מצרכים:
500 גרם כבד
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקות
שן שום
70 גרם מרגרינה
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפיות קמח
כוס וחצי יין אדום
פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1. שיטפו היטב את הכבדים. חצו את הכבדים בסכין.
2. חממו את המרגרינה במחבת וטגנו את הבצלים ואת השום עד שהם נהיים
זהובים. הוסיפו את הכבדים למחבת וצלו עד השחמתם שיהיו עשויים היטב.
3. הוסיפו את המלח והפלפל ועירבבו. הוסיפו את הקמח דרך מסננת ועררבו שוב.
4. הוסיפו את היין האדום והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובחשו עד שהרוטב מסמיך.
5. טיפה לפני ההורדה. הוסיפו את הפטרוזיליה.
(יש אפשרות להוסיף גם כף דבש למנה לפני הוספת היין)
* מומלץ יין מרלו
כבד ברוטב יין אדום יבש
|בצד הוספתי פתיתים|
פתיתים - מתכון
מצרכים:
1 חבילת פתיתים
1 בצל גדול
שמן זית
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מלח
פלפל שחור (מומלץ גרוס)
אופן ההכנה:
1. מטגנים בצל ו-3 כפות שמן זית. מביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את הפתיתים עם כוס מים. (על כל כוס פתיתים, כוס מים).
3. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה,
מקטינים את האש ומבשלים עם מכסה סגור 7-9 דקות. אחרי 7-9 דקות
מערבבים שוב, סוגרים את הסיר לעוד 5 דקות.
פתיתים