי, עם שחקן התיאטרון ליאור בן אברהם, נערך בשלוחת חספין.
* התיאטרון הקהילתי – בשלוחת בני יהודה נערכו שני ערבים של מופע מונולוגים מתוך מחזות - "דברים שרציתי לומר", בביצוע שחקני התיאטרון הקהילתי בהדרכת רונית אוחנה.
* "קול ברמה" – מופע הבכורה של התכנית החדשה של חבורת הזמר, משירי יוסי גמזו, נערכה בשלוחת "אביטל". החבורה שרה 12 משיריו היפים, בעיבודה של אירית ישראלי ויוסי גמזו סיפר על הסיפורים שמאחורי השירים. אירית הלחינה ושרה שיר חדש שכתב יוסי גמזו לזכרו של פולי. החבורה הופיעה בשירים מן המופע בכנס חבורות זמר בחדרה ותופיע בכנס חבורות במשגב.
* "פרחי הגולן" – מקהלת הילדים "פרחי הגולן", בהדרכתו וניצוחו של מאיר גבאי, עומדת להקליט מספר שירים חדשים. הדבר התאפשר הודות לתרומה של כפר הנופש "כינר". המקהלה הופיעה בחידון התנ"ך המחוזי לנוער.
* הקונסרבטוריון למוסיקה – חוויה מוסיקלית יוצאת דופן זומנה לחובבי המוסיקה בצפון הגולן – רסיטל לפסנתר של פסנתרן בינלאומי, ד"ר אילן לוין. לוין ניגן מיצירות באך, ליסט, דביוסי, טורינה ופאול בן חיים. בין יצירה ליצירה הוא הסביר לקהל על המלחין ועל יצירתו.
* רביעיית מפוחיות – מופע מפוחיות של רביעיית נגנים מעמק יזרעאל יתקיים בשלוחת
חספין במוצ"ש 8.3.07. בין הנגנים – איציק וינברג, שהרצה בערב עשרה בטבת על ילדותו בשואה ועל הצלתו ברכבת קסטנר.
* תיאטרון לגיל הרך – בשלוחות "אביטל" ובני יהודה נפתחו תכניות מנויי תיאטרון לגיל הרך (גיל 3-8). בתכנית "כוכבים בשוקו" בשלוחת בני יהודה הוצגה ההצגה השניה – ג'ק ואפון הפלא . ההצגה הבאה – "החלום הוא צייר גדול", ב-12.2. ההצגה הראשונה בתכנית המנויים של "אביטל" – "מוצרט הקטן" נדחתה בשל השלג לסוף תכנית המנויים (יוני). ההצגה הבאה - "חיילי הבדיל" ב-27.2.
* קולנוע – בספריה האזורית בבני יהודה עומד להפתח מועדון הסרט הטוב. ביום א' 17.2 יוקרן הסרט "סתום ת'פה" – קומדיה צרפתית בכיכובו של ג'אן רנו. מרצה ומנחה – שחר שמרון. בספריה הוקרנו הסרטים - "מסעות ג'יימס בארץ הקודש" (למבוגרים) ו"רטטוי" (לכל המשפחה).
בשלוחת "אביטל" נערכה הקרנה נוספת של "ביקור התזמורת" והוקרן הסרט "חופשת קיץ".ביום ה' 14.2 יוקרן הסרט "הסודות" – מפגש עם אישה צרפתיה מטלטלת את עולמן של ארבע נערות דתיות וגורמת להן לחקור את גבולותיו הנסתרים של עולם החטא. בקרוב תועבר הקרנת הסרטים של שלוחת "אביטל", לתקופת ניסיון, לאולם הקולנוע באל-רום.
* סרטי "מעלה" – 4 סרטים מופלאים מבית היוצר של "מעלה", בית הספר הדתי לקולנוע, יוקרנו במוצ"ש "תרומה", ג' באדר א' 9.2 ב-20:30 ביונתן. הסרטים: "רבי סנטה", "הרי את", "כפרות", "לוז". הקרנה נוספת שנועדה להתקיים בחספין במוצ"ש שעברה לא יצאה לפועל בשל תקלה במערכת הברקו. לשבעים הצופים המאוכזבים הוחזר כספם, והם יוזמנו ללא תשלום לאירוע אחר בשלוחה.
* תערוכות אמנים – בשלוחת בני יהודה מוצגת תערוכת קריקטורות של מאיר נצר (אביה של נורית פונדק). בערב הפתיחה הוקרנו סרט אנימציה של היוצר. בחודש שעברה הוצגה תערוכת ציוריה של נעמי פלד, תושבת בני יהודה – "מעטפת".
