|
קטעים בקטגוריה: ``.
לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .
חופשה מינית
מוואלה בריאות: http://health.walla.co.il/
התנהגות מינית של ישראליות בחו"ל
מאת: עירית רוזנבלום, הארץ
טיול תרמילאי? סקס מזדמן. בטן גב? הרבה מין עם בן הזוג. חופשה באירופה? לסמן
וי כמו בביקור במוזיאון - על המקום המרכזי של הסקס אצל ישראליות בחופשה
(אילוסטרציה: ShutterStock)
מבחינתן של נשים ישראליות, יציאה לחופשה מבשרת עלייה ניכרת ביחסי המין, בכל סוגי הפעילות התיירותית (למעט נסיעות עסקים), בין שהן יצאו עם בן זוג או בלעדיו. ואולם, בכל אותם סוגי תיור הכרוכים בפעילות פיזית אינטנסיבית, נשים מדווחות כי אין שיפור משמעותי באיכות יחסי המין שלהן.
הממצאים האלו עלו במחקר חדש, שנעשה על ידי קבוצת חוקרים במחלקה לניהול מלונאות ותיירות באוניברסיטת בן גוריון ובדק את התנהגותן המינית של נשים ישראליות בעת יציאתן לחופשה. ליזה ברדיצ'בסקי, תלמידת תואר שני במחלקה, אומרת שעד כה לא נערך מחקר על מין במערכת זוגית והתנהגות מינית של נשים בחופשות בחו"ל. "במקרה הטוב התייחסו לחופשות של סטודנטים, לאנשים שיוצאים לבדם לחופשה", היא אומרת.
המחקר, שהוצג בכנס השנתי של הפורום האקדמי לחוקרי התיירות בישראל שהיה לפני כשבועיים באילת, ניסה לבחון עד כמה קיום יחסי מין הוא מניע ליציאה לחופשה או גורם המשפיע על סיפוק מהחוויה התיירותית וכן נעשה ניסיון להשוות בין התנהגויות מיניות בחופשה ובזמן שגרה. "ההתמקדות בהיבטים אלה נעשתה מתוך שאיפה ללמוד על חשיבותה של החוויה התיירותית בעבור נשים בישראל, ולא מתוך עניין בחיי המין שלהן", מבהיר ד"ר יניב פוריה.
הוא מספר שבעקבות בדיקה ראשונית, הוחלט לא לראיין גברים למחקר, מכיוון שהגברים שרואיינו ציינו במפורש כי אינם מתארים את הדברים כהווייתם אלא מפריזים. בשלב השני נעשו 21 ראיונות עומק עם נשים יהודיות חילוניות. את הראיונות עשתה ברדיצ'סקי בהנחייתם של פוריה ושל פרופ' נתי אוריאלי.
מבין המרואיינות, המשתייכות לשכבות סוציו-אקונומיות שונות, 11נשים היו בשנות ה-20 לחייהן והאחרות - בנות יותר מ-30 וחלקן בנות יותר מ-50. כל ראיון נמשך כשעתיים וחצי. "בחמש הדקות הראשונות היתה מבוכה", אומרת ברדיצ'בסקי, "אך לימדו אותי לפתוח בצורה לא מאיימת, עם משחק קלפים, כשאני מבטיחה למרואיינות את כל האנונימיות והסודיות".
סקס מזדמן בטיול תרמילאי
ממצאי המחקר מעידים, כי קיום יחסי מין הוא גורם חשוב לשביעות רצונה של האישה מהחוויה התיירותית. בחלק מהמקרים הוא אף גורם הכרחי ומניע לחופשה - כלומר, החופשה נתפשת כהזדמנות להחיות את חיי המין של הזוג בסביבה חדשה ורגועה. מצד אחר, החופשה בחו"ל היא גם הזדמנות לקיום יחסי מין מזדמנים תוך ניצול הסביבה האנונימית. יחסים כאלה היו יכולים לפגוע בדימויה של האישה אם היו מתרחשים בסביבת הבית.
