לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

באה לבקר. בלוג לביקורת טלוויזיה


לך תבין: אנשים לא מגיבים, אבל הקאונטר רץ כמו משוגע. כנראה שיש לו תוכניות

כינוי: 

מין: נקבה

Google:  rav.aruzit



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2012    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

3/2012

כמו סינדרלה, הולך בחצות




חצות בפריז, ב-VOD

 

אפשר לומר במידה רבה של ודאות, שכל מי שהיה פעם אחת בפריז, התאהב בה. ואם הוא לא התאהב, כנראה שמשהו משובש אצלו מבפנים. לא שחייבים להכריז עליה כעל העיר היפה בעולם (אם כי זה בהחלט נכון), אבל קשה להישאר אדישים כלפי הקסם שלה. כשאני שומעת שיר ישן בצרפתית, אני נהיית שלולית. כשאני רואה את הלובר או את גני לוקסמבורג, הלב מתרחב. לא משנה כמה פעמים כבר ביקרתי בעיר האורות, אני תמיד מוכנה לנצל עוד הזדמנות. גם אם היא קולנועית. ובעיקר אם היא של וודי אלן.

"חצות בפריז" הוא לכאורה עוד סרט על אמריקאים שמגיעים לבירת צרפת – וכאלה היו הרבה, לאחד מהם אפילו קראו בפירוש "אמריקאי בפריז" (סרט משנת 1951). היו גם כמה סדרות אמריקניות ששלחו את הגיבורות שלהן להתפנן על הסיין, כמו "סקס והעיר הגדולה" ו"אחת שיודעת". אז למה צריך עוד סרט? כי אצל וודי אלן זה תמיד יוצא אחרת.

יש הרבה זוויות שמהן אפשר להתייחס ל"חצות בפריז". נלך על שלוש:



לוקיישן לוקיישן לוקיישן. גיל ואינס (אואן ווילסון ורייצ'ל מקאדמס), זוג מאורס, מגיע עם ההורים שלה לפריז, כי אביה הוזמן לאיזה כנס, והחליט להביא איתו את כל המשפחה, כדי שיסבלו איתו ביחד – כן, כן, האבא ממש לא אוהב את פריז. הוא גם רפובליקני והחתן לעתיד דמוקרטי, והם לא מסתדרים.

האימא היא נודניקית אמיתית, מעמד גבוה מאוהב בעצמו. האמירה הכי בולטת שלה לאורך הסרט היא "מה שזול – זול". והיא לא מתכוונת למשהו שעולה 100 דולר. אצלה גם 1,000 דולר לכורסה זה זול. 20 אלף דולר זה כבר מחיר טוב. בקיצור, נודניקית. מדי פעם הזוג המאורס פוגש עוד זוג – הגבר, אקס שלה, נחוש להפגין את חוכמתו בכל רגע ורגע עד כדי התשה ומיאוס החיים.

בקיצור, הסרט ממחיש בצורה הטובה ביותר את האימרה "לא משנה איפה אתה נמצא, משנה עם מי אתה נמצא". וגיל האומלל נמצא רק עם אנשים שלא בא לו להיות איתם. אגב, ווילסון ממש מחקה פה את אלן. הוא הולבש כמוהו, הוא מדבר כמוהו, שפת הגוף דומה. ההבדל היחיד שהוא שכעת הגיבור הוא גבר-גבר שנראה טוב.



זמנך עבר. זווית שנייה שממנה צריך להתייחס לסרט עוסקת במימד התקופתי. לאנשים יש נטייה לחשוב שבעבר היה יותר טוב, אבל לשכוח שמישהו חי בעבר הזה שאליו הם עורגים, וכנראה גם הוא ערג לאיזשהו עבר אחר.

קחו למשל את גיל. הסופר בפוטנציה עורג על פריז של שנות ה-20, עדיף בגשם. לילה אחד, בחצות, הוא מוצא עצמו לבד וקצת שיכור, כאשר מכונית חולפת ברחוב, ויושביה מזמינים אותו למסיבה. בהתחלה הוא חושש, אחר כך הוא מצטרף. וכך מתחיל המסע שלו לאחור.

