לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

« בלוג האוכל הגדול »



כינוי: 

בן: 30





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
11/2007

עוגיות מזל D:


עוגיות מזל D:

 

חומרים ל-30 עוגיות
אחת וחצי כוסות קמח
4 כפיות עמילן תירס
שלושת רבעי כוס סוכר
2 ביצים
75 גרם מרגרינה

ציוד
קערה
כוס
כף
כפית
תבנית אפיה
נייר אפייה
מערוך
30 רצועות נייר בגודל 6x1 ס"מ

ההכנה
1. כותבים על רצועות הנייר פתגמים, "נבואות" או "מזלות". יש לכתוב בעט ולא בטוש כדורי.

2. שמים בקערה את הקמח, העמילן והסוכר. מועכים ויוצרים גומה במרכז הקערה.

3.שופחים את הביצים והמרגרינה אל תוך הגומה,
מועכים במזלג את המרגרינה עד שהיא נבלעת בביצה ובכול פעם אוספים קצת קמח.

4. לשים בידיים את הצערובת עד שתקבל בצק אחיד.
אם הבצק נדבק לידיים, מוסיפים עוד מעט קמח

5. בעזרת מבוגר,מחממים את התנור לחום בינוני של
180 מעלות.

6.מפזרים מעט קמח על משטח עבודה. מניחים את הבצק על המשטח ומרדדים אותו לעלה דק בעזרת מערוך. יוצרים בעזרת כוס 30 עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.

7. שמים רצועות נייר שהוכנו מראש במרכז העיגול.
מקפלים כל עיגול לשניים ומהדקים. מקרבים את קצות הבסיס זה לזה עד נוצרת דוגמת קונכיה

8. מיחים את הנייר האפיה בתבנית האפיה. מניחים את העוגיות על נייר העפייה. חוזרים על התהליך עם שאר העוגיות.

9.בעזרת מבוגר, מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.מצננים את העוגיות.

10.עם תום הארוחה מגישים לכול סועד עוגיה אחת או שתיים. מבקשים שכול אחד יקרא את הכתוב בפתק שלו.

אזז מזללללל טובבבבבב! ! !     D:

נכתב על ידי , 1/11/2007 15:26  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



168
הבלוג משוייך לקטגוריות: מגיל 14 עד 18 , יצירתיות , תחביבים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבלוג הכי טעים ברשת - בלוג האוכל. D: אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בלוג הכי טעים ברשת - בלוג האוכל. D: ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)