אורז בנוסח ולנסיה
רכיבים:
¼ 1 כוסות אורז ארוך
1 כף שמן זית
15 ג' חמאה
1 בצל בינוני קצוץ
2 כפיות קליפת תפוז מגוררת דק
½ כוס מיץ תפוזים
½ כוס שרי מתוק ½ 1 כוסות מרק עוף
אופן הכנה:
1.משרים את האורז במים קרים במשך 10 דקות, מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שנית.
2. מחממים שמן וחמאה בסיר בינוני על אש נמוכה. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהוא זהוב-חום ורך.
מוסיפים אורז ומנמיכים את האש. מבשלים את האורז תוך בחישה במשך 2 דקות או עד שהוא מזהיב מעט.
3. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שרי ומרק. מכסים את הסיר במכסה תואם. מביאים לרתיחה, ובוחשים פעם אחת.
מנמיכים את האש, ומבשלים עם מכסה במשך 8-10 דקות, או עד שכמעט כל הנוזלים נספגים. מסירים מהאש,
ומשאירים עם מכסה במשך 5 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים. מפרידים את גרגרי האורז במזלג ומגישים.
אורז נוסח ולנסיה
עוף בבירה
מצרכים:
2 חזה עוף חתוך לקוביות בגודל בינוני 1 כוס בירה לבנה 1 כוס קמח 1 ביצה מלח פלפל שחור שמן
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הבירה, הקמח, הביצה והתבלינים.
2. טובלים את קוביות העוף בתערובת ומטגנים בשמן עמוק. מגישים חם
* המלצה שלי היא - לטגן את חזה העוף ביחד עם פלפל כתום. מעולה!
עוף מתובל בבירה
בתיאבון! :-)