לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

חרונולוגיה חסרת חשיבות

Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities. Tangles should be welcomed as good news-they keep out demons. 1988:28 Becker :וולטר


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

במטוס, בשדה, במה שבא ליד


ובכלל רציתי לכתוב על תזמונים.

נכון, כתבתי על כך יותר מפעם אחת. הפעם, גלידה היא זו שהעלתה את המחשבות. הגדלתי את הכתב, אולי כך אוכל להבינו. פשוט, כשהקרב היה אבוד הגיעה הגלידה. היא הבהירה שכדאי להודות בתסובה. תבוסות זמניו.

למה זמניות? כי זה קשור בזמן שמשתגע, לא זז או מתכפל. נע בכפולות. הלילה למשל לא יהיה לי לילה.

אין לי לילה. אין ליו יום. הלילה גם לא אשכב לישון. כי הזמן היכה אותי בשגעון.

שתים כתוב בעיגול בפינה השמאלית.

טכניקה של כתיבה. היד מסתירה את האור. כתיבה בחשיכה משום מה, אני לא מצליח לכתוב על השורה. חלפו עוד בערך שעתיים. כן, הפעם הזמן זז איתי. אז אין לילה. נעלם. נעלם. ואת כה רחוקה. מנגן לי עכשיו באוזניים. מתי הדייר סטרייט הפכו לרוק? אלוהים יודע.

אז הגלידה הגיעה בדיוק בזמן. בניגוד לשכנה מימים. שקצת מפריעה מדי פעם. המלים מתבלבלות לי. הכתב בכלל בלתי אפשרי. ורק התחלנו. אלוהים יודע איך אחזיק מעמד עד יום שני. ובכלל שבוע קשה עומד לעבור על כוחותינו. לכתוב גדול וברור. כמו שהחתימה שלי השתנתה. ניסיתי לנחש אותה אתמול ושגיתי ואז שיניתי אותה שוב. ענין של זמן. לפני 10 שנים החתימה שלי נראתה אחרת לגמרי. 15 שנים. ואז לפני 7 שנים דמתה להיום. כמוני. עם קצת יותר כרס. העיר לי ידיד שלא ראה אותי שנים. זמן. כבר אמרתי.

ככלל כל הבלוג הזה רפלקסיבי מזמן. כולו עוסק בזמן. שמעתי על מחקר שלא מצא רפלקסיביות בבלוגים. כמה טפשי. ולמה שימצא? אותו מחקר טפשי אף ראה ברפלקסיביות משהו חיובי. טפשי, כבר אמרתי? והלא זוהי הקללה של סיזיפוס.

ארבע למעלה משמאל.

שידע, היה מודע, היה רפלקסיבי. לא השארתי שורה רווח הפעם. בכללל איני מסוגל לכתוב ישר. איפה הגרפולוג כשצריך אחד. בקיצור לא נמצאה רפלקסיביות בבלוגים. פעם אולי הייתה. כשזה לא היה ערוץ כה המוני. הכתב מתפרע על השורות. וכן אני רפלקסיבי. עוסק בעצמי. זורם בעצמי. מלהג עצמי לדעת. אולי נשנה ל"בלוהג" או אולי "בלהג". רק אות אחת. אהוי אחת שמשתנה ונותנת תיאור טוב יותר של מה שקורה פה.

בלהג. הנותנת לא הצליח להכתב לי. בכלל. הנ והת' והנ' כולן נראות אותו דבר.

כאן לא צריך חמש למעלה משמאל. כי זה דף אי זוגי. גם כתב היד והשורות בדפים האי זוגיים יותר טובות יותר טובים בלהג אצלי ב' ומ' דומות מאוד מלהג בלהג מלהג.

לא מצליח לכתוב זאת. בלהג מלהג.

או כמו שמסכם זאת השיר הנוכחי:

to the left to the left

וזה אפילו לא השיר הזה.

בלהג!!!

אה! זה כן. השיר הזה!!!

everything I owe

to the back

to the left

why do all good things come 2 an end?

מעבר חלק בין כל ואתן זמרות עליהן כבר כתבתי במקום אחר.

שש למעלה משמאל. מקום אחר. אותן זמרות. שאיני מבדיל בינן. זה מגיע ל6 כל כך מהר כי המספר משמאל תמיד גוזל מספר שורות רב מכל עמוד דבר שגורם לכך שהעמודים הזוגיים קצרים הרבה יותר מהאי זוגיים.

כן, הזוגיים טובים יותר ולכן הם מגיעים לסופם, כמו כל הדברים הטובים, שנלי שרה עליהן. מדהים שאני יודע שזאת נלי. עושה רושם שגלגלץ ותחנות הסופט פופ או רוק או מה שזה לא יהיה עושות עבודה טובה.

