לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

עוד לא נשוי


מחפש בת-זוג מלאה ומאוד נשית למטרה רצינית בלבד (עוד על הנושא במאמרים שבצד ימין מתחת לכותרת "מומלץ לקרא"). בגלישה מסלולרי נא לבחור בגירסה הלא-סלולרית(!) כדי לראות הבלוג נכון. הדוא"ל שלי לפניות: [email protected]


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2025

חם לכם/ן?


פתחתי גם בלוג מראה/גיבוי (עדיין בבניה...) כאן: https://odlonasuy.blogspot.com

 

שורה תחתונה, נכון לרגע זה: עדיין 0 (אפס) פניות (תזכורת: האימייל שלי: [email protected]).


לא מצאתי נושא מעניין יותר לכתוב עליו (החום משפיע עליי?) אז אכתוב קצת על התחממות הגלובלית.

א. יש כאלה שמתכחשים למה שרוב המדענים מעריכים שנכון. זה לא חדש, יש כאלה שלא מקבלים את תורת האבולוציה (אגב, היא לא צריכה לסתור את סיפור הבריאה או את קיום בורא, אבל זה לא נושא הפוסט, אז אשתדל להתמקד בו) ויש כאלה שחושבים שהעולם שטוח... אז יש.
כל עוד זה אנשים פרטיים ולא מקבלי החלטות ברמה העולמית, זה לא קריטי. ברגע שזה "Drill baby drill" זה כבר לא קוריוז, אולי זו "קריזה"?

ב. ילודה וצמיחה כלכלית. "ילדים זה שמחה". כרווק ללא ילדים אני מהווה דוגמה חיובית בהקשר הזה... אבל אצלי זה לא מרצון, אני רוצה ילדים משלי אבל אסתפק בשניים. אין לי עניין "להציף" את הייקום בגנים שלי (רמז: איכות מול כמות?). חברה בה זוגות מולידים יותר מ2.1 ילדים לאישה, מגדילה את אוכלוסייתה (בהינתן מצב הרפואה, המזון, תוחלת החיים הנוכחית וכיו"ב). עוד (הרבה) ילדים זה עוד מכוניות, עוד טיסות, עוד תעשייה וכן... אני מקווה שהבנתם/ן לבד, עוד אפקט החממה והתחממות גלובלית. גם כדאי כנראה "להיגמל" ממושג ה"צמיחה הכלכלית" שכלכלנים (ולא רק הם) כ"כ אוהבים. כי התעשייה תורמת תרומה נכבדה לתהליך המזיק הנ"ל.
מה אפשר לעשות? בעניין הילודה: אפשר לתת תמריצים כספיים חיוביים למי שמסתפק בעד 2 ילדים למשפחה ותמריץ שלילי כנ"ל (בוודאי לא קצבאות ילדים) למי שהחליט לעשות יותר. בעניין הצמיחה: כנראה שצריך לחשוב על מודלים כלכליים חדשים. אני לא מספיק מבין בנושא כדי להציע רעיונות מספיק מבוססים.

ג. פרסים (בסכומים משמעותיים) לפותרי הבעיות: במקום רק להגביל את פליטות המזהמים ע"י מדינות (והסכמים לכך) שזה דבר מבורך כשלעצמו, אני הייתי יוצר קרן בין-לאומית שתיתן פרסים משמעותיים (מיליוני דולרים, או כל מה שיוחלט שצריך ומתאים) למי (יחידים/חברות) שיפתח טכנולוגיות יעילות למשל לנטרול גזי חממה, או כל טכנולוגיה "ירוקה" שיש לה השפעה משמעותית בעצירת תהליך ההתחממות הגלובלית.

ד. אגב, מזגנים הם לא הפתרון, הם רק מגבירים הבעיה (צריכת אנרגיה (ייתכן שלא ירוקה) וחימום הסביבה (מדחס)). גם כאן כמו בסעיף ג' לעיל ייתכן שצריך לפתח טכנולוגית מזגנים חדשה. אפשר, כמו בכל דבר בימינו... להיעזר בAI (רק למען הסר ספק, את הפוסט הזה (כמו את 99.99% מהפוסטים כאן) כתבתי בעצמי... כשאשלב, אם אשלב, AI בכתיבה, אשתדל לכתוב זאת).
 


כאמור זה תיאור כללי (כלומר יש 'דרגות חופש' לטעם שלי ואין מודל אחד ויחיד) של מה שאני מחפש חיצונית בבת-זוג ומה מושך אותי. אני תמיד מדגיש שאני מחפש מישהי אך ורק למטרה רצינית (אז... אני חוזר על זה שוב). על הצדדים האחרים (שלא פחות חשובים) של מה שאני מחפש בבת-זוג כתבתי בקישור *הזה* . עלי כתבתי בקישור *הזה*  (שני הנ"ל מקושרים כאן בבלוג ברשימות מצד ימין). האי-מייל שלי (לבחורות מתאימות, או מי מטעמן) לפניות הוא [email protected].

 

 

לילה טוב ושקט לכם/ן קוראי וקוראותי החביבים והחביבות.

נכתב על ידי , 11/8/2025 22:42   בקטגוריות טכנולוגיה, אהבה ויחסים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי: 

בן: 63




הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , דייטינג
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לעוד לא נשוי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על עוד לא נשוי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)