קרפ צרפתי
מתכון בסיסי
חומרים:
500 גרם קמח
6 ביצים
קליפה מגורדת מ-2 לימונים
3 כפות סוכר
100 גרם חמאה מומסת
5 כוסות חלב
חמאה לטיגון
שופכים את הקמח לקערה ויוצרים גומה במרכז. מוסיפים ביצים, קליפת לימון מגורדת, סוכר וחמאה מומסת לתוך הגומה. מערבבים הכל עם הקמח ויוצרים בלילה נוזלית (רצוי להיעזר במיקסר או במטרף ידני). משהים את הבלילה בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
להכנת הקרפ, מחממים מעט חמאה במחבת. אפשר להשתמש גם במחבת "ווק" הפוכה (האש מבפנים) שחוממה מראש, אבל תבקשו עזרה - לא לטגן לבד!!! שופכים כחצי מצקת בלילה במחבת

מחלקים אותה בשכבה אחידה על תחתית המחבת, בניעור והטייה של המחבת- כך שהבלילה תתפרש על שטח גדול.
מטגנים את הקרפ עד לקבלת צבע זהוב או עד שהשוליים נפרדים מהמחבת. הופכים ומטגנים עוד כדקה את הצד השני.
מורחים איזה מילוי שמתחשק (בהמשך) ומקפלים. מורידים מהמחבת. ממשיכים עד שיש ערימה יפה של קרפים..
מה שמים בפנים?
שמים: שוקולד נטולה, סוכריות צבעוניות
סוכריות חומות כאלו, ריבת חלב, סוכר,
שוקולד חם,ו... תהנו XD 
תודה ל - WWW.LOGI.CO.IL