לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אמא של מתבגרים


חיים על רכבת הרים בתור אמא ל-2 מתבגרים וספרנית שעובדת בעיקר עם מחשבים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2009    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

12/2009

תכנת אופיס במחשבי הספרייה


אחת השאלות הנפוצות שעולה במפגשים מקצועיים של ספרנים בספריות אקדמיות היא: "מה המדיניות שלכם לגבי הכנסת תכנת אופיס במחשבי הספרייה?"

אינני יודעת מה המצב בספריות הציבוריות, אבל לגבי ספריות אקדמיות השאלה הזאת ממש לא טריוויאלית. גם אני מתחבטת בה כל הזמן. עד לפני מספר שנים התשובה הייתה די אחידה וחד משמעית – לא. אין אופיס במחשבי הספרייה. בזמן האחרון יש שינוי בתפיסה והרבה ספריות כן מכניסות אופיס למחשבים שלהם.

כדי להבין את השינוי צריך להבין ממה נבעה ההתנגדות. בעיקר מפאת המספר המצומצם של מחשבים בספריה. תמיד סברנו שיש לשמור אותם לצרכי חיפושים במשאבי הספרייה בלבד. אנשים שכותבים עבודות תופסים מחשב לפרק זמן ארוך, לוקסוס שלא מתאפשר כאשר אין מספיק מחשבים. זה בא על חשבון קוראים אחרים שבאים לעתים לעשות חיפוש קצר בקטלוג הספרייה. הצעתי לשריין אחד המחשבים לחיפושים קצרים בלבד, אבל בינתיים זה בגדר של חלום, כי אין מספיק עמדות מחשב.

לרשות הסטודנטים הרוצים לכתוב עבודות עומדים חדרי תרגול, עם מחשבים משוכללים ומתרגל צמוד. לנו הספרנים אין את הידע הדרוש במחשבים כדי לטפל בכל הבעיות היכולות לצוץ בעקבות השימוש באופיס. גם אין לנו זמן לזה. יש לנו את העבודה המקצועית שלנו. להזעיק את אנשי התמיכה במחשבים לספרייה כל פעם שמתעוררת בעיה, לא בא בחשבון.

בנוסף לשימוש השוטף, מתקיימות הדרכות קבוצתיות לסטודנטים על אותם מחשבים. מאד לא נעים להקים סטודנט באמצע כתיבת עבודה כדי לקיים את ההדרכה. הוא יהיה עוד יותר ממורמר אם גם אין מחשב פנוי אחר בספרייה שהוא יכול להמשיך עליו את עבודתו. עדיף כבר שמלכתחילה ילך לחדר תרגול.

שינוי התפיסה אצל הספרנים בנושא תוכנת אופיס נובע מכמה סיבות.

משאבי הספרייה השתנו. היום יש שימוש הולך וגובר במשאבים דיגיטליים, לא רק בספרים מודפסים. הספרייה מנוייה על מאגרי מידע ברשת, על כתבי עת אלקטרוניים ועל ספרים אלקטרוניים. קריאת החובה לקורסים סרוקה ומופיעה לעתים קרובות בקטלוג (עם גישה לפי סיסמא כמובן). כל זה גורם לשינויים בהרגלי הלמידה ובהרגלי כתיבת העבודות של הסטודנטים. הם לא רוצים לשבת בספרייה ולסכם ביד. הם רוצים ישר להעביר את המידע שמוצאים ברשת לקובץ וורד ולשמור אותו על דיסק און קי או לשלוח בדוא"ל הביתה. בלי אופיס קשה להם לנצל את משאבי הספרייה בצורה היעילה ביותר.

 

גם צורת ההוראה השתנתה. יש קורסים מקוונים. גם לקורסים רגילים יש אתרים מלווי קורס, איפה שהמרצים מעלים את התכנים של הקורס, בדרך כלל בקבצי אופיס. את המטלות של הקורס הסטודנטים אמורים לכתוב בוורד ולהגיש דרך האתר. אם רוצים שישתמשו באוסף של הספרייה כדי למלא את המשימות, חייבים לאפשר להם גישה לתכנה שהם צריכים, דהיינו אופיס.

הדרישה ההולכת וגוברת מטעם הסטודנטים לאופיס השפיעה על החלטת הספרנים, גם בספרייה שלי. לקחנו ברצינות את בקשת הקוראים והתחלנו בקטן. למה בקטן? כי כל הסיבות להתנגדות ממשיכות להתקיים. הכנסנו לפני שנה לניסיון אופיס למחשבים בקומה אחת והם כל הזמן תפוסים.

קשה לדעת אם כל המשתמשים עושים רק דברים הקשורים לספרייה. חשבנו לעקוב אחרי דפוסי שימוש כדי לראות אם החלטתנו הייתה מוצדקת, אבל אנחנו לא יכולים ולא רוצים להיות שוטרים.

