טיפול מיני טבעי
מין ומיניות הם חלק טבעי מהחיים האנושיים. כיצד אפשר להעצים את חוויית החיים ואת החיבור אל היקום על ידי טיפול מיני
יהודה ניניו

מין ומיניות היו תמיד חלק בלתי נפרד ממרקם החיים האנושיים. מה שנחשב למיניות מקובלת, לעומת זאת, השתנה לאורך התקופות וגם, כידוע, בהתאם לגיאוגרפיה. "המיניות שלנו לא מתחילה בחיינו הבוגרים, ולא בגיל ההתבגרות", אומרת ד"ר רונית אלוני, מומחית בטיפול ובשיקום מיני ובטיפולי סרוגייט, המטפלת ביחידים ובזוגות. "פעם חשבו שהמיניות מתחילה ברגע הלידה, אולם היום יודעים שיש מיניות אפילו ברחם, וגם המוח האנושי מתפתח בהתאם למיניות, שנקבעת כבר במפגש בין הזרע לביצית.
"במובן הרחב ביותר, כל החיים שלנו צבועים במיניות שלנו. אי אפשר לראות כמעט שום דבר בהתנהגות האנושית שאין לו קשר למיניות או שאינו מושפע ממנה באופן כלשהו: האופן בו אנו מדברים ומתלבשים, המקצוע שאנו בוחרים, האופן בו אנו מתקדמים מבחינה מקצועית, והאופן בו אנו חושבים. תפיסת המיניות שלנו והאופן בו אנו מרגישים איתה משליכים על הביטחון העצמי שלנו, על תחושת הערך העצמי ועל דימוי הגוף, ואלה דברים המשפיעים מאוד על ההתנהלות שלנו. כשאנחנו מדברים על טיפול מיני, עלינו בעצם לגעת בכל הדברים האלה, ולעבוד איתם".
"מי שמגיע לטיפול מיני, סובל משיבוש, עכבה או סטייה בתפיסת המיניות שלו", מסבירה אלוני, "וגם בעיה תפקודית יכולה להיות בעיה בהתפתחות התקינה של המיניות.
לכן כדי לרפא את המיניות, צריך להתייחס לאספקטים שונים. אפילו בעיה פיזיולוגית או רגשית תשליך על כל תחומי החיים, ואנחנו מדברים על הקשר עם ההורים, על בחירת מקצוע, על דימוי עצמי ועל תחושת הערך העצמי. האנשים מגיעים אלינו עם בעיה כביכול ממוקדת, אולם בהתמודדות הם רואים את הקשר בין המיניות לאזורים אחרים בחיים, וכשהבעיה נפתרת הם רואים שהמון תחומים מושפעים ומשתפרים.
התקשורת עם אנשים בכלל - ברגע שאתה משפר את המיניות, כל הדימוי העצמי משתפר, התקשורת עם העולם טובה יותר, אנשים הופכים נינוחים יותר, סבלניים יותר, ואמפתיים יותר. קודם הם היו עסוקים בעצמם ובתקיעות שלהם, ועכשיו הם יכולים לראות את הצד השני. התקשורת הבינאישית משתפרת באופן משמעותי, בעצם כל מה שקורה עם אחרים.
אנשים נעשים יותר נחמדים כשהמיניות שלהם משתפרת, והם גם נראים טוב יותר ומקבלים פידבקים חיוביים מהסביבה הקרובה. אנשים שומעים הרבה פעמים שהבעת הפנים שלהם משתנה לטובה ופחות נוקשה. מיניות בריאה תוביל פעמים רבות גם להצלחה מקצועית רבה יותר. סביבת העבודה היא מאוד חברתית, ולכן כשהאדם אינו מתקשר היטב עם סביבתו כי הוא מרגיש לחוץ, תקוע ו"לא מספיק טוב", זה משפיע גם על ביצועיו בעבודה, על יכולתו לעבוד כחלק מצוות, וזה ישפיע על סיכויי הקידום שלו.
יש אנשים המגיעים לטיפול מיני בגלל הקושי לתקשר עם בני המין השני בסביבת העבודה. "הטיפול המיני הוא רב תחומי. האבחון נעשה גם ברמה הפיזית וגם ברמה הפסיכו-סקסואלית, היות שגם אם הבעיה היא פיזית, יש לה השלכות רגשית וחברתיות. אנו מאבחנים את החלקים הרגשיים והחברתיים של הבעיה ובוחרים את הדרך הטובה ביותר לטיפול. לפעמים צריך ללכת אחורנית על מנת לגלות טראומה הקשורה למין, ולפעמים היתה איזושהי סטייה מן הדרך מסיבות חינוכיות או כתוצאה מהתנסויות שיצרו תפיסה שגויה.
