לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הבלוג של אורי הייטנר

מאמרים בנושאי פוליטיקה, חברה, תרבות, יהדות וציונות. אורי הייטנר, חבר קיבוץ אורטל, איש חינוך ופובליציסט

כינוי:  הייטנר

מין: זכר





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

הסכנה הסעודית


בין וינוגרד ללינדנשטראוס, בין רמון לקצב, בין מרציאנו לטרטמן, בין זיילר לגנות, כמעט לא הבחנו במהפך מדיני ודיפלומטי רב משמעות – הנכונות הישראלית המשתמעת, לקבל את היוזמה הסעודית כבסיס למו"מ במזה"ת.

 

יתכן שהגישה הזו, שהחלה בהדלפות לעיתונות ונמשכת באמירות פומביות של אולמרט וציפי לבני, היא טקטית בלבד, ונועדה להרחיק מישראל את דימוי הסרבן, באמצעות זריקת הכדור למגרש של הערבים. אולם גם אם זו הכוונה, עצם הקבלה העקרונית של היוזמה הסעודית, גורמת לישראל נזק כבד.

 

"יש בתכנית מרכיבים חיוביים", אמר אולמרט באנדרסטייטמנט דיפלומטי. איזה מרכיבים חיוביים יש בה? מן הסתם, אפשר לראות בחיוב את התמורה שמציעה לנו היוזמה הסעודית – שלום כולל ויחסי נורמליזציה בין ישראל לשכנותיה. השאלה היא, עם איזו ישראל מעוניינים יוזמי התכנית לחיות בשלום?

 

התכנית מדברת על שלום כולל במזה"ת, תמורת נסיגה מלאה לקווי 67' ופתרון צודק לבעיית הפליטים, המתבסס על החלטת האו"ם 194.

 

משמעות ההצעה, היא נסיגה מוחלטת של ישראל לגבולות הבלתי הגיוניים של ערב מלחמת ששת ימים, והצפת כבשת הרש שתוותר ממדינת ישראל בהמוני פלשתינאים, במסגרת מימוש "זכות השיבה". המשמעות היא חלוקתה של א"י המערבית לשתי מדינות – מדינה פלשתינאית נקיה לחלוטין מיהודים מן הקו הירוק מזרחה, ומדינה דו לאומית, שתהפוך בהדרגה למדינה פלשתינאית נוספת, מן הקו הירוק מערבה.

 

מי שדוגל בזכות השיבה, אינו מכיר בזכותה של ישראל – מדינת העם היהודי, להתקיים. מי שדוגל בזכות השיבה, שולל את זכות ההגדרה העצמית של העם היהודי, זכות המוקנית לכל עם בעולם, ואת זכותו לריבונות לאומית.

 

היוזמה הזאת מסוכנת מאין כמותה. יש לדחות אותה על הסף, כפי שדחה אותה על הסף ראש הממשלה שרון, כשהוגשה לראשונה לפני 5 שנים.

 

כאמור, גם אם מדובר בצעד טקטי של ראש הממשלה, זהו צעד מיותר ומסוכן. אך אין זה מן הנמנע שמדובר בצעד אסטרטגי של ממש. ראש הממשלה אומר בפה מלא בפתח ישיבת הממשלה, שיש בתכנית אלמנטים חיוביים. מקדימה אותו שרת החוץ ציפי לבני, המבהירה את התנגדותה של ישראל לסעיפי היוזמה הנוגעים לפליטים, ואת ציפייתה שהם יתוקנו בוועידת ריאד.

 

המשתמע מדברים אלה, הוא רמז שאם יסירו או ימתנו הסעודים את הסעיפים הנוגעים לזכות השיבה, הסוגיה הטריטוריאלית לא תהווה מכשול. בכך, ממשיך אולמרט את התהליך שהתחיל בו מקורבו אהוד ברק בוועידת קמפ-דיוויד – נטישת רעיון הפשרה הטריטוריאלית וכניעה לתכתיב הערבי; דרישה לנסיגה מוחלטת.

