לבקשתה של mis. pain הנה המתכונים של הרטבים לפסטות...
ועוד מתכון של עוגת גזר.
שמנת עם פטריות
2 חבילות של פטריות שפמניון (הפעם לא היו בסופר לכבוד שבועות אנשים חגגו אז קניתי אחד שמפניון ואחד פטריות יער)
1 בצל.
שמנת לבישול (אפשר את ה-32% אבל אני "חוסכת" ומשתמשת ב-10%)
מעט יין לבן יבש.
מלח
פלפל שחור (או לבן)
קצת אגוז מוסקט.
חותכים את הבצל לקוביות קטנות. מאדים עם מעט שמן זית (או חמאה...)
מוסיפים את הפטריות ומבשלים אותן.
מוסיפים את כל התבלינים.
(כאן אפשר להפסיק ולאכול את זה כסלט פטריות מבושל נורא טעים.)
אחר-כך מוסיפים שמנת ונותנים לזה להתבשל על אש קטנה איזה רבע שעה...
שמים על פסטה מוסיפה גבינת פרמיזאן..
וכמו שאורי אומר ...
יאמי אין דה טאמי...(yummy in the tummy)
רוטב דג סלמון. (המתכון של ריקי גיסתי)
מאד דומה לפטריות...
אופים בתנור דג סלמון (טרוד קונים בסופר יש בכל מיני גדלים)
(משרים את הדג לימון ומלח עד שמפשיר שמים בתבנית ומוסיפים, רוטב סויה (מעט זה נורא מלוח) ויין לבן מלח פלפל ונועצים בדג שיני שום נותנים לו להאפות איזה 10 דקות או טיפה יותר)
עכשיו אפשר לאכול את הגד זה נורא טעים או להמשיך לרוטב.
נותנים לו להתקרר ומפוררים אותו
שוב..
קוצצים בצל ומטגנים במעט שמן (או חמאה)
מוסיפים את הדג ומוסיפים לבצל.
מוסיפים תבלינים (בדיוק אותם תבלינים כמו בפטריות)
וזהו...
טעים טעים... אפילו אבא של אורי אכל, עד ששמע שיש בזה דג סלמון (לפני ששמע דווקא אמר שטעים)
רוטב עגבניות
מטגנים בשמן זית 2-3 שיני ום ומוציאים אותן מהשמן (כך נשאר טעם של השום בשמן.... )
מוסיפים עגבניות מגורדות טריות (אפשר גם עגבניות מרוסקות מקופסא זה פחות טעים)
ונותנים לזה לבתבשל.
מוסיפים מלח וטיפטיפה סוכר (לשבור אתת החמיצות... ככה אמא שלי אומרת )
מוסיפים עלי בזיליקום טריים (שוב אפשר את הקפואים גם)
ונותנים להתבשל על אש קטנה איזה 20 דקות, עד שהרבה מן המיים מתאיידים.
זה הרוטב שכל הילדים אצלנו במשפחה מאד מאד אוהבים אצל אמא שלי כמעט תמיד יש כזה קפוא בפריזר למקרה של פלישה (שלנו הילדים עם המכדים..)
ועם כבר מתכונים אז גם מתכון של
עוגת הגזר
5 גזרים בינוניים לגרד הכי דק.
11/4 כוסות שמן
2 כוסות סוכר חום.
4 ביצים
2 כוסות קמח מלא.
2 כפיות קינמון.
2 כפיות אבקת אפיה.
1 כפית סודה לשתיה.
מערבבים את הכל יחד.. ולתנור. משהו כמו 40 דקות , העוגה צריכה להיות יבשה כשנועצים בה קיסם לטעמי זה מאד טעים ככה אבל, אני לא תמיד מקפיה על המלאים למניהם (לא תמיד יש בבית..)
זהו...
מתאים גם לשבועות וגם בכלל...
בתאבון לכם!!! ומי שינסה שיספר לי איך יצא.....