מזמן רציתי לכתוב פוסט על דרופבוקס ולא הספקתי. אומרים שצדיקים מלאכתם נעשית על ידי אחרים ומכיוון שאני כנראה צדיקה ב"חורים ברשת" כתבו פוסט מפורט על אופן השימוש ויתרונותיה של השירות לאחסון קבצים הנהדר הזה.
כל מי שעובד על יותר ממחשב אחד ביותר ממקום אחד, כמוני, יודע כמה קשה לדאוג שהחומר הדרוש יהיה זמין מכל מקום בכל זמן. אצלי זה במיוחד חשוב עבור השיעורים שאני מלמדת. כאשר אני מכינה את ההרצאות בבית אני תמיד צריכה לזכור לשמור את החומרים שהכנתי כדי שיהיו זמינים בכיתה.
הייתי שומרת בדיסק און קי, שתמיד הלך לאיבוד ברגע הכי קריטי ונמצא אחרי זמן מה במקום הכי לא צפוי. (לכן יש לי כרגע 3). ליתר ביטחון הייתי גם שולחת לעצמי למייל את המסמכים שהכנתי. למרות כל המאמצים לשמור בדרך זו את המסמכים המעודכנים ביותר, משהו תמיד היה משתבש. עד שגיליתי את box. בזכותו יש לי גישה לקבצים שלי מכל מקום ובכל זמן. המסמכים מסתנכרנים אוטומטית וגרסאות קודמות של מסמכים נשמרים גם כן באופן אוטומטי.
במקרה כתבו גם השבוע (23.11.10) בניוזלטר בינלאומי חינוכי, שאני מנויה עליו, מאמר אשר בו גם מהללים את דרופבוקס.
Erin E. Templeton:

בקיצור אני מאד ממליצה לכם לקרוא את הפוסט ב"חורים ברשת" ולהתחיל להשתמש ב-דרופבוקס.
צריך רק לקחת בחשבון את החיסרון היחיד בעיניי שיש לדרופבוקס, שהוא כמובן חיסרון רציני. אם אין גישה לאינטרנט גם אין גישה לדרופבוקס. הווי אומר שבכל זאת כדאי להמשיך לשמור על דיסק און קי כדי שגם אם האינטרנט מתנתק תהיה אפשרות לגשת לקבצים הנחוצים באותו רגע.
עריכה מאוחרת: קורה כאן משהו מוזר שאף פעם לא קרה לי. אינני מצליחה להכניס קישור לדרופבוקס מכאן. משום מה כל פעם שאני שומרת את הפוסט הקישור משתנה לכתובת אחרת. אני ממליצה לכם להיכנס דרך הקישור ב"חורים ברשת" או לעשות חיפוש בגוגל.