לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

קו ישר


איך נהיה למדינה העשירה בעולם? המכשול: אופי המשטר הכלכלי-פוליטי ותפיסת העולם הסוציאליסטית, סקטור ציבורי ופוליטי ענק, פעילויות מיותרות ומימון מאות אלפי "אוכלי חינם". הבלוג ידון במבנה חלופי למדינת ישראל: כלכלה חופשית ופרטית. הדרך היחידה לשגשוג.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


10/2015

מנפלאות הסוציאליזם


התמונה למעלה היא כרזת בחירות של המועמדים לנשיאות ארה"ב, בשנת 1904, של המפלגה הסוציאליסטית האמריקאית.
תראו איזו תמונה יפה, איזה עובדים שריריים ובריאים, איזו קידמה טכנולוגית, איזה גן עדן סוציאליסטי עלי אדמות.
היום, כמובן, כרזה כזו לא תעבור, לא תיחשב לתקינה מבחינה פוליטית. כול האנשים לבנים! איפה השחורים? מה? המפלגה הסוציאליסטית בארצות הברית היא גזענית? האפשרי כזה דבר בכלל? מפלגה סוציאליסטית (של הטובים!) וגם גזענית? ואיפה הנשים? גם גזענים וגם שוביניסטים? בוז!

ומלבד זה ראו את ענני העשן והפיח השחור. כנראה הסוציאליסטים חשבו אז שכמה שיותר עשן ופיח - יותר טוב - כי זה מלמד על קידמה, תיעוש והתעשרות. היום זה פוי-פוי - הס מלהזכיר!
אם יוג'ין דבס היה קם לתחיה היום היו זורקים אותו מהמפלגה!
יעקב
נכתב על ידי , 27/10/2015 16:45   בקטגוריות נוסטלגיה, סוציאליזם, סביבה  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ישי ב-27/10/2015 18:02



כינוי: 

בן: 74

תמונה




78,831
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , כלכלה וצרכנות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למוטי היינריך אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מוטי היינריך ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)