מדי שנה נערכות בחינות המיצ"ב, אשר כביכול בעלות הסגולה לסווג את רמת היכולת הלימודית של התלמידים במדינות העולם ולדרגם. כידוע, מדינת ישראל הגיע השנה לממוצע ציונים "מחפיר" ונכשל.
אך האם הבחינות באמת משקפות ליקוי במערכת החינוך בארץ? או שאולי זוהי דמגוגיה המתעלמת לחלוטין מגורמים נוספים?
מי שפתח היום את העיתון, או אתnet Y- , ראה בוודאי באילו ציונים מדובר,ושמע בוודאי את כל האשמות משרד החינוך כלפי המורים(תוצאות השביתה של שנה שעברה) ואת אלו של המורים כלפי משרד החינוך(קיצוצי תקציבים), כנראה ששם לב לכתיבה המגמתית המציגה את ישראל בעמדת נחיתות , מבחינה לימודית.אך ייתכן מאוד שאינו שם לב להיעדר המידע.
כמובן,אי אפשר להכחיש את הכישלונות הנחרצים של ארצנו היפה והקטנטונת, ברוב המקצועות.אולם אני סבור כי רצוי, ואף מן ההכרח, להזכיר את הפרמטר בו נמצאת מדינת ישראל במקום הראשון. על פי בדיקות סטטיסטיות, הוכח שבמדינת ישראל ישנו אחוז הנשירה הקטן ביותר ממערכת החינוך!
נורא נוח לסלק מבתי הספר את התלמידים החלשים,ובכך להישאר עם ממוצע גבוה הרבה יותר.אך מדינת ישראל היא מתחשבת יותר.היא דואגת לרווחת הנוער.היא אינה מפקירה את השכבות הנמוכות,השכלתית,לשוטט ברחובות ולהידרדר לאלימות, לפשיעה ולסמים, אלא משאירה אותם במתחם בית הספר,בין אם הם מראים נכונות ללמוד ובין אם לא.
תקראו לי פטריוט,תקראו לי תמים.אבל אני עדיין מאמין וחושב ששמירה על בני הנוער במסגרת חינוכית, עולה בהרבה על חשיבותם של ציוני מבחנים,שבכל מקרה ,ייתכן שאינם משקפים דבר.ואתם?
לילה טוב,
