כינוי:
Bercko21 בן: 44
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
דצמבר 2008
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | |
הבלוג חבר בטבעות: | 12/2008
עבודה ופטריות היה לי יום ממש מעפן אתמול בעבודה. יש לי בוס קצת דביל, ולפעמים הוא מחליט להוציא את כל הזעם שלו על משהו מטופש לחלוטין. במילים אחרות, לא ידעתי שבכינויים ברשת, זה נורא, נורא, אבל ממש נורא,משנה עם זה השם הפרטי ואות משם המשפחה, או להפך... לא הבנתי בכלל מה הוא רוצה ממני, מה שלא עזר לא להרגע... ברגעים כאלו הייתי שמח פשוט לתת לו איזה סטירה מצלצלת שיחזור למציאות. הוא הרוויח אחת ביושר! :) מרגיז.
אחרי היום הלא נחמד הזה, בן דוד שלי שבוא שף במקצועו קפץ לבקר, והכנו ביחד ריזוטו פטריות, משהו מדהים, פשוט כך! בקיצור, מכיוון שזה היה ממש טעים (ונשאר לי עוד מלא במקרר!) אני אנסה לשחזר פה את המתכון! כי אנחנו לא ממש עובדים עם כאלו! הרבה יותר כיף לזרום עם הבישול ולא להצמד למתכון, מה שגם למקרה של פאשלות, הוא יודע לתקן :)
זה המתכון כמו שאנחנו עשינו, הכל פה ניתן לשינוי ופתוח לפרשנות לפי טעמכם האישי :)
ריזוטו אה-לה-סבבה פטריות:
* לקחנו 4 סוגי פטריות: חבילת שפניון, בערך חבילת פורטבלו קטנות, חבילת פטריות יער, וקצת פורצ'יני יבש. * בצל גדול * שום * שמן זית * עוף (אנחנו השתמשנו בחזה, כי זה מה שהיה, אבל פרגיות יעשו את העבודה יותר טוב. אפשר גם לא לשים בכלל, רחוק שנות אור מלהיות קריטי). * אורז (אורז לריזוטו, ארבוריו או מהאחרים שאת שמם שכחתי כרגע, אבל בכל מקרה, לא להשתמש באורז הרגיל). * גבינות... לנו היה קצת גבינה הולנדית איכותית, פרמזן וקצת גבינת עיזים. * נראה לי שזהו... תבילינים, מלח פלפל וכאלה אני מקווה שברור מאליו.
ההכנה!
* דבר ראשון, לשים את הפטריות פורציני היבשות בקערת מים חמים, שיתחילו להרכך. * קוצצים את כל הפטריות לגודל ביסים, בפטריות היער, מוציאים את הגזע הקשה, אבל לא לזרוק... עדיין... * בשלב הזה קוצצים כבר את כל השאר (כל השאר = בצל).
קחו את קערת המים והפורציני, שימו בסיר, תוסיפו מים שתהיה כמות נוזלים יפה, להוסיף את הגזעים של פטריות היער ולשים על אש נמוכה, שישאר חם. עם הנוזל הזה נכין את
הריזוטו. * מחממים שמן וחמאה בסיר, ולפני שהחמאה מתחילה להשרף זורקים את הבצל. אחרי שהבצל כבר הוציא נוזלים, זורקים את האורז, ונותנים לו טיגון, עד שהוא נהפך ללבן כזה. * מוסיפים את הפטריות, מערבבים כל הזמן * בשלב הזה מוסיפים את העוף שחתכנו לקוביות לסיר, וממשיכים לערבב... ולערבב... ולערבב.... וכן הלאה...
אחרי שהפטריות הוציאו את כל הנוזלים שלהם, והתצטממו לבערך רבע מהגודל המקורי, עכשיו מתחיל השלב המעניין (או המשעמם...) באמת!
*מוסיפים לריזוטו כוס יין לבן, וממשיכים לערבב עד שהכל נספג, מרגישים שנהיה יותר קשה לערבב וגם האורז לפי הערבוב רואים שהוא פחות "מרקי", ומוסיפים כוס מהציר
פטריות בסיר המחומם עם הפורציני. * את הגזעים של פטריות היער צריך להוציא, לא אוכלים אותם. את פטריות הפורציני נוסיף לאט לאט עם הנוזל.
וככה ממשיכים... מוסיפים כוס נוזל, מערבבים עד שנספג, וחוזר חלילה, עד שמוכן. איך יודעים מתי זה מוכן? טועמים! אם האורז קשה ולא נעים לאכילה, ממשיכים לערבב ולהוסיף נוזלים. אם האורז רך ואכיל (לדייקנים, טיפה יותר רך מאל-דנטה), זה מוכן. זה לוקח בערך 20-30 דקות להכין את האורז. ממשיכים קצת לערבב עם הנוזלים יספגו קלות, וממשיכים לשלב הבא.
השלב הבא:
תוך כדי ערבוב (כמובן), מוסיפים קצת חלב, ממשיכים לערבב ומתחילים עם הגבינות. מוסיפים סוג גבינה, מערבבים עד שהיא נמסה לתוך התבשיל ואז שמים את השניה , וכן הלאה.
בשלב הזה הריזוטו כבר מוכן, עכשיו רק צריך את הטאצ' האחרון, לוקחים חתיכת חמאה מכובדת, זורקים לתוך הסיר, מערבבים עד שמתמוססת, ווואלה! מוכן!
זה יוצא מ-ד-ה-י-ם! למי שיש שמן כמהין, הסתדרתם, רק להוסיף קצת בסוף :)
יש כל מיני דברים קטנים שלא רשמתי, מלח פלפל וכאלה, אבל זה באמת לא בעיה. אם זו כן, אז תשאלו :)
בתאבון לכולם.
| |
|