 

נסיגה ישראלית מלאה מן השטחים, משמעותה – מתן פרס לערבים שתקפו אותנו והפסידו במלחמה, ובכך עידודם להלחם בנו גם בעתיד. נסיגה כזאת, משמעותה – ויתור רחב היקף על שטחי מולדת, כולל אזורים ריקים מערבים שאין בהם כל איום דמוגרפי על ישראל, התנקשות בריבונותה של מדינת ישראל בוויתור על אזורים ריבוניים של המדינה כירושלים והגולן, עקירת מאות אלפי אזרחים ישראלים ויישוביהם, חלוקתה של ירושלים, בירת ישראל, וגימוד ישראל לגבולות בלתי אפשריים להגנה ובכך הפקרת ביטחון המדינה. ומי שמאמין שאחרי נסיגה כזו ינטשו הערבים את תביעת "זכות השיבה" והסכסוך בינינו לבינם יסתיים, אינו אלא משלה את עצמו.

 

האימוץ הקרב והולך של היוזמה הסעודית בידי הממשלה, חמור ומסוכן מאין כמותו. העובדה שמדיניות הרפתקנית וקיצונית זו מוצעת בידי ראש ממשלה שאמור לעמוד בראשות מפלגת מרכז ולייצג את המרכז השפוי במדינה, הופכת את הסכנה לחמורה שבעתיים. והעובדה שגם ראש האופוזיציה בנימין נתניהו, המוביל בבטחה בסקרים, אינו שולל עוד על הסף את היוזמה, מחמירה את המצב אלף מונים.

 

זוהי סכנה לאומית חמורה ביותר.

 

* "אומדיה"

       

              

 

 

נכתב על ידי הייטנר , 11/3/2007 23:42   בקטגוריות חוץ וביטחון, הגולן, פוליטיקה, ציונות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סחטנות מושחתת


תגובה לעקיבא אלדר "חנינה כללית תמורת שלום כולל", "הארץ" 5.3.07

 

כאשר העיתונאי אמנון אברמוביץ' הפתיע בגילוי הלב בו הציג את העובדה שהתקשורת שומרת על שרון כעל אתרוג, בזכות תכנית ההתנתקות, התקבלו דבריו בהסתייגות בידי עמיתיו למקצוע. העיתונאים בישראל התנערו ממה שהצטייר כהזניה של המקצוע.

 

היום, כעבור כשנתיים, אבדה גם הבושה. יותר ויותר עיתונאים מדברים בגלוי על תרבות האתרוג – המאבק בשחיתות משמש ככלי לסחוט ראשי המדינה, כדי שיפעלו על פי השקפתה הפוליטית של מרבית התקשורת.

 

הדברים באו לידי ביטוי בוטה במאמרו של אלדר. הוא תקף את אולמרט בתנועת מלקחיים – מצד אחד על דרכו המדינית, אותה הוא מבקר בחריפות. מצד שני הוא הזכיר לאולמרט ש"מגירות היועץ המשפטי לממשלה מתפוצצות מתיקי חקירה נגד ראש הממשלה ודו"ח מבקר מדינה רודף דו"ח ועדת חקירה".

 

וכאן מציע אלדר לאולמרט עסקה מושחתת. אחרי שהוא מזכיר לו את דרך הנסיגה של שרון "שחיסנה אותו מפני אותה קופת שרצים", הוא מציע לו הצעה שאי אפשר לסרב לה:"לאור ניסיון האתרוג, הסדר מדיני שיוביל לקץ הכיבוש יזכה את אולמרט בחנינה".

 

חנינה מידי מי? לכאורה, מידי משפט ההיסטוריה, "רק סיום מצב המלחמה עם מדינות ערב יהפוך אותו מהערת שוליים עלובה בתולדות המדינה למנהיג דגול", אך הדברים ברורים – מדובר בסחיטה לשמה. אלדר מזהיר את אולמרט, שאם לא יפעל למימוש דרכם הפוליטית של אלדר וחבריו, הם ירדפו אותו, ימררו את חייו וימצו כל דרך להציגו כמושחת, עד שלא יוכל עוד וייפול. לעומת זאת, אם ינהג על פי תכתיבם המדיני – הם יעניקו לו יד חופשית לנהוג בשחיתות ככל שיחפוץ. מובטחת לו חנינה תקשורתית מראש.

