אני צופה בסרט פשע. באחד המרדפים הגיבור צריך להגיע מהר ומיד. הוא ניגש לרכב חונה, עושה הוקוס פוקוס וכבר הוא יושב ליד ההגה ונוסע במהירות. ועוד רגע האוטו גם יקפוץ ויתנגש קלות ויכנס בדוכנים ולחנויות, אבל בסוף הוא יגיע.
ובסרט אחר, באותו זמן, האוטו שלי חונה לתומו ברחוב, וגיבור אחר בוחר בו לתפקיד, ונוסע דווקא בו אל האופק הבוער. ומה שהיה בסרט הראשון תפקיד שולי ורגעי, הופך בסרט הזה לדרמה גדולה ומורטת עצבים, וימי עבודה אבודים, וטרחה ומטרד, ואין איך להגיע, וההשתתפות העצמית גבוהה, והשוטר מעצבן, ותבוא להעיד ולך תמצא אוטו חדש*.
והאוטו בדיוק אוטו אותו והתפקיד אותו התפקיד רק שבכל עלילה יש סיפור מסגרת אחר, ותראו עד כמה שהמסגרת משנה את התמונה שבפנים. ואיך בתוך עלילה גדולה אחרת אני בסך הכל זבוב או נמלה שאפילו לא מרגישים אם דרכו עליה.
ומתי, אם בכלל, כל הסיפורים מתחברים למכלול אחד? וכמה סרטים כבר יש שכל המעגלים נשזרים זה בזה? (ויש כמה, ובמרבית המקרים, הם טובים ומעניינים, מה גם שלכל עלילה בתשבץ צריך לשבץ כוכבים אחרים, כי בסרט, מה שקובע אם העלילה והמעגל הזה חשוב או משני הוא השחקן שמשובץ לתפקיד).
היחיד בסרט שרואה את התמונה במלואה, את כל המעגלים, הוא אתה הצופה, או הבמאי היוצר. ובחיים היחיד שיודע הכל הוא אלוהים, או השב"כ או האח הגדול. ואתה, גם הגיבור הראשי וגם נמלה קטנה.
* כל הפרטים בעלילה המאד מציאותית קרו למישהו שאני לא מכיר.