מכירים את הדברים האלה שאתם נאחזים בהם בציפורניים למרות שהסיכויים להצלחה שווים לסיכויים להתאכזב?
אכלתי כל כך הרבה חרא בין יולי לתחילת ספטמבר. אכלתי והתפלשתי והקאתי את הנשמה עם הכל ועל כולם
וזה היה שווה את הכל.
הקשר הזה עכשיו זה כנראה הדבר הכי מתגמל שיש. ברור שזה לא מרפא את הצלקות ולא מאחה את העצם, בינתיים, אני מניחה, אבל יש כאן משהו מדהים באמת.
לא מזמן היה לנו דיון על פרק הזמן שבו אנחנו ביחד. התאריך המקורי שנו הוא העשרים ואחד בינואר, בפועל, עשרים ושמונה בדצמבר. חצי שנה ביחד עד הפרידה. שלושה חודשים לבד. שבעה עשר בסטמבר, בחזרה. אז מה התאריך שלנו באמת? כמה זמן אנחנו ביחד? הוא אמר שזה עניין של תחושה. האהבה הזאת היא דבר ישן. למרות שאמרתי לעצמי שאני לא אתחיל מהנקודה שבה ירדתי בפעם הקודמת, זה פשוט לא יכול אחרת. אני מכירה כל דבר בו, יודעת בדיוק מה הוא הולך להגיד ומתי, עם כל ה"אין לדעת", ה"אמת" וה"תהיי לי בריאה" שלו. אני שקעים לכל קמריו, מילים כדורבנים ממש. זו אהבה בת תשעה חודשים. ואני טיפוס סלחן, באמת באמת.
ימים כמו שהיה לנו אתמול הם תענוגות ששמורים לטובים ביותר. כנראה שעבדנו קשה מספיק בשביל להגיע לזה. לשכב במיטה ולגרד אחד לשני את הגב ולשחק באייסי טאוור ובפלייסטיישן ולדבר על הכל ולא לומר מילה וכל זה, השגרתיות של כל זה, היא בעיני מהות הרומנטיקה. ולשבת לאכול צהריים עם כל המשפחה שלי פלוס סבתא ולהתעקש להחזיר במקומי את הכלים למטבח ולראות אותי מקבלת את הדחף הזה של ללפף את המרפק שלי מסביב לצוואר שלו ולדפוק לו את הבוסה הדודתית הקולנית הזו שלי על הלחי המגולחת הרכה הזאת. ולקחת אותו לחלקת הדשא שלי בשכונה הזאת ולשכב שם לידו ולקוות, אפילו לא בעומק הלב, אלא בגלוי לגמרי, לקוות שאחד ממכרי יעבור במקרה לידנו ויראה איך הגוף הזה שנקרא בעברית צחה 'אנחנו' זורח באור יקרות סופר פואטי.
ואז, בנוסף להכל, ולראות סטטוס בפייסבוק שמציין את המובן מאליו - שזה היה יום מושלם לגמרי, בצירוף לב קטן ופקאצי אפילו יותר מהבגדים שקניתי לכבוד החתונה שאותה אפקוד בשבוע הבא.
זאת אהבה. זאת אהבה, בחיי.
ואם ניכנס, ולא ניכנס, כן? לרבדים יותר עמוקים של הקשר הזה, אני אוכל לומר שאני מעריצה את הבנאדם הזה על כמה דבירם שהוא עשה בזמן האחרון עם החיים שלו, ועל דברים שהוא יודע ועל ההתנהלות שלו בדברים מסויימים ושלוש נקודות ושלוש נקודות שלוש נקודות... זה לא כל כך משנה, נכון? כי מה זה אם לא מכב אהבה בגוף שלישי.
אני אוהבת אותו.
נועה