
חד וחלק
עם כל הכאב שבדבר, הדרך לביקיני החדש עוברת בדרך כלל דרך סכין הגילוח של החבר, הקוסמטיקאית או המחט החשמלית. אז איך תצטיידי גם את בזוג רגליים מבהיקות במיוחד?
לירן דנש
הימים החמים של אוגוסט הם עיתוי מצויין לברר כיצד אתם בוחרים, ובעיקר בוחרות, להסיר שערות מרגליכן וכמה זמן וכסף אתם מוכנים להשקיע כדי להיפרד מהשיער המיותר?
בסקר שערך המותג VEET נמצא כי 92% מהנשים הבוגרות ו-81.3% מבנות הנוער מסירות שיער בצורה קבועה. 21.4% מהן מסירות שיער כהיערכות לעונת הקיץ, 35.7% לפני בילוי בים, 51.8% מסירות שיער לרגל אירוע או מסיבה. 95.4% מהנשאלות מסירות שיער פעם בחודש מהפנים, 77.3% מהרגליים ו-68.3% מקו הבקיני. עוד עולה מהנתונים, כי 34.1% מהנשים מסירות את השיער לכל אורך, 28.5% מסירות רק מהברך למטה.
47.7% מהנשים מורידות שיער באמצעות סכין גילוח, 18.3% מסירות שיער באמצעות מסיר שיער חשמלי, 16.1% באמצעות שעווה ורק 3.1% באמצעות קרם. 9% מהנשאלות מסירות שיער אצל הקוסמטיקאית ו-2.6% במכון להסרת שיער בלייזר.
אז כמה, בפועל, עולה לנו להיפטר משיער הגוף המיותר לקראת עונת הקיץ? מבדיקה כללית שערכנו עולה כי לרוב הסרת השיער הביתית בסכין גילוח או בשעווה היא הזולה ביותר, ועולה בין 40 שקל בממוצע למשתמשות בסכיני גילוח ובקרמים להסרת שיער ל-50 שקל למשתמשות בשעווה ובמוצרים הנלוויים לה כפעמיים בחודש.
טיפול בשעווה אצל הקוסמטיקאית הוא קצת יותר יקר - אך גם לרוב מקצועי יותר, והוא עשוי להגיע למחיר של כ-300 שקל בחודש. טיפול במכשיר האפילציה, שאמור בסופו של דבר לצמצם את גדילת שיער הגוף, עשוי לעלות לכם כמה מאות שקלים לחודש, תלוי בשטח הפנים ממנו מסירים את שיער הגוף.
אך יש גם אופציות נוספות: מכשיר חשמלי להסרת שיער הוא אומנם יקר יותר בעת הקנייה (כ-400 שקל בממוצע) אך הוא מספיק לכמה שנים, ובדרך כלל הורדת השיער בו מספיקה לכשלושה שבועות בממוצע.
הטיפולים היקרים ביותר הינם הטיפולים במכוני הלייזר שכמובן משתנים בין לקוח ללקוח, אך מבטיחים הסרת שיער לצמיתות. המכונים עימם שוחחנו לא הסכימו לנקוב במחיר הטיפול. באמריקן לייזר, וברשת נטרופיל ציינו כי הטיפול מתקיים אחת לחודשיים למשך שנה וחצי.
גילוח
הגילוח נחשב לרוב כדרך המהירה, הזולה והנעימה ביותר להסרת שיער: ללא כאבים, עם מינימום סיכונים וללא צורך בהכנות רבות מראש. על המדפים ניתו למצוא סכיני גילוח מסוגים שונים המיועדים לגילוח נשי ומצוידים בפטנטים שונים, ומוצרי ג'ל להרגעת העור לאחר הגילוח המכילים חומרי לחות וריכוך. מרבית המחירים של סכיני הגילוח החד פעמיים או סכינים עם להבים חד פעמיות נעים בין 20 שקל ל-50 שקל לכ-5 סכינים בממוצע, שמספיקים לכחודש ימים. מחירי ג'ל גילוח נעים בין 15 ל-20שקל.
בין המוצרים: ג'ילט "בלו אקסל" - 2 יחידות של סכין גילוח חד פעמית ב-16.90 שקל, מכשיר "ונוס" לנשים ב-49 שקל וג'יל גילוח "סאטן" לנשים ב-19.90 שקל.
ובכל זאת, יש לשיטת הגילוח חסרונות, אשר גורמים לחלק מהנשים להימנע מהן: השערה צומחת שוב תוך מספר ימים, כך שיש צורך לעסוק בגילוח באופן די שוטף. השערה הגדלה עתה היא קשה ועבה יותר, תופעה העלולה לעיתים לגרום לגירודים ולצמיחת שערות בעלות ראש מחודד, אשר עלולות לחדור את מעטפת זקיק השערה ולצמוח לתוך הרקמה העוטפת את הזקיק, ובכך לגרום לפצעונים.
מג'ילט נמסר, כי תדירות החלפת סכין שונה מאוד בין המשתמשות בהתאם להרגלי הסרת שיער ולקצב צמיחת השיער. סכין גילוח עדין יותר יספיק ליותר גילוחים מאשר סכין גילוח חד פעמי. בשנים האחרונות חלה התקדמות בסכיני הגילוח והם מתאימים יותר למבנה הגוף, ראש הסכין נע על ציר ומתאים יותר לתנועות ולאיזורי הגילוח.