* של"ג – הפעילות הגדולה הראשונה של של"ג – שמיניסטים למען הגולן במתכונתה החדשה (הפרדה בין בנות לבנים, כדי לאפשר את המשך פעילות הקבוצה המשותפת לחילונים ודתיים) יהיה יום "חילופי שלטון". ביום זה (27.2) יתלוו בני נוער לבעלי תפקידים מרכזיים במועצה. נערך תהליך חינוכי מקדים בקרב בני הנוער, כולל בחירת בעלי התפקידים המחליפים. יערך תדריך מקדים גם לבעלי התפקידים במועצה.
* הרב מוטי אלון – 160 בני נוער דתיים השתתפו בשיחה אל תוך הלילה עם הרב מוטי אילון במגדל. הרב התמקד בדבריו בחשיבות החיבור בין דתיים וחילוניים, כמשימה של חיזוק האומה.
* מניעת סמים – במסגרת פעילותנו למניעת אלכוהול, סמים ואלימות, הוצגה בגולן ההצגה לנוער "סיפורי אלכוהול" – הצגה חזקה מאוד שמציגה סיפור חיים אמיתי של נער שנהג תחת השפעת אלכוהול, ביצוע תאונת דרכים, נפצע ונתר נכה. כמאה בני נוער צפון בהצגה.
כנס ט' הוקדש אף הוא לנושא. במרכזו היתה הרצאה של נפתלי חליבה, נרקומן שהצליח להיחלץ והוא נקי כבר שנים רבות. נפתלי סיפר על המשמעות הרת האסון לכל החיים, של החלטות פזיזות בגיל הנעורים. ההרצאה היתה מרתקת ובחלק מן היישובים יש כוונה לקיים סדנאות המשך.
* מעגל המד"בים – מעגל המד"בים נפגש מידי שבועיים למפגש העשרה במתנ"ס. מידי פעם נערכים ימי העשרה ייחודיים, מעבר לשגרת המעגל. שני ימים כאלה נערכו לאחרונה: האחד נערך ב"אמא אדמה". במרכזו – הרצאה של האנתרופולוג תמיר ליאון, על החשיבות של מבוגר משמעותי להוויית בני נוער בימינו. לאחר מכן נערך טקס חלוקת תעודות ליישובים, על עשיה חינוכית ראויה לשבח. יום העשרה נוסף הוקדש לנושא הנוער המצוי בשולי החברה. המעגל עסוק בדרך הטיפול באירועי קצה חד פעמיים, בתכניות מניעה, בשיתוף בעלי התפקידים ביישוב בהתמודדות עם בעיות בקרב הנוער. צוות השטח השתתף ביום העשרה, וכל אחד מחבריו הנחה יחידת העשרה בתחומו. השוטר הקהילתי יורם אלגרבלי – עבריינות נוער בגולן. עו"ס אביטל יפין מהיחידה לפיתוח קהילה – האספקט הקהילתי. עו"ס נוער עופר זילברברג – האספקט הטיפולי והייעוצי. דובי גלר, מתאם הרשות למלחמה בסמים – מגמות ותופעות ותפיסת מניעה. מנהלת מחלקת הנוער ליאת כהן רביב – מתודות פרקטיות ליישום ביישוב. היום הסתיים בהרצאה של סימונה ממכון פיר"ם – על הטיפול החינוכי הראוי במקרים של פריצת גבולות.
* מעגלים" – בבית הספר להורות המשותף למתנ"ס ולמיט"ר, נפתחת קבוצה להורים לילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (adhd ). סדנה בת 12 מפגשים, בהנחיית ורד שחף גולן, המייסדת והמנכ"לית לשעבר של עמותת ידע וה.ק.ר.ה." – עמותה לילדים ומבוגרים עםadhd .
ניתן עדיין להצטרף לקבוצת הדרכה להורים לילדים עד גיל 9, בהנחיית שרון חזן, מנחת קבוצות הורים וזוגיות במכון אדלר. אורך הסדנה – 20 מפגשים.
נפתחת קבוצה לנשים, שתעסוק בשינויים ומעברים בחיינו – בזהות אישית, תפקידים במשפחה, זוגיות, הורות וקשר בין דורי, בהנחיית: שלומית בן חיים – עו"סית קהילתית ומנחת קבוצות והגר קוניאל – עו"סית, מטפלת פרטנית וזוגית. אורך הסדנה – 15 מפגשים.
ביום א' 17.2 יערך בחספין מפגש הורים בנושא מוכנות לכיתה א', בהנחיית הפסיכולוגית ההתפתחותית יעל גל.
* זוגיות וחינוך ברוח היהדות – סדרת הרצאות עם דודי ברוורמן, מומחה לזוגיות ומשפחה נערכת בשלוחת בני יהודה. במפגש הפתיחה השתתפו כ-50 איש. המפגש השני, מתוך ארבעה, בנושא: כללים נבחרים בתקשורת זוגית, יערך ביום ה' א' באדר א' 7.2.08.
