שלום לכולם..
אני מקווה שהיה לכם חג שמח!
בינתיים הכנתי לכם 4 מתכונים חדשים, ועוד 2, שמעיין ביקשה.
בתיאבון... -

מתכון מס' 5 - סלט עוף ואבוקדו.

מנות: 4.
הכנה: 15 דקות.
דרגת קושי: 1.
מצרכים-
120 גרם עלי רוקט.
400 גרם חזה עוף, מבושל, מאודה או צלוי, חתוך לקוביות.
2 אבוקדו בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות.
12 צנוניות קטנות, פרוסות דק.
12 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים.
2 בצלים ירוקים, חתוכים לטבעות אלכסוניות דקות. (לא חובה)
לרוטב:
4 כפות שמן זית.
2 כפות מיץ לימון.
2 כפות דבש.
מלח ופלפל.
אופן ההכנה-
בקערית טורפים היטב את כל חומרי הרוטב.
מערבבים בקערה את עלי הרוקט עם 3 כפות מהרוטב.
מסדרים את העלים בשכבה דקה על ארבע צלחות גדולות.
מסדרים מעל עלי הרוקט את קוביות העוף והאבוקדו, פרוסות הצנוניות ועגבניות השרי.
מפזרים פרוסות בצל ירוק ומטפטפים מעל את הרוטב שנותר.
מגישים מיד.
בתיאבון!

מתכון מס' 6 - לינגוויני עם אגוזי לוז ושמנת.

מנות: 4-5.
הכנה: 30 דקות.
דרגת קושי: 2.
מצרכים-
500 גרם לינגוויני (או ספגטי, או פסטה אחרת).
100 גרם אגוזי לוז קלופים.
צרור בינוני של פטרוזיליה.
2 כפות שמן אגוזי לוז (או שמן זית טוב).
250 מ"ל שמנת מתוקה 15% שומן.
מלח ופלפל.
גבינת פרמזן מגוררת דק.
אופן ההכנה-
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
בזמן שהיא מתבשלת קולים קלות את האגוזים בסיר קטן.
כשהאגוזים מתחילים לקבל צבע מעבירים אותם למעבד מזון קטן, מוסיפים את הפטרוזיליה וטוחנים.
מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה.
מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים הטחונים ומבשלים על אש קטנה כשלוש דקות.
מתבלים במלח ובפלפל. לקראת סוף הבישול של הפסטה, מדללים את הרוטב ב-3-4 כפות ממי הבישול.
מסננים את הפסטה, מחזירים לסיר ומערבבים עם הרוטב.
מגישים מיד, עם שפע גבינת פרמזן מגוררת וזילוף של שמן אגוזים.
בתיאבון!

מתכון מס' 7 - דקירי תפוח ירוק גלידת וניל ליקר וקינמון.
* מיועד לאלה שמלאו להם 18 בלבד.
מנות: כוס אחת.
הכנה: 6-7 דקות.
דרגת קושי: 1.
מצרכים-
מנה וחצי דקירי.
רבע גדול של תפוח גרנד סמית'.
כדור גלידה וניל.
מידורי - או ליקר/סירופ קינמון - לפי הטעם.
מעט קרח כתוש.
אופן ההכנה-
לרסק את התפוח בפומפייה לשערות דקות עם טיפת לימון בשייקר או בלנדר.
לערבב את הדקירי גלידה וסירופ קינמון עד קבלת נוזל אחיד וסמיך.
את הנוזלים וגרדת התפוח לשקשק בשייקר עם הקרח הכתוש ולמזוג לכוס קוקטייל.
* המשקה משקר.
לרוויה!

מתכון מס' 8 - וופל בלגי.


