סיפור יפה שמצאתי בספר של טליה שניידר "גן עדן בפתח הבית" הולך כך (לא בציטוט מדויק):
"שני אנשים היו מפליגים בספינה אחת. לפתע החל אחד מהם להוציא מתיקו עורות של בעלי חיים ולפרוש אותם לייבוש בשמש. העורות הסריחו (ממש) והאיש שישב לצידו ביקש ממנו להרחיק את העורות. ענה לו האיש הראשון:
' מה שאני עושה במושב שלי הוא לא עניינך'.
האיש השני חשב רגע ואז הוציא מתיקו מקדחת נגרים. הוא התחיל לקדוח חור מתחת מושבו.
האיש הראשון קפץ וצעק: 'מה אתה עושה יא משוגע?!!! אתה תהרוג את כולנו!' (הם היו בלב ים כן?).
ענה האיש השני:
' מה שאני עושה במושב שלי הוא לא עניינך'."
(מעובד מתוך ויקרא רבה)
אם נקביל את כדור הארץ לספינה (במקרה שלנו ספינת חלל נידחת) מצומצמת ואת האנשים בספינה לאומות ותרבויות העולם אז נגיע לקו סיפורי שמתאר לפי דעתי את האמת. יהיה זה עצוב עם נניח לספינה לשקוע נכון?
בשביל לא להניח לה לשקוע אנו זקוקים לשיתוף פעולה. כלל חברי. בכל הרמות. שיתוף פעולה זה מתחיל במשפחה והחברים ונגמר בארצות ובמעצמות. כי כולנו על הספינה הזו. נכפיל פתרון פשוט ב9 מיליארד ונגיע להשפעה עצומה.
ראית את הסרט "תעביר את זה הלאה"? אם כולנו נעביר את זה הלאה ונלמד בעצמנו את הנושא נהיה ערבים זה לזה, זה לזו האם נצליח לעשות שינויי גלובלי? לאור האיומים הכבדים של מה יקרה אם לא נצליח?
לפי דעתי התשובה היא חד משמעית והיא-
כן.
אגלה לך הקורא סוד קטן. כל פעם אני נפגש באנשים שעוסקים בזה. הם נראים כמוני, כמוך ולרוב אני פוגש אותם ברכבת. הם צצים כמו פטריות אחרי הגשם במקומות משונים. שאל על קיימות, הם שם. שאל על ההתחממות הם שם. חפש בתקשורת, הם שם. זה לא באמת סוד. זו מגמה כוללת שרק תתחזק. זו מגמה של איחוד.
היית ב"שעת כדור הארץ"? האירוע התחיל בסידני. ביום שהוא הושק וייצא לפועל בשנה שעברה, הדבר הראשון שאמרתי "זה לא מספיק". עד כה האירוע הגיע לישראל ולערים נוספות ורבים האנשים שנהיו קצת יותר מודעים לנושא.
בית הספר שלי נעשה "בית ספר ירוק". בסינמטקים תמצא סרטי "אקולנוע" מוקרנים בימים הבאים.
קהילות נבנות. כי לאנשים יש על מה לדבר שיעניין גם את הימין וגם את השמאל. גם את הירדנים והפלסטינאים זה מעניין. גם את המצרים. אני משוכנע שגם את הלבנונים.
אני מחפש אנשים שרוצים לתקן ולשפר, שלא יפחדו לעמוד מול הנחשול העתידי, שמוכנים ללמוד את החומר
ולשאת את הלפיד הלאה. אני חושב שכל אדם שמפיץ טוב העולם למעשה הופך אותו לטוב יותר. אני מאמין שבניה של עשייה טובה ומודעות תקדם את כולנו.
הקורא, אנו עוברים לשלב הבא כרגע.
ומה שנאמר עד כה, חשוב שעוד בני אדם יידעו.
אם אתה יכול ומעוניין להפיץ את הידע הלאה, אתה מוזמן להגיש בקשה
לקבלת מידע לאמייל- [email protected] ואשמח לעזור ולקשר...
אני מודה לך על ההתמדה ומקווה שכבר בשבוע הבא אפיץ בפוסט את המידע הנגיש לכולם של מה אפשר לעשות כדי להתמודד מול האתגר הזה.