האם יש הבדלים בהתנהגותן המינית של נשים הקשורים לסוגי החופשה? לפי המחקר, נופש מהסוג הקרוי "בטן-גב", שאינו כרוך בהתרוצצויות רבות, תואר כחופשה קונבנציונלית, שהיא אידיאלית לקיום יחסי מין במסגרת מערכת זוגית מהבית. המרואיינות דיווחו על עלייה בפעילות המינית ובאיכותה. אחת המשתתפות תיארה חופשה מסוג זה כשבירה של חיי השגרה וכ"חופשה נטו לשם הנאה אחד מהשני. ספא, ג'קוזי, שמפנייה, אווירה רגועה ורומנטית, הכל סביב סקס".
לעומת זאת, טיולי תרמילאים תוארו בפי המשתתפות במחקר כהזדמנות לקיום יחסי מין מזדמנים בסביבה זרה. במקרים אלה, מספר הפרטנרים ליחסי מין עולה, אך האיכות נפגעת בשל ההיכרות המוגבלת אתם. בטיולים כאלה התנסו המרואיינות בהתנהגות מינית שאותן תיארו כהרפתקה שעליה לא היו חוזרות בסביבת הבית. הן התייחסו לגברים כאל אובייקט מיני וכשנשאלו על עמדתן כלפי הפרטנרים המזדמנים, הן השיבו בתיאורים כגון "לקחת אותו ולא לראות אותו ממטר למחרת".
מה היה מקור ההנאה מיחסי המין בסיטואציות כאלה? על פי המרואיינות, היתה זו תחושת ההרפתקנות ולא יחסי המין עצמם. פרופ' אוריאלי מציין, כי ממצא זה תואם מחקרים אחרים, שמהם עולה כי בטיולים מסוג זה התייר הישראלי מעורב בפעילויות שנתפשות כהרפתקה.
לעומת ריבוי המפגשים המיניים בטיולי תרמילאים, חופשות קצרות בערי אירופה עלולות להיות כרוכות בבעיה: לדברי המרואיינות, בחופשות אלה קיום יחסי מין במסגרת מערכת זוגית מהבית נתפש כהכרח; הפעילות המינית עולה, למרות העייפות, אך מאותה סיבה האיכות שלה יורדת. אבל למרות תשישותן של הנשים ושל בני זוגן, הן ציינו כי יתעקשו לקיים משגלים בחופשות כאלה מפני שהדבר נתפש כחלק מהותי מהחוויה התיירותית. "את בחו"ל - לא תעשי סקס?" השיבה-שאלה אחת המרואיינות, וכמו אחרות, היא הדגישה כי בחופשה היא מבקשת להתנסות בדברים שלא היתה עושה בשגרת היום-יום בישראל.
ד"ר פוריה רואה בתופעה זו חלק מהטקסיות הנלווית לחוויה התיירותית: כשם שתיירים חשים מחויבות לבקר במוזיאונים ובאתרים מפורסמים בערים שהם פוקדים, אף שלעתים אינם חושקים בכך באמת, "גם קיום יחסי מין נתפש לעתים כחובה".
אבל אלה הן כנראה צרות טובות לעומת מה שמתרחש בנסיעות עסקיות: אלה מוצגות במחקר כבלתי הולמות לפעילות מינית מרובה, מאחר שהן אינן נתפשות כזמן חופשי המאפשר פעילות בסביבה אנונימית. לדברי המרואיינות, מתירנות מינית אינה אפשרית כאשר הן מלוות בעמיתיהן לעבודה.
|
נכתב על ידי
Feminine-admirer
,
5/3/2008 21:14
בקטגוריות סקס, סקסיות, סקס חופשי, מין, מימוש עצמי, מין מזדמן, מיניות, מאהבים מזדמנים, חו"ל, חופש מיני, חוויות, חופשה
הצג תגובות
הוסף תגובה
הוסף הפניה
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
|
מסעות נשים
מהאתר מסע נשי: http://www.masanashi.com/index.php
על עצמנו
פתאום באמצע החיים, זה קרה לנו: גילינו חלום משותף לשלושתנו: לסחוף ולשתף נשים רבות ככל האפשר בחוויית ההעצמה שעברנו במסעותינו שלנו ולאפשר לנשים אחרות לעבור את הדרך הזו , בשביל הזה, להעז ולהגשים את חלומותיהן שלהן… הנכן מוזמנות להשתתף בחוויה..