מנות: 15.
הכנה: חצי שעה.
תפיחה: 45 דקות + 15 דקות.
חימום: 5 דקות.
דרגת קושי: 2.
מצרכים-
500 גרם קמח (4 כוסות).
2/3 כוס חלב.
2 ביצים קורט מלח.
2 כפות סוכר כפית תמצית וניל אמיתית.
כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים).
200 גרם חמאה רכה מאוד.
3/4 כוס גבישי סוכר גדולים או קוביות סוכר שבורות.
אופן ההכנה-
מערבבים בקערה את כל החומרים פרט לחמאה וגבישי הסוכר הגדולים, עד לקבלת בצק
(אם משתמשים בשמרים טריים, כדאי לחמם מעט את החלב).
בקערה גדולה או על משטח העבודה לשים את הבצק היטב במשך לפחות 4-5 דקות
(הבצק יהיה יבש למדי, אך אין להתפתות ולהוסיף נוזלים: החמאה תרכך אותו מאוד.)
יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה ומכסים במגבת נקייה.
מניחים לתפוח במקום חמים עד שהבצק יכפיל או ישלש את נפחו (כ-45 דקות).
מוסיפים לבצק את החמאה הרכה ולשים עד שהיא נטמעת בו לגמרי.
בתחילה ייראה כאילו כמות החמאה גדולה מדי, אך אל ייאוש: אחרי כמה דקות
של לישה היא תיעלם לגמרי בתוך הבצק, והוא יהיה רך ונעים למגע.
כעת מוסיפים גם את גבישי הסוכר וממשיכים ללוש רק עד שיתפזרו בצורה שווה בתוך הבצק.
מגלגלים את הבצק לנקניק בקוטר של כ-4 ס"מ,
חותכים בסכין חדה כל 4-5 ס"מ, ויוצרים כדורים בגודל של ביצה.
מניחים את הכדורים ברווחים גדולים בתוך תבנית גדולה ועמוקה,
ומכסים במגבת לתפיחה אחרונה של כרבע שעה.
בינתיים מחממים את הגופרייה. כשהגופרייה חם,
מניחים בו כדור בצק (הטוסטרים החדשים מצופים טפלון ואין צורך לשמן אותם, וגם הבצק מלא חמאה). סוגרים בעדינות ולא פותחים לפחות 2 דקות, כדי לתת לבצק להתייצב.
כשהוואפל מקבל גוון חום-זהוב עמוק (כעבור כ-3 דקות, תלוי במכשיר)
נועצים מזלג בדופן שלו ומרימים בעדינות. רצוי לאכול מיד,
אך אם נותנים לוואפל לחכות, כדאי להניח אותו על רשת צינון, כדי שלא יזיע ויירטב מלמטה.
* יש להיעזר במבוגר !
בתיאבון!

- -
ועכשיו 2 מתכונים שמעיין ביקשה.
כמובן שאם תרצו מתכון מיוחד, רק תבקשו, ואני כבר יטפל בזה.
-
מתכון מס' 9 - סורבה פסיפלורה.
מנות: 15 מנות.
הכנה: חצי שעה.
הקפאה: 5 שעות.
דרגת קושי: 1.
מצרכים-
7-8 פסיפלורות בשלות
2 חלבונים
½ כוס אבקת סוכר
1 שקית אבקת וניל או כפית תמצית וניל
אופן ההכנה-
מרוקנים למסננת העומדת מעל קערה את תוכנן של 7-8 פסיפלורות.
מסננים תוך מעיכה כך שיתקבל 200 מ"ל מיץ פסיפלורה, ללא גרעינים.
(לשמור את הגרעינים).
במערבל מקציפים את החלבונים עם אבקת הסוכר והוניל לקצף יציב.
מוסיפים לקצף את מיץ הפסיפלורות המסונן וכ-2 כפות גרעיני פסיפלורה, לפי הכמות שאוהבים.
מקפלים בעדינות לעיסה הומוגנית,
מכניסים לכלי סגור ולהקפיא הקפאה מלאה (כ-5 שעות לפחות).
מוציאים מהפריזר, ומעבירים למעבד מזון טוחנים בלהב פלסטיק, למרקם אחיד.
מחזירים לכלי ומהדקים את הסורבה בתוכו.
אפשר להגיש לאחר מספר שעות, כשהסורבה קפא שוב.
בתיאבון!

מתכון מס' 10 - עוגת שוקולד (חמה).

מנות: עוגה בינונית.
הכנה: חצי שעה.
אפייה: 60 דקות.
צינון: 12 דקות.
דרגת קושי: 2.5.
מצרכים-
350 גרם שוקולד מריר.
350 גרם חמאה.
2/3 כוס סוכר.
6 ביצים מופרדות.
מלח.
2 כפות קמח.
לרוטב:
100 גרם שוקולד מריר.
3 כפות מים.
1/2 מיכל שמנת מתוקה.
אופן ההכנה-
מחממים את התנור לחום של 150 מעלות.
משמנים את תבנית האפייה.
ממיסים בסיר כפול (מים בסיר אחד ומעליו עוד סיר) שוקולד, חמאה וסוכר ומסירים מהאש.
מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה תוך כדי ערבוב.
מקציפים את החלמונים לקצף יציב.
מקפלים מחצית מהקצף לתוך תערובת השוקולד. תוך כדי כך מוסיפים את הקמח ומעט מלח.
מוסיפים את שארית הקצף.
מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 50-60 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
ממיסים בסיר כפול את מרכיבי הרוטב וכשהעוגה קרה יוצקים עליה את הרוטב.
* יש להיעזר במבוגר !
בתיאבון!

וואו.. נורא השקעתי היום.. ישבתי על הפוסט שעה ו- 45 דקות.
תגובות?
נועם.