לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

קו ישר


איך נהיה למדינה העשירה בעולם? המכשול: אופי המשטר הכלכלי-פוליטי ותפיסת העולם הסוציאליסטית, סקטור ציבורי ופוליטי ענק, פעילויות מיותרות ומימון מאות אלפי "אוכלי חינם". הבלוג ידון במבנה חלופי למדינת ישראל: כלכלה חופשית ופרטית. הדרך היחידה לשגשוג.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


2/2008

רפורמות של כלכלה חופשית במדינות מפותחות.


ב 10 או 15 השנים האחרונות התרחשו רפורמות משמעותיות במספר מדינות מפותחות שהביאו לתוצאות מאד חיוביות. פירוט חלקי התפרסם במאמר זה, (באנגלית). הרי כמה דוגמאות:


באירלנד קיצצו את מס החברות מ 50% ל 12.5% . התוצאות לא איחרו לבוא: ההכנסה לנפש הוכפלה תוך עשור, ואחוז המשפחות העניות ירד מ 42% ל 14% תוך 15 שנה. אצלנו עשו רפורמה דומה - מס החברות ירד מ 39% ב1993 ל 29% ב 2007 ומיועד לרדת ל 25% ב 2010, שיעור דומה למס שבארה"ב. אבל, כנראה, שכדאי להוריד אותו לרמות האיריות (12.5%), דבר שמעודד מאד את הצמיחה הכלכלית.

בהולנד עשו רפרומה בשירותי הבריאות, שמבוססים כעת על ביטוח בריאות פרטי, ותחרות בין ספקי שרותי הבריאות. הדבר הביא לשיפור גדול ברמת השירות. אצלנו השתפרו שירותי הבריאות במידה ניכרת כאשר הונהג ביטוח הבריאות הממלכתי, ששבר את המונופול של קופת החולים הכללית (הפוליטית) אבל עדיין יש הרבה מה לשפר. שרותי הבריאות נתונים בידי מונופול של 4 קופות החולים "הקיימות" (הפוליטיות במקורן) שרק הן יכולות לקבל את כספי ביטוח הבריאות. יש לשבור מונופול זה ולעודד הקמת קופות חולים נוספות, ובתי חולים פרטיים נוספים. הריכוזיות, בחסות ממשלתית, עדיין גבוהה מדי.

בשוודיה עשו רפורמה בחינוך - הנהיגו את שיטת הקופונים (וואוצ'רים). הממשלה מעניקה לכל ילד תלוש בשווי 85% מעלות חינוכו בבית ספר ממלכתי. הילד והוריו יכולים לבחור באיזה בית ספר ללמוד. בתי ספר פרטיים קמו, והם מקיפים לעת עתה כ 8% מהחינוך היסודי ו 15% מהתיכוני. חופש הבחירה שניתנה להורים וילדים תרם רבות לתחרות ולהעלאת רמת החינוך. הלוואי עלינו - יש מה ללמוד משוודיה!
יעקב

נכתב על ידי , 2/2/2008 10:00   בקטגוריות השכלה, כלכלה, מדינה שטוב לחיות בה - איך?, קפיטליזם  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



כינוי: 

בן: 74

תמונה




78,833
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , כלכלה וצרכנות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למוטי היינריך אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מוטי היינריך ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)