התותחן הנטחן מיכאל, 19, הרצליה, תותחן, שבוז, תבלו. |
| 4/2005
תשובות לשאלון השבועי האם למדת, את לומדת או מתכננת ללמוד באוניברסיטה? אם כן - מה את לומדת / מה תלמדי? כן, אני לומד כרגע באוניברסיטה הפתוחה. מסיים את התואר הראשון שלי במדעי המחשב (B.A.).
מה עדיף לדעתך, אוניברסיטה או מכללה? אוניברסיטה, מכללה זה סתם P:
(אני צוחק, לא להיעלב)
מהו תחום הלימוד, שהכי מעניין אותך ואותו היית רוצה ללמוד יותר מכל? האמת, אני אוהב הסטוריה, אבל שונא להבחן בזה. ישבתי לעתים מרותק בכסא שלי בזמן שיעורי הסטוריה בתיכון, בעיקר בדברים שנוגעים למלחה"ע (מת על ערוץ ההסטוריה).
אני אוהב הרבה דברים, נגיד הייתי גם רוצה ללמוד לצייר.
אני אוהב ללמוד דברים בשביל הכיף, ולא כי יש מבחן בסוף שצריך לעבור!
אבל כמובן, מדעי המחשב, בזה אני הולך לעסוק בחיי הבוגרים, ואני מקווה גם בצבא...
מה לדעתך הפיתרון האידיאלי? לקצץ בחוגי הלימוד, לקצץ במשכורות הסגל או להגדיל את שכר הלימוד? ממש אין לי מושג, 3 האפשרויות על הפנים.
אסור לסגור תחומים אקדמאים, אפילו אם הם נשמעים מופלצים כמו תיאטרון ודרמה - למרות שאני לא חסיד גדול של אלה, אלו עדיין תחומים מאד חשובים בעולם ואסור בשום פנים ואופן להרוג את זה.. כמה שיותר אפשרויות יותר טוב.
קיצוץ במשכורות הסגל יוביל לירידה במעמד המרצה/פרופסור/אקדמאי והאוניברסיטה בכללי. עבודה באוניברסיטה תרד מערכה וגם היכולת להביא אנשים איכותיים לתפקידים משמעותיים באוניברסיטאות תרד באופן משמעותי.
הגדלת שכר הלימוד - בדיחה עצובה. מי שסטודנט בעצמו או חבר של סטודנט ויש לו מושג כמה הוא צריך לשלם יודע על מה אני מדבר.
פתרון אפשרי הוא לקצץ בחוגי הלימוד *באופן זמני* הפחות פופולריים, להקפיא את הלימודים שלהם, למשל, לתת להם להמשיך ללמוד בצורה זו או אחרת ולא לגרום להם לאבד את כל מה שהם עבדו קשה בשבילו עד עתה. וכשיימצא המימון והתקציב, להחזיר את חוגי הלימוד בחזרה לחיים . מה שבטוח לא להגדיל את שכר הלימוד כי לחשוב שזה הפתרון זה להיות תלוש מהמציאות. עד מתי אפשר לדפוק את הסטודנטים?
האם את רוצה ללמוד מקצוע שגם תוכלי לעבוד בו, או ללמוד משהו שמסקרן אותך - ללא קשר לעבודה בו? אני חושב שעניתי על זה לפני שתי שאלות.
הועלתה הצעה, לפיה שכר הלימוד יחושב לפי הרווחיות של כל מקצוע, בעבודה בו (סטודנטים למשפטים ישלמו יותר מסטודנטים לפילוסופיה). מה דעתך על ההצעה? עוד הצעה שלא קשורה למציאות. כאילו שתארים מבטיחים באופן מוחלט עבודה בשכר גבוה, זה פשוט לא נכון. זה מן הסתם עוזר, אבל לא ב- 100%.
ומה יקרה אז? יהיו פחות סטודנטים למשפטים, רק סטודנטים עשירים ילמדו את זה? יהיו פחות עורכי דין ושופטים בעתיד? רק העניינים ילכו ללמוד תיאטרון כי אחרת זה ייחשב למקצוע "נמוך"?
| |
| כינוי:
בן: 39
|