הטיפול נעשה בעזרת שיחות, ובעזרת תרגילים בבית, שאת חלקם ניתן לבצע באופן פרטני ואת חלקם בזוגות. מי שאין לו בן או בת זוג, יכול להיעזר בטיפול סרוגייט. אם מאבחנים בעיה בתחום החברתי-בינאישי יש גם טיפולים קבוצתיים. בימים אלה נפתחת אצלנו קבוצה של אנשים החווים קושי ביצירת קשרים. קבוצה כזאת מונה כ-10-15 איש, וטווח הגילאים הוא לרוב 25-35, אם כי יש חריגות לשני הכיוונים. כמובן שעדיף לטפל בבעיה בשלב מוקדם יותר. יש אנשים שאיכשהו מגיעים מאוחר, עם תחושות קשות של פספוס ההזדמנות להקים משפחה, וזה עצוב".
הבעת הפנים משתנה לטובה ופחות נוקשה
אילוסטרציה: sxc.hu
לגעת ברוח
גם אם חשבתם שהמיניות שלכם בסדר גמור, יכול בהחלט להיות שאתם לא ממצים את כל הפוטנציאל הטמון בה. הטנטרה, למשל, לוקחת את המין צעד אחד כלפי מעלה. "הטנטרה היא גישה מזרחית שבאה מסין ומהודו, והיא מחברת בין מיניות, רגש ורוח", מספרת איריס יוטבת, מנהלת "דרך אם" ומנחת סדנאות טאו-טנטרה. "כאשר הרעיון הוא שהארה והתעלות רוחנית יכולות בהחלט להגיע לאדם דרך מיניות, ואין צורך בהסתגפות ובפרישות על מנת להתעורר רוחנית.
חלק גדול מתרגול הטנטרה מבוסס על תרגילי טנטרה-יוגה העוסקים במדיטציה, בדמיון מודרך ובפעילות גופנית מיוחדת, הלקוחה בין היתר מן הטאי-צ'י והצ'י-קונג. התרגילים האלה עוסקים בשיתוף רגשי כנה וגלוי בין הגבר והאישה". "הטנטרה הגיעה למערב ב-20-30 שנה האחרונות בעקבות התסכול המיני המערבי - אורח חיים המאופיין בחוסר סיפוק רגשי, מיני ואינטימי - ובקשה להעשרת הכלים המיניים של גברים ונשים במערב.
מורים ומורות שעברו תהליך של למידת הטנטרה במזרח, התחילו ללמד במערב, ובמעבר משם לכאן נעשו שינויים על מנת להתאים את הטנטרה לתפיסה המערבית.. בטנטרה המין מקבל מקום משמעותי וקדוש בחיי הזוגות, כלומר היא אינה ממליצה על סקס ב-12 בלילה בשביל הפורקן ואז ללכת לישון, אלא על לעסוק במעשה האהבה במרחב של זמן ומקום. זה אומר להקדיש למעשה האהבה לפחות שעתיים-שלוש, ולבנות עבורו מרחב נעים, ולא רק דווקא במיטה הזוגית בה ישנים".
"שני דברים עיקריים בתרגול הטנטרה הם שהאישה היא המובילה את מעשה האהבה בדרך כלל, והיא גלויה לגמרי ברצונותיה, בקצב שלה ובצרכיה. הגבר מצדו לומד בעזרת תרגולים לא לפרוק מהר מידי, ולעתים לקיים יחסי ממין ללא שפיכה כלל. גם הגבר וגם האישה יחוו את האורגזמה ללא פורקן - גלים שיכולים לחזור עוד ועוד, ללא ההתכווצויות שאחריהם מרגישים שרוצים ללכת לישון.
"אצל הגבר, כמובן, הרבה יותר קשה ללמוד את זה מאשר אצל האישה, היות והגברים אינם מורגלים לרעיון של מין ללא שפיכה. אולם כשגבר מבין שהעונג שלו יכול לגדול ולגבור ללא פורקן, זה משנה לו את החיים והופך אותו למאהב טוב יותר לעצמו ולבת זוגו. האלמנטים החשובים במעשה האהבה הטנטרי הם נשימה, קולות, קצב (בתוך התנועתיות יש מקצבים שונים המגרים באופנים שונים) ומנוחות - פסקי זמן בתוך מעשה האהבה. הרעיון של הטנטרה הוא לגרום לסערה אנרגטית מינית, אבל גם להגיע למקומות של שקט מאוד עמוק כשאנו נמצאים אחד בתוך השני, שקט של ביחד.
"בתוך תהליך מעשה האהבה של בניית המרחב המקודש, הקצאת הזמן והטכניקות, קיים המקום של חיבור הנשמות והלב, הנובע מכל אלה, כמו גם מגילוי הלב הרגשי ומהארכת משך הזמן המוקדש למעשה האהבה. ואז יש את המבט העמוק בעיניים - רצוי להיות בעיניים פקוחות ולהתבונן אחד בעיני השני - ושם מגיעים אל המימד הרוחני האקסטטי, שבו מרגישים את איחוד הנשמות זו עם זו ועם הקוסמוס. על ידי כל אלה נוצר בין בני הזוג תדר ארוטי שנשאר לאורך כל הימים, ומאפשר חיבור מהיר יותר לחושניות זה עם זו, גם כשלא עוסקים במין. מצב בו בני הזוג נשארים רגישים מינית זה לזו ולא "נרדמים" אחרי השנה הראשונה של הסערה וההתחלה.