אני רחלי ואני השותפה החדשה בבלוג. אל הצמחונות נחשפתי דווקא מטעמי דיאטה
ואחרי שחקרתי קצת האת הנושא הבנתי גם את האידיאולוגיה שבענין.
אז בתר פוסט ראשון שלי בבלוג החלטתי להסביר לכם על צימחונות מנקודת הראיה שלי,
בלי כתבות, בלי עובדות, בלי מאמרים. התמונה מתוך העיינים שלי בלבד.
בד"כ המון אנשים חושבים שללא בשר יחסרו לנו חומרים (בעיקר ההורים שלנו).
אמא שלי למשל נסתה להחזיר אותי ל"דרך הישר" ע''י איו בכך ש"ינשור לי השער".
בהתחלה ניבהלתי וחזרתי לאכול כרגיל, אחרי תקופה מסוימת הפסקתי באופן טבעי שוב לאכול בשר
ומאז אני צמחונית מאושר והשער שלי, להפתעתי נשאר על הראש (;
אחרי חקירה יותר מעמיקה של הנושא גיליתי שאפילו ההפך הוא הנכון.
ככול שאנו אוכלים כמות גדולה של מזון מין החיי (חלב, ביצים ובשר כמובן) אנחנו מזיקים יותר לגוף שלנו.
איך זה?
בכל גבינה, ביצה ובשר כמה "רזים" ו"בריאים" שיהיו יש סוג מסוים של שומן שמזיק לגוף, סותם את העורקים,
מקשה עלינו להיות פעילים ויעילים במשך היום וכמובן גורם גם להשמנת יתר.
לשומן הזה קוראים שומן טראנס.
שומן טראס בניגוד לשומן רווי הוא אחד הגורמים שהכי מזיקים לגוף שלנו ורוגם לנו להיות פחות בריאים.
כמו כן, הוא גם נמצא בחמאה, עוגות ומאפים, מעדני חלב (גם דיאטיים) ובעוד המון מזונות אחרים.
חוץ משמון טראנס ישנו סוג אחר של שומן שהוזכר לעמלה, שומן רווי שנקרא גם "שומן טוב" והוא חיוני ביותר לגוף שלנו.
שומן רבוי מופק בעיקר ממזונות צימחיים. למשל מקור מצויין לשומן רבוי ובריא הוא אבוקדו.
(כמו כן גם באגוזים, שקדים וכו...)
אחרי שהבהרנו את הדברים עולה השאלה איך עושים את המעבר?
אני מודעת לעובדה שלא כל האחר יכול לוותר על כמות גדולה כ''כ של אוכל מין החיי שתופס הרבה בתוך התפריט היומי
אבל יש מגוון דרכים להמנע ממנו. למשל:
*מעדן חלב של אחר הצהריים אפשר להמיר בפרי או אפילו סלט פירות.
*את הבשר של ארוחת הצהריים אפשר להמיר בשניצל תירס, בטטה, ברוקולי שהם מאוד טעימים ואהובים אפילו יותר מסתם קציצת בשר.
*אפשר לאכול בתוך הכריך של בית הספר ממרח אבוקדו, סלט כרוב (הסגול הזה) ואפילו ללביא קופסה עם סלט ירקות או פירות מהבית.
*במקום לשתות שוקו בבתי קפה (שאגב מכיל המון סוכר לבן ושומן טראנס אפשר לשתות שייקים על בסיס מיים
ומיצים טיבעיים שהם הרבה יותר טעימים ומרעננים מסתם שוקו.
*גלידות שמנת וחלב משמינות אפשר להמיר בקלות לגלידות פרווה עם סוכר פרי בלבד (ויש כיום בשוק שפע של טעמים וזה גם פחות משמין).
לסיכום, אחרי הרצאה וחפירה ארוכה מאוד שלי (כן, אני מודעת). אפשר להבין שהצימחונות לא משתלמת רק לחיות, אלא גם לכם.
כשאתם אומרים לאמא "לא" על השניצלים\קציצות היא כ''כ טרחה להכין אתם בעצם עושים טוב גם לעצמכם ויוצאים מורווחים ובריאים יותר.
עד הפוסט הבא,
רחלי.