כל לילה בחצות הוא פוגש את אליליו, האנשים שקבעו את התרבות של תחילת המאה ה-20 - ארנסט המינגווי, קול פורטר, זלדה פיצ'גרלד, סלבדור דאלי (אדריאן ברודי) ואחרים. הוא מוקסם מכל משפט שלהם, שואב מהם השראה, ולמחרת בבוקר מתהלך כמו זומבי ברחובות פריז עם הארוסה המעופפת שאין לה מושג מכלום, כי איכשהו היא תמיד מוצאת מה לעשות בלילות.

תוך כדי המסיבה הלילית שמחזיקה אותו בחיים (כי כמו שאמרנו קודם, משפחתו לעתיד היא מוות רגשי בטוח), גיל מתוודע לבחורה מקסימה. אדריאנה (מריון קוטיאר) מכירה את כולם, סוערת ומסעירה את כולם, אבל עורגת על ימי הבל אפוק ("העידן היפה" בצרפתית), שהחלו בסוף המאה ה-19 והסתיימו אחרי מלחמת העולם הראשונה. בינתיים היא כאן, לוקחת את גיל לסלונים הספרותיים של פריז. בעצם וודי אלן מציע כאן חגיגה תרבותית, משתה אובססיבי אחד גדול לכבוד הסופרים האמריקאים הדגולים שחיו בפריז. ועם זאת הוא אומר: אני בטוח שגם להם הייתה אובססיה.



אורות מהבהבים. וישנה פריז. היא נוכחת מאוד בסצנה הראשונה שמורכבת כולה מצילומים של אתרים תיירותיים. היא מופיעה גם אחר כך, בקטן. למשל, במקום להציג את הלובר, השחוק עד אימה, אלן לוקח את גיבוריו למוזיאון רודן – מהמוזיאונים המקסימים שיצא לי להיות בהם. שם, המדריכה מספרת על פסל האדם החושב המפורסם, והאקס החכמולוג מתעקש לסתור את דבריה. את המדריכה – שתופיע שוב בהמשך הסרט - מגלמת קרלה ברוני (אשתו של נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי), וגם אם היא לא מפגינה משחק יוצא דופן בהחלט נעים לראות אותה: היא פשוט יפה.

סצנה נוספת שראויה לציון מתרחשת בארמון ורסאי – המקום שכל אחד שמגיע לפריז צריך לעלות על רכבת ולנסוע אליו. הארמון והגנים המפורסמים שבהם התגוררו מלכי צרפת (לואי ה-14, לואי ה-15, לואי ה-16 וגם מארי אנטואנט) מהווים רקע לסצנה שלטעמי מראה איך הצרפתים ידעו להתרכז בדברים החשובים ובעשייה ואילו האמריקנים עסוקים בברברת פסאודו-אינטלקטואלית.

***

שורה תחתונה: לא סתם הסרט היה מועמד השנה לאוסקר כסרט הטוב ביותר, ולא סתם וודי אלן זכה באוסקר על התסריט הטוב ביותר (הוא לא הגיע לקחת את הפרס, כמה אופייני לו. ואגב, עברו 25 שנה מאז זכייתו הקודמת באוסקר). "חצות בפריז" הוא חוויה מפעימה לאנשים שאוהבים ויודעים להתרגש גם מהדברים הקטנים, שיודעים לראות את היופי בחיים ובתרבות. לא חייבים לאהוב את פריז או את וודי אלן כדי ליהנות מהסרט, אבל ברגע ששני התנאים מתקיימים, ההנאה כפולה ומכופלת.