קרם להסרת שיער
קרמים להורדת שיער מגיעים בתצורת תחליב, קרם, קצף או ג'ל. התכשירים ממיסים את השערה תוך דקות ויתרונם על פני הגילוח טמון בכך שהם גורמים לשיערה לגדול בראש מעוגל, ולכן קיים סיכוי קטן מאוד שהשערה תחדור את מעטפת הזקיק ותצמח בתוך העור. החסרונות דומים לחסרונות הגילוח: השיער גדל מהר והופך קשה יותר, ובנוסף לכך חלק מהנשים עלולות לפתח רגישות לאחד החומרים המצויים בתכשיר.
מחירם של מרבית המוצרים בשוק נע בין 20 שקל ל-30 שקל, והם מספיקים ל-4-3 הורדות שיער בחודש.
בין המוצרים: קרם מבושמים מסדרת "אורנה "19במחיר 21.90 שקל וקרם המכיל אלו-ורה ושמן תינוקות ב-22.90 שקל. חברת קרליין הוציאה גם היא קרם מבושם בשם "דפיקר" המיועד להסרת השיער ברגליים בלבד ומכיל ויטמינים ולחות ב-22.15 שקל.
שעווה
השעווה תולשת את השערה ישירות מהזקיק שלה ומשאירה את העור חלק לזמן רב יותר. בנוסף לכך, שימוש לאורך זמן בשעווה מסייע לדילול קבוע בצמיחת השיער חסרונות השיטה טמונים בשני מישורים. הראשון והברור יותר - הכאב, שלחלק מהנשים לא קל להתמודד עמו. החסרון השני הוא בכך שלצורך תלישה יעילה של השיער בשעווה עלינו לגדל אותו קודם לפעולת המריטה.
על המדפים תמצאו מגוון סוגים של שעוות, חמות וקרות, לשימוש בדרכים שונות, כאשר בשנים האחרונות מרבית המוצרים מבוססים יותר ויותר על חומרים טבעיים כגון דבש ופרופוליס וכן משווקים יותר ויותר מוצרים להרגעת העור ולמניעת אדמומית וגירויים לאחר הסרת השיער. בין המוצרים שתוכלו למצוא על המדף: שעוות דבש והתפוח לחימום במיקרוגל במחיר 22.99 שקל, רצועות שעווה מוכנות המכילות שעווה, אלוורה ומנטה במחיר 24 שקל ל-12 רצועות, שעווה למיקרו המכילה אלוורה או דבש ופרופוליס ב-21 שקל ושעוה קרה בקופסת פח ב-18 שקל.
מחיר המוצרים נע לרוב בין כ-18 שקל ועד כ-40 שקל בממוצע לאריזות המספיקות לכ-8 הסרות שיער בממוצע. לכך יש להוסיף רצועות בד המגיעות עם מקלונים נלווים לשימוש בשעווה שמחירן הוא עד 10 שקלים.
נשים רבות כאמור מעדיפות להגיע לביקור אחת לשבועיים שלושה אצל הקוסמטיקאיות ברחבי הארץ, בכדי שהן יסירו את שיערן בשעווה באופן מקצועי יותר. המחיר ביקור זה נע לרוב בין 120-90 שקל להסרת שיער משתי הרגליים במלואן או כ-70-40 שקל להורדת שיער עד הברך. הורדת שיער מהמפשעות ומבתי השחי עולה בדרך כלל בין 50-25 שקל לביקור.
מכשירים אלקטרוניים
האופציה הכואבת והיקרה ביותר להסרת שיער באופן פרטי היא מריטה בעזרת מכשירים אלקטרוניים המתבצעת על ידי דסקיות אשר תופסות את השערה ומושכות אותה החוצה. רוב המכשירים מגיעים עם מספר ראשים המתאימים לאזורים שונים בגוף, וחלקם אף כוללים ראשי עיסוי אשר מעסים את העור בזמן המריטה, להקטנת הכאב.
יתרונות השיטה טמונים בכך שמריטת השיער מהשורש, כמו בשעווה, מאפשרת עור חלק למשך יותר זמן, ושימוש קבוע אף גורם לדילול בצמיחה. לעומת השעווה, זוהי שיטה אסתטית, קלה ונקייה יותר, והכי חשוב - ניתן למרוט את השערות גם כשהן קצרות מאוד, ואין צורך לחכות לגדילת השיער. החסרונות הם בכך שגם המריטה עם מכשיר אלקטרוני כואבת במידה, וגם מחירו ההתחלתי של המכשיר לא זול, על אף שהוא מתאזן למול מספר הפעמים המשתמשים בו, לדוגמא למול ביקור אצל הקוסמטיקאית.
מרבית המכשירים האלקטרוניים הביתיים כדוגמאת פיליפיס או רמינגטון להסרת שיערחשמלית עולים בממוצע בין 500-400 שקל, והם מחזיקים מעמד לכמה שנים, ובתנאי שישמרו על ניקיונם ויחליפו את הלהבים שלהם.

