RSS: לקטעים
לתגובות
<<
דצמבר 2017
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | | | |
הבלוג חבר בטבעות: |
קטעים בקטגוריה: .
לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .
המנצח האמיתי בעימות
המנצח האמיתי בעימות אתמול או שלשום בין אובמה לרומני היה סטיבן שפילברג.
הפסקת הפרסומת הראשונה בכל הערוצים הייתה לסרטו החדש על אברהם לינקולן. משום מה, אובמה הזכיר את לינקולן בעימות. אולי זה לא קשור. אבל זה הדבר שייזכר הכי הרבה מהעימות הזה.
התקשורת מדברת על כל הדברים שאובמה לא אמר בעימות. מחשיבים לו זאת כחולשה. שלא הזכיר את ביין. הם מדווחים שהוא לא הזכיר את 47% האחוזים שרומני ביטל. וממשיכים ומזכירים את כל הדברים שאובמה היה צריך להגיד ולא אמר. ובכך הם אומרים את זה בשבילו, ומשאירים בחיים את כל הדברים שמועילים לו, בלי שהוא משלם את המחיר על היותו גועלי בזמן העימות.
נכון, רומני היה טוב יותר, חד יותר, אובמה לא ענה על חלק מהנקודות של רומני, ועדיין, המסר של אובמה יחלחל. שרומני אומר מה לא, לא לאובמהקר, לא לחקיקת הריסון הבנקאי, לא לתכנית המיסוי של אובמה, לא ולא ולא, ולא מציג תכניות של מה כן יעשה. הוא מודיע מה הדברים הטובים שישמור, ולא מודיע םא כך מה יחליף את הרעים. גם בעיית רומניקר תרדוף אותו, אם זוהי התכנית הטובה ביותר למדינה שלו, וכל מדינה צריכה שתהיה לה את התכנית שלה, אז מדוע התכנית הטובה שלה אינה טובה לשאר המדינות. על כך אינו יכול לענות.
ומה יקרה? סביר שכלום. אובמה ינצח, כי צריך יותר מדי כדי שרומני ינצח. וכי ישנם שני עימותים שאותם אובמה ינצח, כי אליהם הוא יגיע כאנדרדוג.
ומה המשמעות של כל זה, שהוליווד תמשיך להפיק סרטים. ובאמריקה, אובמה סביר שיהיה הנשיא הבא.
| |
הילולת בושייף
בגלגלצ הודיעו שעקב הילולת בושייף צפויים פקקים באזור המרכז.
"הילולת בושייף" שאלתי את עצמי. מאימתי היא מתקיימת. איך זה שבכל שנות קיומי, כבר יותר מהרבה שנים, לא שמעתי על הילולת בושייף.
האם בושייף זה הוא ממשיכו של נבי שועייב, נביאם של הדרוזים? אולי של רבי שמעון בר-יוחאי ויום השריפות הידוע בשם ל"ג בעומר. אבל, בושייף? הוא קשור לרנטגן? הוא קשור לאיפרגן? בבא סאלי? בבא ברוך?
בושייף, הילולה, פקקים.
פתאום צצה לה כזאת הילולה ויוצרת פקקים.
פתאום, אני שואל את עצמי, ונחרד. אין כאן שום פתאומיות. הרי זה הכיוון. כמה שיותר הילולות. כמה שיותר פקקים. כמה שיותר הילולות. כמה שיותר פקקים. ובעצם, הילולות הופכות להיות סיבת קיומה של ישראל. הילולות לקדושים דתיים. דתיות והילולות הולכים יד ביד, וישראל הולכת לעבר הפקקים שדתיות מהוללת או אולי הילולות דתיות הן הכיוון אליו ישראל הולכת. לא פתאום ולא נעליים. עוד סממן לכיוון השגוי שישראל הולכת אליו.
| |
מחשבות סגריריות ממקום סגרירי
"לא
השתנית" זהו המשפט השגור ש(א)נשים אומרות לי אחרי שלא ראו אותי מספר שנים.
האם תמהון בקולן? האשמה? אני אף פעם לא יודע. גם תשובה ברורה אין למשפט הזה. מה
כבר אפשר לומר, מתכון מנצח לא מחליפים??? לכן, אני כבר מוכן עם משפט תגובה.
"גם את לא". וכך, אני חוסך לעצמי את הצורך להסביר, להתנצל, אולי, להיכנס
לשאלות פילוזופיות סבוכות. ובכלל, האם אני צריך להשתנות? האופטימיסטיים (רוב
האנושות) רואים בכך חיסרון. הרי שינוי הוא טוב, הוא פוטנציאל לצמיחה, התקדמות, שינוי,
נו! ואני? לא משתנה. ככה זה. זה מה שיש, ועם זה לפחות אפשר לשמור על תיקו.
