לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

~


כינוי: 

מין: נקבה

Google:  litos.mail

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2006    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2006

בשש אחרי המלחמה



(הציטטות מתוך "שיר תתמודע זמני" של מאיר אריאל).

 

אני קצת מתביישת להודות שאני לא יודעת כלום על המלחמה הזאת. בכלל, אני לא יודעת כלום על מלחמות. אני לא יודעת איך נכנסים לזה או יוצאים מזה, אם הם אשמים או אנחנו, אם אנחנו צודקים או הם. אני לא יודעת את הרקע ההיסטורי-מדיני. אני לא מבינה בפוליטיקה, בטקטיקות מלחמה, בכלי משחית או בצבאות. אני לא קוראת עיתון יומי וכמעט לא רואה טלויזיה ואני מכבה את הרדיו ברגע שיעל דן עולה לשידור.

 

אני קצת מתביישת להגיד שאני לא יודעת כלום על מלחמות, ושמתוך החדשות אני נטפלת לתפל. אולי זה חצי אסקפיזם. למשל: רזי ברקאי דיבר היום על כך שיש אבל קולקטיבי אחר, טעון יותר כשמת חייל, לעומת מוות של אזרח. והקשבתי לו וחשבתי לעצמי שזה נכון, שבאמת יש  דיסוננס כזה. אולי כי כשמתים אזרחים, כאלה שישבו להם, ופתאום נפל עליהם טיל וגמרנו, אנחנו חושבים לעצמנו: חרא, אבל מה כבר יכולנו לעשות? אבל כשחייל נשלח לקרב, יוצא, ומת ולא חוזר, אנחנו מרגישים קצת כאילו שלחנו אותו בעצמנו למות. היינו אקטיבים. יש לנו חלק, הוא מת למעננו. אנחנו מרגישים אשמים, וקצת שהמוות הזה יכול היה להמנע (מיותר או לא מיותר, זה בכלל לא משנה). 

 

אחר כך כולם אמרו "בשש אחרי המלחמה" וחייכו חצי חיוך של תחכום. הנה זה תיכף. שניה נלחמים, והופ, ניפגש לקפה. אבל "בשש אחרי המלחמה" זו לא אמירה אופטימית בעיני. גם לא נאיבית. זו אמירה מתנשאת ותוקפנית ויומרנית. קצת כמו יעל דן, שמתחשק לי לכבות.

 

טריוויה:

"בשש אחרי המלחמה" הוא מועד הפגישה בין "החייל האמיץ שוויק" לידידו, ברומאן מאת יארוסלב האשק, ויש גם ספר, של יוסי גמזו, (קטגוריה ראשית: צבא, מצב הספר: כחדש, כריכה: קשה). סתם למקרה ששאלתם את עצמכם.

 

בא לי לכבות.

 

 

 


 

נכתב על ידי , 26/7/2006 02:23  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לLitos אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Litos ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)