לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


ביום בהיר אחד עזבתי תפקיד בכיר בחברה פיננסית ידועה וגם נפרדתי מכלבי האהוב לאחר 12 שנה - ההתמודדות עם משבר גיל הארבעים התחילה ברגע זה - וכך גם הבלוג...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2010    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

1/2010

"חומות של תקווה" - שנה של בריאות אישית ופיננסית


בניגוד להרגלי הקבוע , יום שישי שעבר , שבא מיד לאחר סוף השנה האזרחית הגדוש בפעילויות החותמות את השנה מבחינה פיננסית , היה אצלי יום מנוחה מושלם כפי שכבר מזמן לא היה לי.

 

התחושה של קימה בבוקר, פיזור הילדים למסגרות החינוך - ולא לעשות דבר הקשור בבית או בעבודה - היתה נעימה מאד.

 

נעימה היתה התחושה עד כדי כך, שהחל משבת בבוקר, התחלתי למשוך הצטננות חריפה , אותה אני מושך עד עכשיו...

 

לעיתים תכופות אני רואה, אצל עובדים רבים בענף הפיננסי, ואולי גם ביתר שאת אחרי התובנות שעלו מן המשבר הפיננסי ( זווכרים ? עם כל מה שאתם שומעים אנו עדיין עימו , בשלב כזה או אחר , שלגבי השלב יש מחלוקות בין ה"מומחים"... ) , את ההתייצבות לעבודה, כמעט בכל תנאי ומצב , ואת המחיר משלמים כולם - החולים והמודבקים...

 

כן, יכול להיות שזהו מקור טוב יותר לשם "שפעת החזירים"...

 

ובינתיים, עד להחלמתי , ועד החלמת השווקים, רצ"ב לעיונכם מאמר מעניין בנושא ממגזין THEMARKER 

 

אז מה למדנו מהמשבר ?   איתן אבריאל

 

זהו. שנת 2009 הסתיימה. עכשיו מתחילה שנת 2010 שאמורה להיות יותר רגועה, נורמלית ומי יודע - אולי אפילו משעממת. אבל בכל זאת, הנה שש תובנות שכל משקיע וכל איש עסקים חייב לקחת עמו מ-2009.

 

1. כולנו מטומטמים. או.קיי, אנחנו לא ממש מטומטמים, אבל אנחנו סובלים מסדרת הפרעות רגשיות וקוגניטיביות. אנחנו נוטים להיכנס מהר לפניקה ולחרדות ומשם לקפוץ לאופוריה ולזחיחות. תראו מה קרה ב-2009: בפברואר היינו בטוחים שהעולם חרב וכולנו נרעב ללחם ונעבוד בשדות כדי להתפרנס, ואילו בנובמבר כבר ספרנו את הרווחים בקופות הגמל והתחלנו לתכנן את חופשת הסקי הקרבה. אנחנו גם נוטים להיכנס, כולם יחד, למצבי רוח קולקטיביים של הזיות וטירופים. אייזק ניוטון אמר ב-1720 כשקרסה בועת מניות הספנות של הים הדרומי: "אני יכול לחשב את התנועה של הגופים השמימיים, אבל לא את השיגעון של אנשים". שנת 2009 הוכיחה שוב כמה הוא צדק.

 

2. ליועצי השקעות וכלכלנים אין מושג ירוק מה יקרה. תמיד חשדנו שהשקעות וכלכלה אינן מדעים מדויקים, אבל לא ידענו עד כמה. המשבר הכלכלי שפרץ ב-2008 הפתיע את כולם, אך אז מיהרו היועצים להסביר שזהו אירוע של פעם ב-50 שנה, "ברבור שחור" שאיש לא היה יכול לצפות מראש. בסדר, אבל הגיעה המחצית השנייה של 2009 וכולם הופתעו שוב, הפעם מעוצמת ההתאוששות. את ההוכחה הסופית לחוסר האונים של יועצי ההשקעות תוכלו למצוא בתחזיותיהם ל-2010 - הדבר היחיד שהם יודעים להגיד זה שהמחצית הראשונה של השנה תהיה דומה למחצית השנייה של 2009. ועוד: ממוצע התחזיות קובע ששוקי המניות יעלו בכ-10%-15%. בדיוק, אבל בדיוק, מה שהם חוזים בתחילת כל שנה.