ריקי – (ריביקה, בפי ההודים) נשואה לעמירם ואם לשלוש בנות. בוגרת האקדמיה למוסיקה באוניברסיטת תל-אביב, ו-M.A. בתרפיה במוסיקה באוניברסיטת בר-אילן. מתמחה בטיפול משפחתי ב'מכון שינוי' ומטפלת במתבגרים עם הפרעות נפשיות. מובילה פרויקטים שונים בארגון טיולים, מופעים וסדנאות בתחומי המוסיקה והטיפול. משלבת כיום את הסקרנות וההרפתקנות בתחומי התרבות, האנתרופולוגיה, הטיפול וההעצמה נשית ומשלבת ב"מסע נשי" את ההתמחויות המקצועיות שלה וכישורי היזמות והארגון.
רותה – נשואה למנחם, אם לשלוש בנות. התמחתה בתיירות ובארגון טיולים לחו"ל. עוסקת בהוראת מחשבים וחברת צוות בפרוייקטים שונים בחינוך המיוחד. כאישה שחיפשה כל העת את הדרך למצות את יכולותיה וכישוריה, מוצאת את הדרך להגשים את חלומה ביוזמה זו ולקרב נשים נוספות אל חלומן, במסע האישי שלהן.
גלית – טיילה ושהתה שנים רבות במזרח: יפן, הודו, תאילנד, בורמה ונפאל. התחברה אל ההוויה המקומית, אל הצלילים, הטעמים ואורחות החיים של המזרח. עוסקת בהוראה בחינוך המיוחד ומתמחה בשירה וצילום ומביאה ל"מסע נשי" את האנרגיות והרוח שהטמיעה בארצות המזרח.
החלום שלנו
קבוצת מסע נשי שמה לה למטרה להעצים את החוויה הנשית באמצעות ארגון מסעות ויצירת מפגשים עם נשים ברחבי תבל. חווית המפגש עם נשים 'מכאן ומשם' משכבות ותחומי עיסוק שונים, בדיאלוג פתוח ובלתי אמצעי אשר ירחיבו את ספקטרום האפשרויות, יעמיקו את הבנת המהות הפנימית של כל אחת מהמשתתפות ויאפשרו לה לחשוף ולהעצים את כוחותיה
המסע הראשון שיצא להודו, הוא יציאה מהמציאות היומיומית המוכרת, לשבועיים של שחרור והרפיה, יצירת פסק זמן המאפשר התבוננות פנימית ובדיקה מחודשת של מאוויים, חלומות כמוסים, רצונות וערכי החיים. זהו אתגר רגשי שמאפשר לנשים להעז ולקחת לעצמן את משאבי הזמן והכסף ולהתגבר על מחסומים של זרות והתמודדות במרחב בלתי מוכר, המחזקים את ההכרה ביכולת האישית של כל אישה ואישה.
עוד יתמקד המסע בתחומי עניין הקשורים לנשיות: זוגיות ונישואין בפולקלור המקומי, מעמד האישה ומקומה בחברה, אופנה בתרבויות שונות ושימושיה, משמעות האיפור כסמל מעמדי, תכשיטנות, מאכלי עמים, מוסיקה, ציור, סרטים, אסטרולוגיה, מחול ועוד ועוד.
הקבוצות היוצאות למסע מתגבשות בתהליך הכולל מספר סדנאות הכנה ייחודיות המונחות ע"י אנשי מקצוע מתחומי הטיפול, האומנות והפולקלור המקומי של ארץ היעד.
תחומי פעולה:
גיבוש קבוצות נשים המיועדות למסע. מדינת היעד הראשונה: הודו. סדנאות העשרה וגיבוש חווייתיים כהכנה לקראת המסע. המסעות ילוו ע"י מדריכים המתמחים בארץ היעד ומומחים מתחומים שונים: סופרים, מוסיקאים, רקדניות, אנשי תקשורת, אופנה. המסעות יכללו מפגשים והעשרה עם אנשי רוח ואמנים מקומיים. סדנאות המשך של קבוצות שהתגבשו במהלך הטיולים.