מן הידועות שהנשים השבדיות הן היפות בעולם. ממש
כמו הפיורדים הנורבגיים, גם יופי זה מייגע לאחר חשיפה ממושכת אליו. או אז המבט
נודד אל עבר הסביבה בה מסתובבות כל השבדיות האלה. ואז פתאום מתגלה האמת. כל חנות
חמישית כאן היא ספר או מספרה. אותו מוצר שחשבת שעבר מן העולם, כאן הוא פורח.
חנויות אלה גם מבהירות שלבעלי השיער הארוך בינינו אין סיכוי בשבדיה, שכן השיער של
הגבר צריך להיות קצר. אחרת הספרים, המרובים פה כל כך, יהיו מחוסרי פרנסה. הרי כולן
כאן בלונדיניות, אז אין שום צורך בעבודת צביעה (אפילו השחורדיניות בשבדיה
בלונדיניות באמת).
כשנכנסתי לכנסייה הזוג המתמזמז באזור התרומות
היה צריך להפסיק מעיסוקו זה. הם המשיכו לדבר עם חברם שעמד לידם, וכשראו שהחלטתי
לתייר בכנסייה, חזרו לעיסוקם זה. זה, כמובן, מחזיר אותי שנים אחורה, לאותו חייל
אלמוני.
הסיפור בחדשות מספר על עיירה הולנדית מנומנמת
שנהרסה. נערה הזמינה חברים ליום הולדתה, בפייסבוק. היא רק שכחה לסמן ההזמנה
כפרטית. לכן, אלפי בני נוער התכנסו בעיירה המנומנמת, השחיתו והרסו אותה. משטרת
המהומות נאלצה לפנותם בכוח. הכתבת ממשיכה לספר שכעת מנסים בטוויטר ובפייסבוק
להזמין אנשים מהציבור לבוא ולנקות את העיירה. ואז מסיימת הכתבת את הכתבה, כרגיל,
בדיווח שמה. אנה הוליגן. ואצלי המוח קרא זאת כ"אנא (אני בערבית)
חוליגן".
| |
הרוצחת השקטה
איני ידוע כתומך של שלי יחימוביץ. ראשית, היא סמולנית מאניקית, עוכרת ישראל, ושוכבת עם ערבים, או גרוע יותר, ערביות! שנית, היא פחדנית, שכן היא מסתירה את היותה סמולנית מאניקית, עוכרת ישראל ושוכבת עם ערבים וערביות ביסקואליות ששוכבות גם עם יהודים, על ידי זה שהיא כל הזמן מדברת על מדיניות רווחה, עניים, ועשירים, מה שקרוי בפי העם מלחמת מעמדות והרצון שלה לחלק מחדש את העושר. או בעברית קומוניסטית. אבל כל אלה הם כאין וכאפס לעומת היותה של שלי יחימוביץ רוצחת. כן, בדיוק, רוצחת.
למה?
אז אם אתן זוכרות, לפני כמה שנים גב' יחימוביץ הובילה מאבק למען עובדות הסופר פארם. הפריע לגב' יחימוביץ שעובדות הסופר סל עומדות כל המשמרת שלהן. "זה לא אנושי" היא טענה. "זוהי זוועה" היא אמרה. "ניצול שאין מחפיר ממנו" הזדעזעה. היא אמרה שאפילו כלבים יודעים לשבת, כשנותנים להם פקודה, ואילו למוכרניות (מילה שהיא כנראה המציאה) במגה אסור לשבת. או אז אזרה גב' יחימוביץ לוחמה על הרשתות והעבירה חוק המחייב לתת למוכרניות לשבת. מאז כולנו יודעות מה קרה. כל המוכרניות יושבות. במקום לתקתק מחירים, ועבודה, בעמידה, הן יושבות להן בנחת, על התחת, ומעבירות את המוצרים שלנו בעצלתיים.
טוב ויפה, ואיך כל זה קשור להיותה רוצחת? ועוד של אנשים עניים, שהיא כאילו לוחמת למענם?
ובכן, מחקרים כבר מצאו שהישיבה מסוכנת לבריאות. כך, שחור וצבעוני (הגרפים משכנעים במיוחד) על גבי אינטרנט. חלק מהמקרים אפילו טוענים שהישיבה מסוכנת יותר מעישון. וכך, הגברת יחימוביץ בחוק המטומטם שלה לא רק שהאריכה את זמן ההמתנה שלי בתור, בגלל שהקופאיות נכנסות למצב שינה כשהן יושבות (כך לפי המחקרים), אלא גם מקצרת את חייהן, גורמת להן לסוכרת, בעיות דם, סרטן, ומוות מוקדם באופן כללי.
אז ממה נפשך, זה מה שיחימוביץ גורמת לאנשים שהיא כאילו דואגת להם, מה היא תעשה לאלה שלא איכפת לה מהם? כלומר, מה היא תעשה לכלל עם ישראל!?
לכן, המסקנה ברורה: רק נתניהו. או לחלופין, ברק (אלוף בן באחד הפיליטונים המבריקים שנכתבו בעיתונות הישראלית)!
| |
דפים:
| |