ביקורת מספר 4 לבלוג : http://israblog.co.il/blogread.asp?blog=428306
ת.ז לקטע:
בלוג- 428306
כותב- יער
ז'אנר (צרפתית זאת שפה כזאת שקסית!) – את כתבת שזה סיפור קצר.. אני אישית חושבת שזה יותר כמו קטע שאמור לעורר רגש.. אין לו מסר או לקח, לכן מבחינתי זה לא סיפור קצר.
שם- אין, למרות שבקטעים קצרים כמו הקטע שכתבת, השם הוא הדבר הראשון שהקורא נתקל בו, וככה, אם הכותרת מעניינת, הקורא ימשיך לקרוא..
אורך- 460 מילים. קצר מדי עבור סיפור קצר, עוד אחת מהסיבות שגורמות לי לחשוב שמדובר בז'אנר של קטעים מעוררי רגשות....
5/10
שיעור לשון:
סימני פיסוק- שכחת לשים גרשיים או להדגיש איכשהו את המחשבות של הגיבורה. כשמדובר במחשבות, מקובל לסמן את המחשבות בכתב נטוי ולא בגרשיים.
טעויות כתיב- אין כלום.
12/15
תוכן:
חרוזים, משפטים מיוחדים, ושאר שנינויות- "היא מקווה שאולי הוא לא יבחין בצוק ויתרסק כפי שריסק את ליבה." קצת קיטש, כבר ראיתי את זה, אבל זה תמיד עושה לקוראים צביטה קטנה בלב.
מסר- אין מסר, ואין בו צורך. כמו שכבר הזכרתי, זה קטע מעורר רגש, ואין לו מטרה אחרת מלבד לרגש את הקורא.
מקוריות- כמובן שכבר היו כאלה (אני אישית כתבתי קטע אובדני שכזה), והדברים קצת חוזרים על עצמם.. יריות, תאונות.. אי אפשר להרוג את הדמויות בקצת יותר מקוריות? (פרסומת סמויה: הסוף של שר הטבעות הוא גאוני, מקורי, והשאיר אותי בהלם לחצי שעה. מומלץ!)
16/20
מה עם קצת רגש?
רגש לא חסר, למרות שהסוף די ברור מההתחלה, וזה הורס את ההפתעה שאמורה להיווצר אצל הקורא בסוף...
6/10
אולי כדאי שאני עכשיו אכיר בפניכם בעל בסטה קטנה לגראס וצמחים אחרים בשוק יפו שמתעניין באופן מוזר בכותבי ישראבלוג. בכל ביקרות, שאול יהיה מי שישאל את השאלות הקשות באמת! אז כדאי שתפחדו... מואהאהא!
אהמ,אהמ... נמשיך.
שאלות שאול הקורא המתחיל:
קודם כל, הכתב נורמאלי? האמת שהצהוב על הסגול עשה לי קצת כאבים בעיניים,והכתב די קטן, כך שהייתי חייבת להתקרב למסך כדי לקרוא.
אני אבין משו, או שזה סתם מילים מבולגנות? הסוף ברור מההתחלה, ואולי כאן הבעיה. הוא פגע בה, היא בהלם, הוא רוצה להסביר מה קרה, היא בורחת ממנו במכונית שלה, וברגע דרמטי- the end. לא קצת ברור מדי?
בחייאת דינאק, את חושבת שלבחור מזרחי עם פיוזים קצרים כמו שלי יהיה כוח לשבת לקרוא את זה? אין, קטעים כאלה יושבים עלייך בול. זה לא סיפור בהמשכים שצריך לעקוב אחריו, זה קטע רגשי נטו, וזה כל הכיף.
15/20
[ושאול בטח יגיד: "למה אי אפשר ללבן את הדברים על כוסית ערק?!."]
פרמיס, כי ככה אני אוהבת אותם:
אישה בורחת מהאדם שבגד בה ,עד אשר היא פוגעת בו ונהרגת.
10/10
מה לעשות, צריך להיות קצת תאבי בצע:
כמה תגובות (לא כולל תגובות הכותב) – 8
חיוביות-7
שליליות-0
ושאר ירקות- 1
ומה דעתו של הקהל- טוב, זה ברור, לא? אוהבים את זה. הקטעים הרגשיים תמיד היו הכי אהובים, עם זה אין מה להתווכח.
15/15 
ובמילה אחת-
צפוי
79
***הביקורת לא באה להעליב או לפגוע. אני לטובתכם. אם אתם רוצים לחלוק עלי, אשמח לדבר אתכם באימייל, ואם טעיתי אף לתקן זאת בביקורת.***
חובה על הכותבים שביקרתי אותם ללנקק אותי ברשימות ובפוסט העדכני כך-
בלוג העזרה והביקורת לכותבים בישרא!