מטיילות מספרות על טיולי "מסע נשי"
"טיבו של טיול מאורגן נמדד לפי הרבה מדדים. אין ספק שמבחינת ההדרכה והליווי הוא מקבל ציון 100. אני בטוחה שאחזור ואסע איתכן גם בעתיד.חזקו ואמצו!! בתודות רבות, אירית- יולי 2005".
"המסלול נפלא! טעימה נפלאה של הודו, מפגש מרתק וייחודי עם בנות לאדאק. ההדרכה- הכי טוב שיש,מקצועית בהמון סובלנות,נחמדות תוך תשומת לב לכל אחת מהקבוצה. הליווי של "בנות מסע נשי" תרם לתחושת השייכות ולגיבוש ייחודי של נשים, ניבה, יולי 2005 ".
"מבחינת הארגון - 10! יש לציין לטובה את רמת המלונות המעולים,זה היה סוג של נחמה לחזור לבועת המלון האסטתי והנקי. יש לציין לטובה את הצ'ופרים החביבים שדאגו לחלק לנו...הפתעות קטנות של תשומת לב נעימה ,ממש תענוג. בזכות קשריכן המופלאים זכינו לבלות בממחיצת משפחה לאדאקית מקסימה,חבורת נשים בעלות מודעות ועוד פעילויות ייחודיות ומרגשות. חשוב,מעניין ומעניק ערך מוסף לטיול.נועה, יולי 2005 ".
"המון תודה על חוויה מקסימה ולא נשכחת.אני חושבת שזכינו לראות המון מקומות שמטייל רגיל אינו זוכה לעשות זאת. נורית, יולי 2005 ".
"הרעיון של לטייל עם נשים נפלא, התחלנו כיחידות וסיימנו כמשפחה. היה נהדר,הגעתי עד קצה גבול היכולת וגיליתי שגם שם אפשר עוד להמשיך....זה מה שרציתי. עידית, אוגוסט 2005".
"מעל לכל השאיר עלי רושם הביקור בחבל לאדאק: הנוף האנושי והמפגשים עם המקומיים שהיו בעיני מרתקים. והכי הכי בעיני היא המסגרת של קבוצת נשים מודרכות ע"י אשה נהדרת ונתמכות ע"י נהדרת נוספת שעשתה לנו את הודו יפה יותר והרבה יותר קלה לעיכול. אם עברנו את הודו נעבור כמעט כל דבר. לילי, אוגוסט 2005".
"הודו ללא ספק מטלטלת לטוב ולרע, אי אפשר להשאר אדישים כלפיה ואי אפשר להשאר אותו דבר אחריה. תודה למדריכה על היותה אנציקלופדיה מהלכת,אשר העשירה אותנו בידע רב,הובילה אותנו בהצלחה עם תדרוך מצויין לכל אורך הדרך. תודה לליווי מטעם מסע נשי על היד המלטפת,האוזן הקשבת ועל כך שהיא חלק מהקמת המסע הנשי. אילולא היא וחברותיה - לא היה לנו המזל לחוות חוויה זו. תודה,תודה,תודה .טל, אוגוסט 2005".
"שום שיחה וסרט אינם שווים למראה עיניים,משמע אוזניים...והריח. נהניתי מאד! " חנה, אוגוסט 2005.
"הודו- צבעים בוהקים המנקרים את העין בססגוניותם וממול העניים הלבושים בגדים כהים(גם מלכלוך) ואת כל זה לחוות במסגרת קבוצת נשים מקסימות. עוד לא תם הטיול, אבל כבר עכשיו התחושה היא שזכיתי". רחל, אוגוסט 2005.
"רותה וריקי יקרות,
רציתי להודות על חויה מטלטלת שזכיתי לעבור ולא מעט בזכותכן. חסרות המילים לתאר את שעבר/עובר עלי. רותה, אני מרגישה כמו שיכורה, כמו בספינה בלב ים, זה לתמיד? פתאום לא מרגישה בבית, הכל עובר לידי למרות שהפעלתי אתמול 8 מכונות כביסה וגיהצתי ערימות של בגדים, ואפילו הכנתי ארוחת צהריים לילדים. הודו חסרה לי מאד. ריקי, לא התוודעתי אלייך מספיק, אבל רותה היא נכס למסע נשי, כל כך "הודית" בחשיבה, ברוגע, בשקט ובשלווה, בהתנהגות. מאחלת לכן הצלחה, אל תפחדו כלל, אתן שליחות של האל ברעיון גם אם אתן מרוויחות מזה, זה מגיע לכן.
