לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

כל הדברים גדולים כקטנים


כל מה שראוי לבזבז עליו את זמנו היקר של הקורא


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2009    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
9/2009

המשורר


 

אחד ממנגנוני ההגנה שלנו הוא זה שאומר "לא נורא" כשאנחנו מפסידים משהו. מי שלא היה בהופעה של ליאונרד כהן אומר לעצמו "לא נורא". כי רק מי שכן היה, נושא עמו את החוויה ואומר לעצמו "כמה טוב שבאתי". הוא יגיד להוא שלא היה – "הפסדת. באמת הפסדת". וההוא יענה לו – "לא נורא". פשוט מאד, הוא אינו מרגיש את כובדה וגודלה של החוויה ולכן אינו חווה את ההפסד.

 

אנחנו עדיין מושכים את ההנאה. קוראים את הדיווחים בעיתון ומזדהים, ומנגנים את כהן כל היום.

 

אמש, בדיוק בשמונה ורבע התייצבנו על כר הדשא. התמקמנו בנוחות, נהנים מהחברותא ומהאווירה והאוויר. לאחר המתנה קצרה מלאה דמותו של כהן את המסך שמולנו. שר, מדבר, מחייך וחודר ללב. השירים המוכרים ממיסים אותך, ואת זה אני אומר בתור גבר. והנשים, רכות ומצועפות, אוהבות משם ועד כלות הלילה. והמופע נמשך ונמשך, והמוסיקה מחממת, והקול החם נעים מלטף.

 

אפילו בעוד שנים, תמיד נזכור את הערב שבילינו בקונצרט עם ליאונרד כהן, על הדשא, אצל חברים. סיכמנו שהערבים כבר קרים, אבל בקיץ הבא נעשה את זה יותר. זה לגמרי שונה מהצפיה בתוך בתוך הבית. אולי גם אנחנו נקנה מסך ומקרן.

 

אגב, הסתבר שברמת גן, התחילו ברבע לשמונה ולא חיכו למאחרים.

 

 

 

אני ליאונרד כהן

אני מדבר מילים רכות

אני רואה לעמקי נשמתכן

אני שם, תמיד הייתי.

 

אני יודע אהבה

אני מניח ראש או יד על חם גופכן

אני אומר אתכן בקולי

אני לוחש אתכן

אני ליאונד כהן

באמת

לאן אתן הולכות?

 

 

אני לאונרד כהן

 

אני לאונרד כהן

 

אני לאונרד כהן

 

 

מתחת למילים

________________________________________________________________________________________

 

פרשנות, בעקבות כמו שאלות שנשאלו בתגובות,

 

לאונרד כהן, במגע הקסם שלו הפך לרגע (או יותר) לאהובן של כל הנשים, והגברים, בין מפרגנים ובין מקנאים, בין מעריצים ובין מזלזלים אומרים לעצמם, היי רגע, גם אני, גם אני רוצה, גם אני לאונרד כהן, תראו, תראו, גם אני לאונרד כהן.

ולכן, כתבתי שיר קטן, כי גם אני לאונרד כהן, וגם פתאום נדמה לי שאני קצת דומה לליאונרד כהן, לא? ואז נוספו גם אחרים, שגם הם בעיני דומים, מזכירים את לאונרד כהן, והתמונות הן של דסטין הופמן ואל פצ'ינו, וכולם אומרים, כמוני, היי, גם אני לאונרד כהן. באמת. (אבל אם אתה רק דסטין הופמן או אל פצ'ינו הן בכל זאת לא קמות והולכות).

 

 

נכתב על ידי , 25/9/2009 19:25   בקטגוריות המסך הקטן, מנגנים, מילה טובה, לנצח את כח המשיכה, יש בעולם אנשים, חי בסרט  
27 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אני לא הייתי מעז ב-2/10/2009 12:09



כינוי: 




89,191
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 40 פלוס , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאני לא הייתי מעז אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אני לא הייתי מעז ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)