לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

החיים זה לא פיקניק


מלאכים לא נופלים מהשמים וחברים יש רק באגד

Avatarכינוי:  אנג'י

בת: 17



מצב רוח כרגע:


הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2011

בישולים


אתמול התחילה תוכנית בישול חדשה ברצועת הצפייה הדי מתה שלפני חדשות השבת. המידע על התוכנית סיפר שחיים כהן ואייל שני ילמדו לבשל וייתנו טיפים. אני חושבת שהפעם האחרונה שצפיתי בטלוויזיה ביום שישי הייתה כשעוד שודרה "ספינת האהבה". בין שש וחצי לשמונה משודרות תמיד כל מיני תוכניות בישול ולייף סטייל שאף פעם לא עניינו אותי, אבל את שני וכהן אני מחבבת וסימנתי לי לזכור לצפות. ברבע לשבע הדלקתי את הטלוויזיה וגיליתי שהתוכנית התחילה כבר לפני עשר דקות. במטבח היו אייל שני ושני גברים קירחים שלצערי גם עכשיו אין לי מושג מי הם ולמה הם זכו לקבל מאייל שיעור בישול. לחיים כהן חיכיתי לשווא עד סוף התוכנית. כמו מיכאל, גם הוא לא בא.

שני הגברים היו הקהל של כוהן הבישול אייל שני, כנראה כדי שלא יצטרך לדבר לעצמו. הוא הכין פוקצ'ה, סטייק אנטרקוט וסטייקים מאוד דקים שצולים אותם דקה בלבד ואז מטביעים בטחינה. אייל שני התנהג כמו אייל שני: נאם באריכות על סגולותיו של הקמח שנזירים טחנו אותו 32 פעמים בלילות ירח מלא כשהם עומדים על רגל שמאל ושרים "אווה מריה", ליטף בחיבה את כדורי הבצק, התפעם מגרעיני העגבנייה, תינה אהבים עם פרוסות הסטייק, לחשש  בקול נמוך לשמנת, התרחץ בטחינה, עלץ לירקותם של עלי הנענע, מישש פלפלים ירוקים חריפים ושחה בשמן זית. להערכתי, הוא השתמש בתוכנית באיזה ליטר שמן זית. כל אותו זמן נראו לי הגברים שאיתו קצת המומים מהתלהבותו הטוטאלית ומנאומיו המשיחיים משהו. הם כנראה לא צפו במאסטר שף. תרומתם הסתכמה בלעשות בעצמם את כל המנות ששני לימד לפי הוראותיו, לפרוץ בצחוק מביך מדי כמה דקות ולומר "זה נראה מעולה" ו"בא לי כבר לאכול".

מי שיש לו סבלנות לזיבולי המוח של שני יוכל ליהנות מהתוכנית. בסך הכל, בין הפואמות שלו אפשר למצוא מידע מועיל ושימושי. אתמול הוא הסביר על מבנה חלבון החיטה שבקמח, מדוע צריך להמליח סטייק בתום הצלייה ולא לפניה (כדי שהסטייק ישחים), ובנוסף קיבלנו שיעור על האנטומיה של הפרה. שני לקח נתח עצום מאזור הצלעות, הניחו על השולחן וצייר סביבו בטוש את שאר הפרה כדי שנבין מאיפה החלק הזה לקוח. ואז הוא הסביר מה זה אנטריקוט ושפונדרה ופילה ופריים-ריב והדגים את מבנה הצלעות על גופו שלו. פרייסלס. שני הגברים שאיתו לא העריכו במיוחד את כישורי ההוראה הטוטאליים של שני ובעיקר הסכימו ביניהם שהיו מוכנים לאכול את הבשר הזה אפילו נא.

אני משערת שבשבוע הבא נקבל את חיים כהן, ואז הכל יהיה הרבה יותר רגוע. 


וכעת אני רוצה לספר על מתכון שפיתחתי בעצמי. אני קוראת לו "מרק תירס בשרי או: מה לעזאזל נעשה עם כל העוף המכובס?" מרק זה מתבסס על מרקי תירס אחרים, אבל את הגרסה הספציפית הזו פיתחתי בעצמי, אז תמתנו את הציפיות שלכם לקבל כמויות מדויקות.

הכל התחיל כשהכנתי מרק עוף. מוצר הלוואי של מרק עוף הוא עוף מכובס. אפשר לאכול את הבשר המבושל הזה בעודו טרי, אבל זה לא מאוד טעים, ואחרי יום הוא טעים אפילו פחות. אבל אפשר לנצל את הבשר הזה ולהכין מרק תירס מעולה. לשם כך צריך בשלב ראשון לסנן את מרק העוף ולהוציא לכלי נפרד את העוף. בעוד הבשר חם וטרי מפרידים אותו מהעצמות. כשהוא טרי הכל נפרד מאוד בקלות. שומרים בכלי נפרד את הבשר הנקי אפילו כמה ימים, עד שרוצים להכין את מרק התירס. ואחרי ההסברים אעבור לפורמט של ספר בישול.

מצרכים

עוף מכובס.

שתי כוסות מרק עוף.

קופסה גדולה של תירס או שתיים קטנות.

מלח, פלפל, רוטב סויה.

קורנפלור.

ביצה (לא חובה).

בצל ירוק (להגשה)

אופן ההכנה

טוחנים במעבד מזון את העוף, חצי מכמות התירס והנוזלים שבקופסת השימורים. לא לטחון לדרגה של גרבר. תשאירו לאנשים משהו לנגוס.

שמים בסיר שתי כוסות מרק עוף ואת התערובת הטחונה ומוסיפים את שארית התירס ועוד כוס או שתיים של מים. מתבלים לפי הטעם ומביאים לרתיחה.

כשהמרק טעים לכם ורותח ערבבו שתי כפיות קורנפלור בחצי כוס מים והוסיפו למרק. זה יסמיך אותו ויבהיר אותו קצת.

כשהמרק מתחיל להסמיך אפשר אם רוצים להכין נטיפי ביצים. מקשקשים בכוס ביצה ומוסיפים אותה בהדרגה ותוך כדי ערבוב למרק הרותח. מבשלים עוד כמה דקות כדי שהנטיפים יתבשלו.

יוצקים לצלוחיות, מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים.



נכתב על ידי אנג'י , 15/1/2011 11:55   בקטגוריות 2011, אוכל קדימה אוכל, טלוויזיה, תמונות, הומור  
29 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של The BIG little ב-23/3/2011 14:55




101,445
הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , הומור וסאטירה , טלוויזיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאנג'י אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אנג'י ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)