באהבה רבה ובתודה ענקית,
שמיטנקה מרב - מרץ 2006".
לכל בנות מסע נשי,
"כשאגיע לשדה התעופה בדלהי בעוד שבוע יעצרו אותי על מטען חורג, 10 חברות יקרות למסע מרתק. 10 אלילות, ככה זה בהודו. יצאתי ל"מסע נשי" כדי לחוות ואולי להכיר את הודו שכל כך הרבה נכתב עליה ואולי בדרך יתמזל מזלי ואוכל לראות מרחוק דברים שמקרוב לא רואים אותם. אין ספק שהבנתי שהודו מדהימה, מקסימה וכה שונה בעת ובעונה אחת. אבל קיבלתי בהודו מתנה לא צפויה שלא נכללה במפרט הדרישות שלי מהטיול, אתכן. מחבקות, חמות, מזדהות, תומכות ומבינות. גדלתי במסע הזה ב- 10 מידות. מילה קטנה לגבר שביננו, מוטי אפשטיין המדריך - תודה! זה היה שיעור מאלף (והכוונה לא רק לסיפורי המקדשים). אני מאחלת לכולנו שלא יגמר לנו המסע אף פעם ונותנת לכל אחת מכן חיבוק גדול, חם ודביק. כן, מיסטר מוטי גם לך.
ממני....."
|
נכתב על ידי
Feminine-admirer
,
28/8/2007 16:04
בקטגוריות טיולים, מסעות, הודו, אנרגיה נשית, אנרגיות, בנות, העצמה נשית, זרימה, חו"ל, חופש, חופשה, חוויות, לב פתוח, מדיטציות, נשיות, נשים, נקביות, עוצמה נקבית, עוצמה נשית, עבודה רוחנית, עבודה אנרגטית, רוחניות
הצג תגובות
הוסף תגובה
הוסף הפניה
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
|
פינוק לנשים!
מפנטזות על טיול לאיי יוון? חולמות על מציאת הכוח הנשי שבכן? יש לכן הזדמנות לשלב את שני הדברים יקירותיי:
The Way of Woman20/04/2007 - 24/04/2007
מרכז Tao's שבאי פארוס, יוון, מארח את Deva Ambu (מפונה, הודו) לסדנת The Way of Woman שתיערך בתאריכים 20-24/4. הסדנה מוליכה את המשתתפות בה בתהליך אינטימי ועמוק של גילוי וקבלה עצמיים, כשהיא עוברת דרך ההתניה של "הצורך להיות נאהבת" לעבר מציאת הכח הנשי האמיתי - מקבל, רך ופתוח, ועם זאת עצמאי ונטול מאבק, והלאה - מעבר לאישה, מעבר לגבר, אל הבודהא שבפנים.
הסדנה תחל ביום שישי (20/4) אחה"צ ותסתיים ביום שלישי (24/4) בערב, והיא כוללת סדר יום מלא, כמו גם ארוחת בוקר וארוחת צהריים יומיות.
מרכז Tao's שוכן על גבעה קטנה, המשקיפה אל ים ושמיים כחולים מכל צדדיה, באווירת השלווה והשקט של אי יווני. במרכז מתקיימות פעילויות שוטפות וסדנאות מגוונות, כמו גם מסעדה ובר-קפה המשרתים את אורחי המרכז ומשמשים כנקודת מפגש זורבאית לאנשים שמחים מרחבי העולם.
Deva Ambu היא תלמידתו של אושו, והיא חיה ומלמדת במולטיברסיטי שבפונה מזה 30 שנה. דרכה הרוחנית שלובה לבלי הפרד בהתפתחותה כאישה, והטאו – הרך, העגול, הזורם – הוא המאפיין המרכזי של עבודתה. לפרטים נוספים והרשמה לסדנאות, נא צרו איתנו קשר: מייל: [email protected]
| |
|