 

3. הכי טוב במגזר הציבורי. למי שהיה עדיין ספק, שנת 2009 הוכיחה שכשפורץ משבר, הכי טוב להיות מועסק במגזר הציבורי. בעוד המגזר הפרטי קיצץ עובדים ושכר, אנשי המגזר הציבורי נהנו מהשילוש הקדוש והמושלם של קביעות, שכר טוב וחיים ללא לחץ וללא מבחני תוצאה. בעת המשבר, רמת החיים שלהם לא רק נותרה במקום, אלא ממש עלתה: השכר שלהם נותר ללא שינוי, אבל ההוצאות ירדו ערב הורדות מחירים.

טוב להיות במגזר הציבורי גם כשהמשק מתאושש: עובדי הציבור הם הראשונים שרצים לדרוש ב-2010 העלאות שכר, עדכונים והקלות. ולאור החולשה הפוליטית של ראש הממשלה מול עוצמתו של יו"ר ההסתדרות, הם יקבלו כל מה שהם דורשים.

 

4. אם לא מגזר ציבורי, אז מונופול או חברה גדולה. חברות הסלולר, בזק, שופרסל, הבנקים, יבואני הרכב, יצרניות המזון הגדולות, חברות הביטוח - כולם נהנים מתנאי שוק נוחים מאוד וסביבה עסקית בלתי תחרותית. התוצאה היא שכולם מרוויחים יפה גם בתקופות של משבר והאטה, ולכן הם יכולים להמשיך לשלם להנהלות שלהם שכר נאה אפילו בימים קשים. שנת 2009 הוכיחה שמנהלים בישראל אף פעם לא משלמים את המחיר: מתוך מאות מנכ"לים של חברות גדולות ובינוניות אפשר לספור על יד אחת את המנכ"לים שהודחו מתפקידם - ועוד יישארו כמה אצבעות פנויות.

 

5. הכל אישי. חשדנו ששיקולים אישיים של מנהלים מהווים גורם חשוב בקבלת ההחלטות שלהם, אבל משבר 2009 הוכיח שהשיקולים האישיים הם הגורם המשפיע העיקרי. בהסדר החוב של אפריקה ישראל לא היתה שום סיבה כלכלית להשאיר את השליטה בחברה בידי לב לבייב, אבל הוא נלחם כמו אריה מטעמים השייכים לעולם הנפש והאגו. סיפור דומה ראינו מהצד השני של המו"מ, אצל מנהלי הבנקים, הגופים המוסדיים והיועצים: הקרבות היו על שכר טרחה, מעמד ציבורי, מי ייתפס כמנצח ומי יסומן כמפסיד. כספי הציבור? לא מעניין.

 

6. איך מרוויחים כסף ב-2010? כמו בכל שנה. דרך טובה אחת היא לא להיות משקיע אלא למכור שירותים למשקיעים. סטיב פורבס, מו"ל המגזין הנושא את שמו, אמר ברגע יוצא דופן של כנות כי "אפשר לעשות יותר כסף מלמכור עצות מאשר מלפעול על פיהן. זהו אחד הדברים שעליו מתבססת תעשיית המגזינים הכלכליים. זה, והזיכרון הקצר של הקוראים שלנו". מי שבכל זאת רוצה להשקיע צריך לזכור שחרדות, עודף ביטחון עצמי, הסקת מסקנות שגויה, חוסר מחשבה עצמאית, הסתמכות על המוכר וצער על שגיאות העבר הם שגיאות נפוצות שכולנו עושים. הטריק הוא לדעת על מה אי אפשר לשלוט ועל מה כן. למשל, אפשר וצריך להקטין עלויות ועמלות, לפזר יפה את ההשקעות במגוון אפיקים ומדינות, למזער את תשלומי המסים. אפשר אפילו לשמור על משמעת, כלומר לסחור, למכור ולקנות כמה שפחות. מי ששמר על עקרונות אלה בעת המשבר סיים אותו ללא פגע, אפילו ברווח - והוא יצליח עמם גם ב-2010.

 

 

 





 

אסיים באימרת היום:

 

"הישמר והיזהר כאשר אתה מעלעל בספר העוסק בנושאי בריאות - אתה עלול למות משגיאת דפוס" ( מרק טווין )

נכתב על ידי , 8/1/2010 06:44   בקטגוריות משבר פיננסי, משפחה, בריאות, אהבה ויחסים, אופטימי  
17 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של דפנה ב-16/1/2010 10:28



Avatarכינוי: 

בן: 59

תמונה




51,120
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , עבודה , 40 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לThe Shawshank Redemption אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על The Shawshank Redemption ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)