* חצ"ב – ביום ג' 19.2 יערך יום כיף בחמת גדר לחברי מועדון חצ"ב – חברים צעירים ברוחם, מועדון המבוגרים של המתנ"ס. בימי א', אחת לשבועיים, תיערך בספריית בני יהודה סדנת תיעוד אישי וכתיבת זכרונות.
* מועדון "שרשרת הזהב" – מפגש מרגש ויפה של מועדון הקשישים עם ילדי כיתה ז' ב"מצפה גולן" נערך לפני כחודש. המפגש הוקדש למשחקי שולחן. זהו מפגש אחד מתכנית של שלושה מפגשים. המפגש הבא – מפגש ספורט, יערך בשבוע הבא. פעילויות נוספות שנערכו לאחרונה – מסיבת ט"ו בשבט בהנחיית יוני קלזן, מפגש עם שמחה שמש על עצים ופרחים, מפגש ראש חודש, ביקור בתערוכת קריקטורות של מאיר נצר וצפיה בסרטי אנימציה של היוצר, יום הולדת לילידי ינואר, פעילויות יצירה, פרשת השבוע והתעמלות בריאותית. הפעילות המתוכננת לתקופה הקרובה – מפגש לראש חודש אדר א', "העיקר הבריאות" – איך נשמור על בריאותנו בחורף בהנחיית ורד רייכין, מפגש מוסיקלי בהנחיית מרים ירדני, "בואו נדבר על" בהנחיית חווה קראין, יום הולדת לילידי פברואר ופעילויות יצירה, פרשת השבוע והתעמלות.
* "עמיתים" – "עמיתים" היא תכנית של החברה למתנ"סים לשילוב נפגעי נפש בפעילות המתנ"ס ובקהילה. בחודשים האחרונים לא פעלה התכנית בגולן ובקצרין מסיבות פרסונליות. השבוע חודשה התכנית, עם כניסתה לתפקיד של הרכזת החדשה - מעיין העליון מאבנ"י אית"ן (ממשפחות גוש קטיף).
* סדנת בריאות – בשלוחת "אביטל" תערך סדנת בריאות וריפוי טבעי עם סיגלית שמיר – מטפלת מוסמכת ברפואה הסינית. הסדנה תכלול שלושה מפגשים.
* טניס שולחן – ביום ד' ז' אדר א' 13.2 תתקיים אליפות שלוחת חספין בטניס שולחן. ב-18:00 – כיתות ה'-ח'. ב-20:00 – כיתות ט' ומעלה.
* קראטה – אליפות הגולן לנוער בקראטה מסורתי, לשנת תשס"ח, תיערך ביום ו' 29.2.08 באולם הספורט בבני יהודה. התחרות תכלול קאטה אישית (תרגילי טכניקה) קאטה קבוצתית ויישום קאטה (הדגמת קאטה בקרב מול מספר תוקפים). בתחרות ישתתפו מתחרים מהגולן ומעמק הירדן, תלמידיו של בני דויטש.
* שחיה – חוג שחיה לילדים משלוחת בני יהודה, בהדרכת בני דויטש, מתקיים בקאונטרי בקצרין.
* מועדוני ספורט בית ספריים – מחלקת הספורט של המתנ"ס מפעילה בבתי הספר מועדוני רכיבה באופני הרים. הרוכבים משתתפים בתחרויות ארציות והישגיהם יפים. התחרות הקרובה תתקיים ב-21.2 ביערות הכרמל.
* "נשים רוכבות גולן" – טיול האופניים הבא של המועדון יערך ביום ו' 15.2 בעמק החולה.
* "בכל אופן גולן" – טיול החורף שנועד להתקיים בצפון הגולן בשבת האחרונה נדחה, כיוון שכל המסלול כוסה בשלג, בכמויות מסחריות (והשלג עצמו כוסה בעם ישראל שנהר בהמוניו לגולן). הטיול יתקיים בשבת הקרובה 9.2. המסלול – מאל-רום, דרך יער אודם, חרמונית – עמק הבכא, הר כרמים, ברכת רם, הג'ובות ובחזרה לאל-רום. אורך המסלול – 46 ק"מ.
* ערב נשים – בשלוחת בני יהודה יתקיים ערב לנשים – ערב "חפרות" בסגנון בדואי, ביום ג' ו' באדר א' 12.2. כגודל ההפתעה – גודל ההנאה.
* בוקר של כיף לנשים – תכנית המופעלת בשלוחת חספין. נערכו שני מפגשים בקפה "פרוטאה - הפסנתר" בכפר האמנים באניעם. הראשון הוקדש ל"שמחת המנדלה" בהנחיית לאה בר – מסע אישי לגילוי השקט הפנימי דרך ציור מנדלות. השני – הכנת שמנים מצמחי מרפא ישראליים ותרופות סבתא, בהדרכת עינת גוטפריד.
