מלכתחילה ברור לכולנו שמדובר בפרק היסטורי בחיי הגן, שאינו עומד בשום קנה מידה למסיבות אחרות, ואף מעפיל עליהם ביוקרתו.
לכשעצמי, לא האמנתי שאתגעגע לערבי העדות ולמסיבות הסיום הטריויאליות, בהן מדרמטים הטאלנטים והגננות את השורה האולטימטיבית "עוף גוזל חתוך את השמיים". מאכלי העמים והעדות פינו את מקומם לסגסוגת הזויה של סושי, טאמקי, ניגרי, טאמגו ועוד אי אילו מאכלים יפניים שנשמעים סינית באוזני. אלא שההוויה ההורית החדשה, להאדיר את הכשרונות של דור ההמשך, היא העומדת במרכז ההחלטה על מתכונתה של מסיבת הסיום בגן.
אחרי שנפתרו ההתלבטויות הקרדינליות לבחירת האולם והצלם, שקד צוות ההיגוי על עיצוב התאורה והתפאורה, וברב קולות החליט להפקיד את ההפקה והליהוק בידי אנשי מקצוע מהשורה הראשונה.
בעבור כמה מאות שקלים רכשנו במאי מקצועי, תסריטאי מדופלם ומדגם סלקטיבי ומוקפד של אנשי ההפקה מהמובילים בתחום.
למרות שהבסיס הרעיוני עליו הושתתה עלילת הפרזנטציה היא שיגרה תמציתית מהווי חיי הגן, בכל זאת ציפינו לאירוע הוליוודי נוצץ, ולא להצגת פרינג'.
אלא שלמגינת לבנו, למרות המאמצים והמשאבים שהושקעו, עמדו זאטוטי הגן בערב הבכורה נכלמים ונבוכים מאחורי הקלעים, ציחקקו והמו כלול פרגיות ברגעים שלפני הפיכתן לשניצלים.
עלווה, שקיבלה את התפקיד המרכזי בהצגה, יללה חרישית וסירבה בתוקף לעלות לבמה ולשחק את הגננת. שביל נמרחה על מדרגות היציע וצווחה בזעם על סבתה, התאומים אביו ואביה טיפסו וגלשו לסירוגין על מסך הוילון המהודר ולבסוף כלאו את עצמם בשירותים ויתר זאטוטי הגן התרוצצו סחור סחור על הבמה כלהקת תנים תועה ורקעו ברגליהם נואשות.