עכשיו השאלה אם להמשיך עם פריסת האופיס או לעצור כאן. אני מתלבטת. יש שיקול נוסף, חברתי, שמעסיק אותי. מלפני שנה וחצי יש כיסוי של רשת אלחוטית בספרייה. זאת אומרת שקוראים עם מחשבים ניידים יכולים לשבת בספרייה, לעשות כל מה שהם רוצים עם המחשב שלהם ולא זקוקים לחסדי הספרייה כדי להשתמש באופיס.

נראה לי שמהרגע שקוראים עם לפטופ יכולים להשתמש באופיס בספרייה מהמחשב שלהם, יש איזה אלמנט של אפליה, על רקע כלכלי, לא לאפשר לכל הקוראים להשתמש באופיס ממחשבי הספרייה. מצד שני, מי שמביא לפטופ לא "תופס" מחשב של הספרייה ולא גורע עמדה מקוראים אחרים.

אני גם יודעת שקיימים היום כלים ברשת, כמו גוגל דוקס, שיכולים לתפוס את המקום של אופיס בקלות, למי שיודע להשתמש בהם. לא כולם יודעים, אז גם כאן יש אפליה כלפי מי שחלש במחשבים על חשבון מי שמתמצא.

בקיצור, דילמה.

נכתב על ידי , 24/12/2009 15:18   בקטגוריות מחשבים, ספריות, ספריה, ספרנות -מידענות, ספרניות, ספרנים, עבודה, אינטרנט, תוכנות וישומים, אופיס  
86 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביילע ב-1/1/2010 14:59
 



קצרים לסיום היום הכי קצר בשנה


      1.      יש מישהו שם למעלה שממש, אבל ממש, לא רוצה שאלך להופעה של 
           
מאיר בנאי.

אחרת איך אפשר להסביר שכל פעם שמאיר בנאי מגיע להופעה בירושלים משהו קורה שמונע ממני ללכת לשמוע אותו. הפעם חליתי, לא משהו רציני, סינוסיטיס, אבל התחלתי להרגיש רע ברגע שאמרתי שאני רוצה ללכת למופע החדש של מאיר בנאי במוצאי שבת בצוללת הצהובה.

 

בפעמים קודמות קרו דברים דומים, או שלא הרגשתי טוב או שנפלה עליי תרדמה בדיוק לפני שעת ההופעה או שזיס לא הרגיש טוב או שאף אחד לא רצה ללכת איתי להופעה.

ממש מוזר.

 

2.      יש לי מליון ואחד סידורים, אולי אני מגזימה קצת ויש רק מיליון, אבל אין לי זמן או אנרגיה לעשות אותם. חלקם קשורים לדירה, חלקם קשורים לתביעה המשפטית בעקבות התאונה של בתי, חלקם קשורים לערעור שבתי הגישה לצבא בעקבות ההחלטה של הוועדה הרפואית להחזיק אותה על פרופיל 24 למשך שנתיים. חלקם קשורים למשרדי ממשלה, לקופת חולים, לבנק, you name it ואני צריכה להיות שם.

הרוב בירושלים, אבל חלקם דורשים גם נסיעה מחוץ לעיר. לקחתי יומיים חופש כדי לנסות לסדר כמה שיותר עניינים דחופים, אבל (בגלל מאיר בנאי ) במקום זה אני חולה והסידורים עוד מחכים.

3.      בתי עברה טסט אתמול. מזל טוב. טסט שלישי, לא רע בכלל בהתחשב בעובדה שאת הטסט השני היא עשתה בערך חודש וחצי אחרי התאונה. חשבתי שזה מוקדם מדי, אבל היא כל כך רצתה לחזור לחיים רגילים שלא היה לי לב להגיד לה לחכות.

 

מצד אחד אני מאד שמחה שיש לה רישיון נהיגה, זה בוודאי הקלה על הכיס, מצד שני אני חוששת. 2 נהגים צעירים במשפחה זה קצת יותר מדי בשביל העצבים שלי. רק הרעיון להיות עוד פעם "נהג מלווה" שולח אותי ישר לכדורי ואליום. כאילו שחסרות לי סיבות לריב איתה. חבל שאח שלה לא יכול להיות נהג מלווה, אבל הוא צעיר מדי.

 

לא מספיק לחלק את האוטו בין 3 אנשים, עכשיו הנהגת החדשה גם תרצה את האוטו.

יש תורנות? מי שצועק הכי חזק מקבל את האוטו? אני צופה כאלה מריבות...

אל תגידו לי לקנות עוד מכונית, זה לא בא בחשבון.

 

מה עושים אנשים אחרים?

נכתב על ידי , 21/12/2009 23:28   בקטגוריות בריאות, הורות, הרהורים ומחשבות, ילדים, משפחה, נהיגה  
64 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביילע ב-4/1/2010 22:54
 



לדף הבא
דפים:  

Avatarכינוי: 

בת: 70




136,634
הבלוג משוייך לקטגוריות: משפחתי וחיות אחרות , דת , 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לביילע אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ביילע ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)