* להקת Ummagumma – ערב שנות השבעים עם הלהקה הגולנית, יתקיים בשלוחת בני יהודה ביום ה' 28.2 ב-21:00. הלהקה מבצעת גרסאות כיסוי לשירי פינק פלויד, הדלתות, הביטלס, לד זפלין, אואזיס, אריק קלפטון, ג'ימי הנדריקס ועוד.
* "כיצד נשמור על ילדינו" – בשלוחת חספין נערכה הרצאה בנושא האינטרנט – יתרונותיו וסכנותיו, עם יונה פרסבורג, בנוכחות קהל מועט מאוד.
* "מהמוסד לחיזבאללה וליהדות" – אברהם סיני, קצין חיזבאללה בעברו והיום – יהודי, אזרח ישראל, ירצה ביום ג' ו' באדר א' 12.2 בשלוחת חספין על סיפור חייו המרתק. במקום ימכר ספרו "השאהיד מלבנון".
* ריפוי עצמי ע"י סו ג'וק – בשלוחת חספין נערכה הרצאה בנושא, מפי יזהר רז, תזונאי קליני.
* חוגים, סדנאות וקורסים – שלוחות המתנ"ס מציעות מגוון חוגים בתחומים שונים. מספר חוגים שניתן להצטרף אליהם: בשלוחת בני יהודה - מחול למבוגרים בהדרכת אלעד שכטר מלהקת "ורטיגו", אנגלית למבוגרים. בשלוחת חספין – רכיבה על אופניים בהדרכת הדר מאיר, "שמחת המנדלה" בהדרכת לאה בר, יזמות עסקית לנשים בשיתוף עם מיט"ר ופל"ג.
* כיף משפחה – בראשית ינואר נערך בשלוחת בני יהודה פעלתון ולצדו מיני שוק "יד שניה". ציבור רב הגיע למיני שוק, ועלתה בקשה לשוב ולקיים אירועים כאלה. ביום ג' 19.2 יערך באולם הספורט בשלוחת בני יהודה פעלתון לילדים, וכן – משחקי פנאי ונופש ופעילות יצירה. ביום ג' ו' באדר א' 12.2 יערך פעלתון חורפי בשלוחת חספין. באותו יום יערך פעלתון גם בשלוחת "אביטל" ובו ג'ימבורי ופינת יצירה לגיל הרך ומופע בלונים אמנותי ומשעשע לילדי א'-ו'.
* שלוחת בני יהודה – נורית פונדק, מנהלת השלוחה, עומדת לסיים את תפקידה. בימים הקרובים יבחר המנהל החדש של השלוחה.
* הנהלת המתנ"ס – הנהלת המתנ"ס אישרה את תכנית המטרות והיעדים לשנת 2008.
* תכנית 2008 – יצאה חוברת תכנית המטרות והיעדים של המתנ"ס ל-2008 וסיכום 2007. החוברת הופצה למזכירויות היישובים. המעוניינים בחוברת מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לשלוח להם.
* יום צוות – יום כיף והעשרה לכל צוות המתנ"ס, נערך בט"ו בשבט. היום נפתח בהפעלות במועדון הנוער ברמות, בהנחיית רותי לבנון וגליה מצא, חברות הצוות. מרכז היום הוקדש לסיור מאלף ומומלץ מאוד בעקבות נעמי שמר ושירתה, בקבוצת כינרת, בהנחיית צילה בן נבט, חברת הקיבוץ. לאחר מכן נערכה ארוחת צהרים בטבריה ופרידה מנורית פונדק, מנהלת השלוחה, העומדת לסיים את תפקידה.
* ישיבת צוות – נורית פונדק ארחה בביתה את הישיבה האחרונה של צוות המתנ"ס, שבה דנו בקידום המרחבים המשותפים לשלוחות המתנ"ס, בתי הספר ושלוחות הספריה. אנו רואים חשיבות רבה בקידום המרחבים. עם זאת, עלו בדיון הסתייגויות וחששות שילקחו בחשבון בהמשך התהליך.
* ועד העובדים – איקי רהט ונטשה צוקרמן סיימו את הקדנציה בוועד עובדי המתנ"ס. העובדים בחרו ועד חדש – בת שבע רייס, רותי לבנון ונטשה צוקרמן שנבחרה לקדנציה נוספת. בהצלחה!
* משפחת המתנ"ס – אנו משתתפים בצערה של יו"ר הנהלת המתנ"ס מיכל רייקין, במות אחיה, מתן בן עמי, שנהרג בתאונת דרכים.