 

חלק ב':

המוזיה כאן נעה במעגלים. בניגוד כמון לתנועה עצמה שהולכת בקו ישר יחסית. גם מעגלי. אליפטי יותר נכון. המוזיקה כאן נעה במעגלים. זה משפט טוב ואני עייף. נקודה.

ההודית שלשמאלי שבמהלך הטיסה למדתי לא לאהוב אותה, בתחילה חשבתי לשנוא, מעולם לא חיבבתי הודים. כבר בכיתה יא הכרזתי שאני לא שונא אף אחד, אפילו לא הודים. וכתיבת הלא משפט הזה, כך קיויתי, תנקה לי את הראש ותעזור למוח לעבור לניוטרל. כלומר, למצב שמאפשר נמנום. ייתכך שכך יהיה.

שמונה במעגל בצד שמאל למעלה. רק שטיבה של כתיבה שהיא אינה מניחה לך ברגע שמתחילים אי אפשר לעצור. בודאי לא כתיבה שכזו. ליהוג. דנתי בזה קודם. זאת גם, אגב, תשוב טובה למי ששואל מדוע אני מלהג בבלהג. כי התחלתי ואיני יכול לעצור. גם זה שקר. איני רוצה לעצור. נכון. כי טיבה של כתיבה שהיא אינה מניחה לך. וחוקר הרפלקסיביות, שחיפש אותה ולא מצאה בבלוגים, לא ידע היכן לחפש.

 

חלק ג':

צריך גם להגיד מלה על הבטחון. לפני זה, קראתי את שני החלקים הקודמים והחלטתי שכדי שאנשים יאמינו אעלה דף ייצוגי לבלוג, כדי שאנשים יאמינו איך זה נראה. דף אי זוגי כמובן.

בתחילה חשבתי שזו מזימה של חנויות הדיוטי פרי. אחרת, איזה הסבר יש להעפה השיטתית של כל בקבוקי המשקה לפני העלייה למטוס? הראי אפשר לקנות חדשים בדיוטי פרי, אחרי שהבטחון מעיפים אותם. אולם אז קרו שני דברים. השני מבין השניים הוא שמוכרת הדיוטי פרי שאלה אותי אם אשתה המים בהמתנה למטוס או במטוס עצמו. מובן שעניתי בשניהם והיא הסבירה לי שאי אפשר. אז כנראה שאני נרדם.

לא עוד לא, רגע, יש נקודה. היתה נקודה.

מספר בצד שמאל למעלה. אז כנראה שהדיוטי פרי גם בבעיה בגלל החוקים החדשים.

אבל אנשים כמוני בבעיה גדולה יותר. כי כשארצתי תיק אישי שמתי בו קצף גילוח. אבל מיכל קצף גילוח היה גדול מדי לתיק האישי. השומרת הציעה או להעיף אותו לפח או לשלוח התיק כמטען. אבל אז אראה את התיק רק בתחנה הסופים. ויש לי יום שלם של המתנה באמצע. מובן שסכין גילוח לא ניסיתי כלל בתיק האישי. וכך אנשים עם מרחק טיסה ניכר והמתנה ארוכה בין טיסה לטיסה, יגיעו לא מגולחים לעדם. ואתן יודעות מה זה אומר? לא?

התשובה בדף החדש. מובן שאנשים עם גילוח של יום וחצי או יומיים הם חשודים. וכך סביר שבגלל אמצעי הבטחון והגבלו הבטחון החדשות אהפוך לחשוד כשאגיע ליעדי. איזה כיף לי.

נכתב על ידי , 13/6/2007 08:58   בקטגוריות כתבנו בשטח, משהו אישי, סיפורים שאספתי בדרך, תרגילים בכתיבה חופשית, שחרור קיטור  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



חזרה ארצה


שתי תעודות עניות מקבלות את פני המגיעים לישראל.

 

הראשונה, בשירותים בשדה התעופה, שם ימצא החוזר או אולי התייר נייר טואלט שגם נגרים הפסיקו להשתמש בשכמותו. החספוס הזכיר חוויות לא נעימות מימי הצבא והגסות הכללית שהייתה שם, ולא רק בשירותים. אולם, נייר טואלט מחריד שכזה מזמן לא ראיתי.

 

השנייה, ברכבת בשדה התעופה יגלה החוזר או אולי התייר דייקנות שאין דומה לה. אין דומה לה כי היא לא קיימת. לא ברור מדוע בשעה 03:47 לפנות בוקר בתחנה הראשונה של הרכבת, כשהיא לא מגיעה משום מקום ורק אמורה לצאת, עדיין מצליחה רכבת ישראל לאחר בכרבע שעה.

