קרם מוקצף של מלבי ורדים
מתכון שהוא וריאציה חגיגית על מלבי פשוט
כתב:אבנר אנגל
מנה זו אינה מורכבת או מתוחכמת במיוחד, אבל יש בה אמירה מאוד ברורה וגימיק של עלי ורדים מסוכרים. משתמשים בחומרים פשוטים וטריים, ולאחר קירור קרם המלבי מקציפים אותו ומזליפים לתוך כוסיות מידה (שוט) שקופות יחד עם סירופ הוורדים המבושם והאדמדם. להגשה מסדרים את כוסיות קרם המלבי המוקצף בשילוב אגרטל קטנטן ובו זר יפהפה של ורדים טריים. הרושם הוא בלתי נשכח.
קרם מלבי מוקצף צילום: מיכל לנרט
החומרים ל-10 כוסות קטנות:
למלבי:
750 מ"ל חלב 3% שומן
250 מ"ל שמנת מתוקה 42% שומן 100 + מ"ל נוספים להקצפה בסוף
100 גר' סוכר
100 גר' קורנפלור
לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1/2 לימון סחוט
מעט תמצית ורדים מעט תמצית צבע מאכל אדום (טבעי)
לוורדים המסוכרים:
2 ורדים אדומים לא מרוססים
1 חלבון
סוכר לבן לציפוי לפי הצורך
הכנת הוורדים המסוכרים:
תולשים בעדינות את עלי הכותרת, מקציפים מעט מאוד את החלבון, ומברישים בו את עלי הכותרת - כל עלה בנפרד משני צדיו. מפזרים על כל עלה מעט סוכר בשני צדדיו ומסדרים אותם על נייר ומגש אפייה. מכניסים את עלי הוורדים המסוכרים לתנור שחומם מראש לכ- ,900 ללילה שלם.
הכנת קרם המלבי:
מחממים בסיר את החלב יחד עם השמנת המתוקה, הסוכר והקורנפלור. בוחשים במטרף ללא הפסקה, עד שהקרם מתחיל להסמיך ומתקבל מרקם חלק ואחיד. מעבירים את הקרם לקערה, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומקררים היטב. כאשר הקרם קר מאוד, מעבירים אותו לקערת המיקסר או המג'ימיקס, מוסיפים 100 מ"ל שמנת ומקציפים היטב עד לקבלת קרם חלק והומוגני. מעבירים לשקיות זילוף וכך מאחסנים במקרר עד לשימוש.
הכנת הסירופ:
בתוך סיר מביאים לרתיחה את הסוכר, המים ומיץ הלימון. מרגע הרתיחה מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כ20- דקות. לאחר שהסירופ מצטנן מוסיפים את צבע המאכל ותמצית הוורדים, מערבבים היטב ושומרים במקרר (כדאי להעביר את הסירופ לבקבוק פלסטיק לח כדי ליעל את השימוש.(
הרכבת המנה:
מזליפים תחילה מעט מסירופ הוורדים לתוך קרקעית כל כוסית. בהמשך מזליפים מעל הסירופ את קרם המלבי המוקצף, ומעטרים בעלה של ורד מסוכר.
NRG-אוכל: http://www.nrg.co.il/online/55/HP_303.html