
על ריבוי מקרי הגירושין בשנים האחרונות בגיל מתקדם, וביוזמת נשים, אומר המומחה לדיני אישות עו"ד בני דון-יחיא, כי "השינוי הדרסטי במעמד האשה גורם להן להפסיק לעצום עיניים כפי שנהגו אמותיהן. הנשים כיום משכילות יותר, הן מוצאות ענין מחוץ לבית במסגרות שונות, מעמדן הכלכלי השתפר והן חוששות פחות שלא יסתדרו ביום שאחרי".
סיבה נוספת לכך שנשים מרבות ליזום גירושין, גם בגיל מבוגר, תולה עו"ד דון-יחיא במציאות: נשים רואות עוד ועוד גרושות מסביבן, בשכונת המגורים ובעבודה, ואלה מספרות כי חייהן השתפרו לאחר הפרידה. "נוצרת התסמונת הידועה של תופעה המזינה את עצמה", מסביר עו"ד דון-יחיא.
"המעניין הוא", מעלה עו"ד דון-יחיא היבט נוסף, "שהעולם ממשיך להתנהג כמו בתיבת נוח: זוגות זוגות. לדעתי המצב האנושי הזה בן אלפי שנים לא ישתנה, אלא שהתיבה מיטלטלת כיום על מים סוערים מתמיד ויותר ויותר נוסעים יקפצו מתיבה לתיבה ומאהבה לאהבה. ובימינו יותר מבעבר אפשר לטעום שוב את טעם ההתרגשות והאהבה גם כשיש נכדים".
על ריבוי מקרי הגירושין בשנים האחרונות בגיל מתקדם, וביוזמת נשים, אומר המומחה לדיני אישות עו"ד בני דון-יחיא, כי "השינוי הדרסטי במעמד האשה גורם להן להפסיק לעצום עיניים כפי שנהגו אמותיהן. הנשים כיום משכילות יותר, הן מוצאות ענין מחוץ לבית במסגרות שונות, מעמדן הכלכלי השתפר והן חוששות פחות שלא יסתדרו ביום שאחרי". סיבה נוספת לכך שנשים מרבות ליזום גירושין, גם בגיל מבוגר, תולה עו"ד דון-יחיא במציאות: נשים רואות עוד ועוד גרושות מסביבן, בשכונת המגורים ובעבודה, ואלה מספרות כי חייהן השתפרו לאחר הפרידה. "נוצרת התסמונת הידועה של תופעה המזינה את עצמה", מסביר עו"ד דון-יחיא.
"המעניין הוא", מעלה עו"ד בני דון יחיא היבט נוסף, "שהעולם ממשיך להתנהג כמו בתיבת נוח: זוגות זוגות. לדעתי המצב האנושי הזה בן אלפי שנים לא ישתנה, אלא שהתיבה מיטלטלת כיום על מים סוערים מתמיד ויותר ויותר נוסעים יקפצו מתיבה לתיבה ומאהבה לאהבה. ובימינו יותר מבעבר אפשר לטעום שוב את טעם ההתרגשות והאהבה גם כשיש נכדים".