 

אחרי זה כבר מבין התייר את מה שמצפה לו בארץ. החוזר נזכר לאן חזר.

 

נכתב על ידי , 6/6/2007 22:17   בקטגוריות כתבנו בשטח, ביקורת, פסימי  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אז מה אעשה


פעם בשבוע אני אמור להגיע לשדרות.

זה משפט פתיחה לא רע בכלל.

למה אני אמור? מטה לחמי, אתן יודעות, האדם צריך להתפרנס.

כבר זמן מה אני לא מגיע לשדרות. סיבות כאלה ואחרות.

ביום שני הקרוב אולי אגיע לשדרות.

האם אסע? אם אצטרך אסע. אם יקראו לי אבוא. רק תרימו טלפון אגיע. משורה ישחרר רק המוות. שלושים שנה היום למהפך של בגין. התותח הקדוש שלא ירה. לא ירע.

קצת שטויות. ביום שני אסע לשדרות אם אצטרך. כן, אסע לשם גם אם יהיו שם קסאמים. למה?

כי בן אדם צריך להתפרנס, אמרתי את זה כבר.

השאלה אם יהיה לי ממה להתפרנס שם זו שאלה טובה.

אפשר לגזור גזרה שווה. גם במלחמה ניסיתי למעט כמיטב יכולתי מלברוח.

נכון אנשים באמריקה דאגו לי. צחוק הגורל שגם ביום שני האנשים האלה יהיו באמריקה.

על כן אני מניח שסביר להניח שביום שני אסע לשדרות. סביר שיהיו שם קסאמים. אולי אפילו כמו היום, במקום עבודתי ממש.

בביקורי האחרון בשדרות טרחתי לקרוא סוף סוף מה לעשות כששומעים צבע אדום. אם אתם בדרכים צריך להתכופף ליד האוטו. זה מה שצריך לעשות. כבר ביקרתי בעבר את פיקוד העורף. עושה רושם שגם בקורה בשדרות אפשר להפנות אליו אצבע מאשימה.

אבל הביקורת לא נשמעת. צריך לגבות את תושבי שדרות. והביקורת? שתידחה לאחר כך.

אז כן, לא משנה, קסאמים כן, קסאמים לא, אסע לשדרות ביום שני.

כי אדם צריך להתפרנס.

אני מניח שכך מרגישים גם יותר מדי מתושבי שדרות. הם לא מגיעים לשם ליום אחד ואז נוסעים. הם שם כל הזמן. הם צריכים להתפרנס. לא ברור כיצד הם מתפרנסים. אבל כבר מזמן אמרנו שערך חיי האדם זול יותר בדרום.

אז כן, אמרתי מעט מאוד.

רק שאולי אסע לשדרות ביום שני. אל תדאגו לי. ככה זה בישראל.

נכתב על ידי , 17/5/2007 20:35   בקטגוריות כתבנו בשטח, אקטואליה, ביקורת, עבודה  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קצת קלאסיקה


הסיפור הזה כמעט אינו מענין. הדבר המענין היחיד בו זה שהוא עדיין קורה בישראל 2007. הוא עדיין קורה בדמיוני בישראל 2007. ישראל והדמיון שלי אינה אותה אחת.

מספיק להציג את הדמויות.

נתחיל עם בעל האחוזה. אחוזתו רחבה, גדולה מאוד והוא נהנה ממנה. באחוזה ישנם הרבה עצי פרי שמשילים פירותיהם. באחוזה יש גם מספר בתים. בית קיץ אחד. בית ראשי אחד.

אבל הסיפור אינו על בעל האחוזה.

הסיפור הוא של בנו של בעל האחוזה. גם הוא מצליח למדי. אגב, הוא עובד עם אביו ועם שאר אחיו באותו משרד ובאותה עבודה. הם כולם עובדים באותה עבודה יחד.

גם ארוסתו של הבן של בעל האחוזה עובדת איתם באותו משרד.

הסייס הראשי, לעומת זאת, אינו עובד איתם באותו משרד. הוא עובד באחוזה. הוא עובד עם הסוסים ועם זאת שרוכבת עליהם. הוא, כך קוראת לו הארוסה, האחראי על הכיף.

זהו הסיפור כולו. לא צריך יותר ממנו. הוא קורה עדיין בישראל 2007. בדמיוני בישראל 2007.

נכתב על ידי , 7/5/2007 20:23   בקטגוריות כתבנו בשטח, סיפורים שאספתי בדרך  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



  
דפים:  
כינוי: 

בן: 21

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

79,152
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , אקטואליה ופוליטיקה , תקשורת ומדיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפינחסה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פינחסה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)