 

טריוויה: גיל ואינס מתאכסנים במלון בריסטול, המלון שבו וודי אלן עצמו התאכסן בזמן צילומי הסרט; בעוד שרייצ'ל מקאדמס ומריון קוטיאר היו הבחירות הראשונות של אלן לתפקידים שהן מגלמות, את התפקיד של גיל הוא נאלץ לשכתב אחרי הבחירה באואן ווילסון – השניים אפילו לא דיברו ולא נפגשו עד שווילסון הגיע לצרפת לצילומים; זה הסרט הראשון של וודי אלן שהכנסותיו עוברות את ה-100 מיליון דולר.

*



טריוויה 2: בפוסטר הרשמי של הסרט אואן ווילסון צועד על גדת הסיין, כשמאחוריו הציור Starry Night של ון גוך, על אף שהצייר אינו צרפתי ואינו שייך לתקופה שבה מתרחש הסרט, והציור בכלל תלוי ב-MOMA בניו יורק. ההסבר היחיד שמצאתי לבחירה הוא שהדמות של ווילסון "מוצאת את עצמה" רק בלילה.

 

חצות בפריז (Midnight in Paris), ארה"ב 2011. 94 דקות. במאי: וודי אלן. שחקנים: אואן ווילסון (גיל), רייצ'ל מקאדמס (אינס), מריון קוטיאר (אדריאנה), קרלה ברוני (מדריכה במוזיאון רודן), אדריאן ברודי (סלבדור דאלי), קייטי בייטס (הסוכנת הספרותית גרטרוד סטיין), גד אלמליח (בתפקיד קטן כשוטר)

 

ועוד תמונה אחת למחשבה:



נכתב על ידי , 27/3/2012 16:31  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אוגניה ב-28/3/2012 09:49
 



שיר החתונה? השיר של טיטאניק!


מה נשים רוצות, ראשון 22:55, ערוץ 2

 

מזמן לא ראיתי כל כך הרבה ערוץ 2, ולצערי הרב זה אכן מזיק למוח כמו שבן זוגי התריע בפניי. כבר שכחתי מה זה לתת לאנשים אחרים לרוקן לי את המוח, ולדחות את המקלחת בעוד חצי שעה. לא יודעת למה עשיתי את זה פעם, ומבינה למה אני לא עושה את זה עכשיו. הבל הבלים, ורק לעיתים נדירות זה אחרת. אתמול לצערי לא היה זמן נדיר שכשה. להפך: 25 דקות – כולל פרסומות - הוקדשו לתוכנית המפגרת והזולה ביותר ביקום. בטח אפילו למאפרת לא שילמו, אלא לקחו אותה בקרדיט.

בכל פעם אני חושבת שנמוך יותר אי אפשר יהיה לרדת, ואז בא איזה גאון ומוכיח לי שטעיתי. בכל פעם שאני אומרת לעצמי שיש דברים שמתאימים רק לערוצי נישה, בא הפריים טיים המסחרי ומראה לי אצבע משולשת. ואם מישהו ינסה להגיד שזה דווקא חביב – אז כן, בטח, אין ספק. עם ישראל ממש היה זקוק לתוכנית שבה אומרים שגברים מפגרים.

מה יש שם? 12 בנות - דווקא חמודות, אליהן אין לי טענות – שיושבות מול המצלמה ועונות על כל מיני שאלות שמראש לא מכוונות גבוה. שלא לומר, רדודות להפליא, ושום עלק-ציטוט של פרוסט לא יהפוך את זה לגבוה. וגם לא מוזיקת רקע של רד הוט צ'ילי פפרס (אנדר דה ברידג'). לתשומת לב היוצר והבמאי חגי לפיד: כבר עשית דברים יותר טובים בחיים שלך. בדקתי.

דוגמאות לשאלות ותשובות:

 

למה בנות שמות הרבה סמיילים באס.אמ.אסים?

"כי אנחנו חמודות".

 

האם סימסו לך פעם "ערה?"?

"כן, ותמיד הייתי ערה".

"לפחות שיכתבו משפט שלם: האם את ערה?"

 

מה יש לבנות נגד בנות?

"אני תמיד זוכה מקום שלישי אצלי בראש מתוך החמש הכי מושכות"

 

האם כבר בחרת שיר לחופה?

