בקטע הקודם (הממשלה יצאה מהמיתון) הסתמכתי על מספרים שדווחו ב ynet (ראה קישור שם), אבל מסתבר שהמספרים לא היו נכונים, כי הכתב של ynet לא יודע לקרוא או לכתוב או שניהם.
הנה המספרים הנכונים מההודעה של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה:
בחינת ההתפתחות לפי רבעים מראה שברבע השני של 2009 עלה התוצר ב .1.0% בחישוב שנתי , לאחר ירידות של 3.2% ברבע הראשון ו 1.4% ברבע האחרון של שנת 2008. העלייה בתוצר ברבע השני השנה משקפת עליה ביצוא הסחורות והשירותים .5.8% , בהוצאה לצריכה פרטית 4.4% , ובהוצאה לצריכה ציבורית למעט יבוא ביטחוני (19.8%) בחישוב שנתי. לעומת זאת , נמשכה הירידה בהשקעות בנכסים קבועים -10.3%- בחישוב שנתי.
מסתבר, אם כן, שכן הייתה עליה בייצוא וגם בצריכה הפרטית, אם כי, עדיין, העליה בצריכה הציבורית (הוצאות הממשלה) הייתה הרבה יותר גדולה מהן.
יש סימנים של יציאה מהמיתון אצלנו. מנכ"ל ויזה-כאל דיווח ברדיו על עליה יפה במחזור בחודשים יולי אוגוסט, יש עליה של תיירות, גם יוצאת וגם נכנסת... יש בהחלט סימנים של התאוששות.
הבורסה כבר מתאוששת כמה חודשים (לפחות ממארס השנה), ועלתה 30% בערך.
זה מה שרואים בינתיים בסטטיסטיקות.
לגבי העתיד הקרוב - קשה לאמור. כלכלתנו תלויה במידה רבה מאד בכלכלות שאר הארצות. למרות שיש סימני התאוששות בכל מקום (למשל: מכירת המכוניות בסין עלתה ב 70%) יש גם בעיות חמורות כמו פשיטות רגל של בנקים שלא הסתיימו עדיין בארה"ב, פשיטת הרגל של מפעלי הרכב שרחוקים מאד מהתאוששות, ובאופן כללי - הדפסת הכספים האדירה, אצלנו ובעולם, כשהאינפלציה מאיימת.
יעקב