לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

צרוב ברגש


הדברים שנצרבו בסי.די של הרגשות

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2008    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

6/2008

bring on the dancing horses


לפני שבועיים התקשרתי לתוכנית רדיו וניחשתי את תו השעה. השיר היה bring on the dancing horses של echo and the bunyman. עכשיו, חוץ מזה שזכיתי בדיסק (כפליטת אייטיז הייתי כמובן מעדיפה חולצה ותקליט, אבל כנראה אזל המלאי), עכשיו אני תוהה האם יש קשר ישיר לכך שלפני יומיים בזמן שנת צהריים טרופה במיוחד חלמתי שאני מנסה להרוג סוס שרוצה ללעוס אותי למוות?

היה שם הרבה דם, ובסוף הצלחתי לחסל את החיה האימתנית על ידי שבירת הלסת שלו. יתכן מאוד שאני יורדת מהפסים לגמרי.

 

הקיץ הגיע וזה מצויין. קלילות הבגדים, הבריכה האהובה, הילדים הסמי-ערומים, החופש המבצבץ מעבר לפינה, סולרו לימון, כל אלו אהובים עלי מאוד. בתחילת הקיץ אני אפילו מקדמת בברכה חמסין קשה, כל עוד אני נתונה בחלל קריר יחסית, או בתוך מים, או ישנה (אבל לא מזיעה). ההורמונים שלי משתוללים בחום, the hotter, the better.

 

שלשום, תוך כדי נסיעה לצפון שמעתי את השיר הזה והוא היה כל כך קיץ, וכל כך צובט ומענג, שהחלטתי לפצוח פה במיני-מצעד-שירי-קיץ-פיל-גוד. תרגישו חופשי להוסיף משלכם! אז הנה הוא, הראשון, summer breeze

 

 

או.קי. עם כל הכבוד לשנות השבעים, שנות השמונים שולתתטוות. ולכן, ים, חוף, בלונדיניות, והיואי לואיס. כן. פעם הוא היה גדול (אני מתה על השיר הזה עד היום).

 

 

או.קי. פה הולכים על שנת 85 הרד קור. אתם מוזמנים ללבוש את הביקיני, החוטיני, ולא לשכוח קרם הגנה. דויד לי רות' בכל גדולתו.

 

 

ואין מה לעשות, קלסיקה זו קלסיקה. good vibrations של ה-beach boys. המלכים הבלתי מעורערים של הקיץ, הכיף, החום, ובכלל, מלכים.

 

 

ושיר ששמתי פה כבר פעם, אבל הוא כל כך מצויין שאני שמה אותו שוב. מתבקש אולי שאשים את california dreaming אבל זה שיר הרבה יותר טוב, פשוט ממכר. הסיפור מאחוריו הוא שפפה ג'ון, מנהיג הלהקה, גילה שאישתו מנהלת רומן מאחורי גבו עם דני דוהרטי, הזמר הנוסף בלהקה, והוא כתב להם את השיר הזה, שיתקע להם בגרון בעודם שרים אותו בהרמוניות המופלאות שבהן נודעה הלהקה. יש פה קטע קטן שדוהרטי הנ"ל נכנס בטעות במקום בו הוא לא אמור, אבל הם הותירו את זה ככה, וזה הרבה יותר חינני... דרך אגב, אחרי שהשיר נכתב והם שרו אותו כך וכך פעמים, באמת יצא להם כל החשק להמשיך את הרומן.

the mamas and the papas, i saw her again

 

 

 

ולסיום, שלא תחשדו בי שאני לא פטריוטית, שיר הקיץ האולטימטיבי והעברי! והוא באמת מטיס אותי חזרה לשנת 1979, אני בכיתה ד', בקיץ, מחכה לנסוע לארה"ב, ומרגישה קיץ, קיץ, קיץ.

ועכשיו, כמה שיותר שירי קיץ, חום וקרחנה. יאללה.

 

 

תוספת! תשמעו איזה שיר קיץ מצויין. (אפילו השיר שלו מתאים בול בול לחודש הזה בדיוק...)

Jamiroquai - Seven Days in Sunny June
 

 

אקסית היקרה הוסיפה את שיר הפיל-גוד הקלסי!

 

 

ובגלל שמעכשיו עד בערך דצמבר זה מה שצפוי לנו, קבלו את mr. blue sky, ממש מתבקש לפרוץ בריקודים.

(כששמענו את זה שלשום בנסיעה הבן הגדול שלי הפתיע אותי בזמזמו את השיר, מסתבר שהוא היה אחד מהשירים בפסקול של סרט ילדים חביב אך נשכח משהו (ובריטי, ולא פיקסאר!) בשם קרוסלת הקסמים.)

 

 

וקיץ מתקשר אצלי אוטומטית לסרטי קיץ של נערותי. אני לא ממש יודעת אם הזכרון מתעתע בי או שבאמת כל מה שאני זוכרת כסרטי קיץ אכן באמת יצאו בחודשי הקיץ, אבל בהקשר ברור לשיר הקודם של ELO הנה סרט שניסה לרכב על גל ההצלחה של גריז האלמותי, שאני רק שומעת אותו ומייד נזכרת בקולנוע "ארמון" בחיפה, שהיה לו גג נפתח ודרכו היינו רואים כוכבים בשמי הקיץ.

 

 

ובימב, כפרעליה מוסיפה את השיר המצויין הזה של הקינקס:

 

 

נכתב על ידי , 10/6/2008 08:30  
64 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של עידן וילנצ'יק. ב-19/6/2008 11:52



כינוי: 

בת: 56




29,668
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , תרשו לי להעיר , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לme33 אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על me33 ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)