"ברור שאת השיר של הטיטאניק" (טוב, זה קאלט. אין ספק שאלה יהיו נישואים מאושרים)

"אני רוצה לחזור אל הימים הכי יפים שלי, הימים היחפים של בנימינה" (צדיקה)

 

תינשאי לי לאישה?

"הצחקת אותי" (עם תנועת כף יד ערסוותית)

"אנחנו מרגשות את עצמנו"

 

טוב, אותי הן לא ריגשו. כבר עדיף שידור חוזר מס' 10,001 של סיינפלד.

 

בקטנה: מישהו ראה את אברום בורג בפרסומת לשוקולד השחר? קצת הזוי, לא?

נכתב על ידי , 19/3/2012 00:06  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מריה קאסה ב-27/2/2018 19:16
 



זה הקול




 

 The Voice, שבת 21:00, ערוץ 2

 

הפעם הקודמת שהצצתי בתוכנית של The Voice היתה בשלב האודישנים. הקונספט היה נחמד, בחירת הזמרים שהופכים למנטורים הייתה מגוונת, אבל בסופו של דבר – עוד ריאליטי מוזיקה. מסביב התגלגל באזז דומה לזה שהיה ל"אח הגדול" בעונה הראשונה. התחילו להשמיע ביצועים בתוכניות הרדיו השונות. דיברו על מה שהולך בשידור החי. אפילו במדורי הרכילות מצאו במה להתעסק – אביב גפן ורמי קליינשטיין עוקצים אחד את השני לא רק בשידור. וכל זה לא נגע בי.

אתמול החלטתי בכל זאת לראות את התוכנית. לא את כולה, גדול עליי, אבל לפחות שעה - וזה די הרבה מהחיים. בוודאי לתוכנית כזו. הנה חמש מסקנות שעלו מהצפייה:

  1. השופטים יותר מעניינים מכל המתמודדים ביחד. הם אלה שעושים את התוכנית, בהערות שלהם ובעקיצות שלהם ובסרקזם של אביב.
  2. הבמה נראית מעולה, בכל שיר מחדש יש תחושה של ליטוש עד הסוף, הכי סטייל שיש. מי שעיצב את התפאורה והתאורה – שאפו.
  3. הסרטונים לפני שהמתמודדים עולים על הבמה – גועל נפש של תוכן שיווקי.
  4. לא מבינה מה כולם מתלהבים מיובל דיין. שמעתי ביצוע שלה בתוכנית הבוקר של טל ברמן ואביעד קיסוס, ושמעתי אותה אתמול, עם הביצוע ל"אייכה" של שולי רנד. ילדה בת 17 עם קול בסדר, שום דבר מיוחד. אפילו יש אי דיוקים פה ושם, כמו שאמרו השופטים (רמי ואביב, אם אני לא טועה). מה נסגר? למה כולם מהמרים עליה כאחת שלוקחת את הגמר?
  5. העניין הזה שכל שופט צריך להכריע בסוף מי מהחבורה שלו עף – גדול. נכון שבטוח שרמי קליינשטיין ושלומי שבת התכוננו לרגע הזה, ועשו סימולציות עם עצמם (הרי הם לא ידעו בין מי למי יידרשו להכריע), אבל רואים שלא קל להם - ואלה הרגעים האנושיים שעושים את התוכנית.

עוד שבועיים יסתיים תור הזהב הנוכחי של "רשת", שבאמצעות The Voice היכתה את המתחרה "קשת" שוק על ירך. יצרני הרייטינג החדשים יצטרכו להוכיח שזה לא חד פעמי, ושגם הם יודעים לתת נוגרות בקצב מבלי לתת לשיקולים כלכליים לתקוע מקלות בגלגלים. הרווח עוד יגיע, ואיתו תור הזהב הלבן.

נכתב על ידי , 18/3/2012 00:42  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רב-ערוצית ב-18/3/2012 22:45
 



לדף הבא
דפים:  

207,302
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , 30 פלוס , טלוויזיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרב-ערוצית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רב-ערוצית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)