 

ואם זו אינה סחיטה – סחיטה מהי? ואם זו אינה שחיתות – שחיתות מהי? ואם זו אינה הזניה של מקצוע העיתונות – זנות מהי?

 

* "הארץ"

נכתב על ידי הייטנר , 5/3/2007 19:18   בקטגוריות חוץ וביטחון, פוליטיקה, שחיתות, תקשורת, אקטואליה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שביל הזהב


שתי מחמאות שונות קיבלתי, בשבוע אחד, בשני עיתונים שונים. במכתב למערכת "הדף הירוק" כוניתי כ"ימני קיצוני" בידי חבר שהטיף לסתימת פי. ב"מקור ראשון" הוגדרתי כ"שמאלני" במכתב תגובה נזעם למאמר שכתבתי.

 

וכך, נקלעתי למשבר זהות. אני "שמאלני" או "ימני"? ואני לא ידעתי שאני כזה, ולא שאני כזה?

 

יש קשר בין שני המכתבים הנזעמים הנ"ל, כפי שיש קשר בין שני המאמרים שכתבתי, שעליהם יצא הקצף. את ה"מי שברך" כ"ימני קיצוני" קיבלתי בעקבות דברים שכתבתי, בהם תקפתי את תדי כ"ץ, על תמיכתו בטלי פחימה, המשת"פית של המחבל מג'נין, על אובססיית ה"נכבה" שלו ועל עלילת הדם שהעליל על לוחמי "אלכסנדרוני", אותם האשים בטבח בערביי טנטורה במלחמת העצמאות. ואילו מיכאל פואה, מזכ"ל "מנהיגות יהודית" (קבוצת פייגלין) הגדיר אותי כשמאלני, בעקבות מאמר בו תקפתי את האיומים של הימין הקיצוני על אלוף פיקוד המרכז יאיר נווה, ואת הסרבנות בימין הקיצוני בהתנתקות ואחריה, ובפרט במלחמה. את העריקה מן המלחמה הגדרתי כבגידה במולדת, והזכרתי בשמם את המסיתים לבגידה, ובהם פואה. פואה הגיב באמרו, שבמדינת ישראל רק לשמאלנים כמוני מותר להשתמש בביטוי "בוגד", והבהיר שכאשר יהיה בישראל דין צדק, שלא כמו בבתי המשפט היום, הוא יתבע אותי על הוצאת דיבה.

 

המרחק בין מיכאל פואה ותדי כץ קטן הרבה יותר מהמרחק בין כל אחד מהם לביני. זוהי אחדות הקצוות, בין הגורמים המיליטנטים והפוסט ציונים מימין ומשמאל. אלה ואלה מסכנים את הדמוקרטיה הישראלית, ועליה להתגונן מפני אלה כמפני אלה ולהוקיע את אלה ואת אלה.

 

אינני ימני ולא שמאלני. אני איש מרכז. מי שירצה, יכול לכנות אותי "מרכז קיצוני"... אמנם מפלגות המרכז, דוגמת ד"ש, "מפלגת המרכז" ו"קדימה" הוציאו שם רע למרכז; שם של אוסף אופורטוניסטים חסרי חוט שדרה שהתלקטו ממפלגות שונות, אך יש גם מרכז אמיתי. המפלגה בה הייתי חבר, "הדרך השלישית", היתה מפלגת מרכז אידאולוגית, עקרונית. מפלגת "הדרך השלישית" מתה, אך הרעיון חי וקיים ואני דוגל בו. והרי מדובר ברעיון יהודי עתיק, שהרמב"ם כינה אותו "שביל הזהב".

 

* הפורטל לצדק חברתי וזכויות האדם www.bsh.co.il

נכתב על ידי הייטנר , 1/3/2007 15:19   בקטגוריות פוליטיקה, תקשורת  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



  
דפים:  

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להייטנר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הייטנר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)